Απάντηση Δήμου σε Χατζημάρκο: Η εμπάθεια & το μένος, αποτελούν κακούς συμβούλους – Να στηρίξει απομάκρυνση hot spot & Αστική συγκοινωνία στα χωριά

0
2103

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η εμπάθεια και το μένος, αποτελούν κακούς συμβούλους.

Είναι βέβαιο ότι κακοί σύμβουλοι παρασύρουν τον κ. Περιφερειάρχη σε συγκρουσιακές λογικές και ατοπήματα, όπως η ανακοίνωση με την οποία ισχυρίστηκε ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας δίνουμε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή με ημερομηνία 15/9/2016 και αρ.πρ. 28552 προς τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους όλης της χώρας.

Σε αυτήν οριοθετούνται, με απόλυτο και σαφή τρόπο, οι αρμοδιότητες Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

‘’ Οι Περιφέρειες προς τις οποίες αποστέλλεται η παρούσα εγκύκλιος παρακαλούνται να επιταχύνουν τις διαδικασίες καθαρισμού ρεμάτων και απαλλοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα, όπως και να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αρμοδιότητάς τους.
Οι Δήμοι προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα εγκύκλιος παρακαλούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και σε συνεννόηση με τις Δ.Ε.Υ.Α., να προβούν στον καθαρισμό των φρεατίων υδατοσυλλογής ομβρίων υδάτων και των λοιπών μέτρων που απαιτούνται για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων’’

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Άλλωστε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκτελεί ανάλογα έργα στη Ρόδο. Γιατί όχι και στην Κω;

Αυτό δεν σημαίνει ότι αν η Περιφέρεια δεν προβεί στον καθαρισμό ή δεν έχει τη δυνατότητα, ο Δήμος Κω θα αφήσει το νησί στο έλεος των πλημμυρικών φαινομένων για να ρίξει μετά την ευθύνη στην Περιφέρεια.

Αντίθετα, θα παρέμβει και φέτος, όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Αυτό το νόημα είχε και η παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Κυρίτση αλλά και η εντολή που έχει δώσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και της Δομής Πολιτικής Προστασίας.

Οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης, Δήμος και Περιφέρεια, δεν πρέπει να λειτουργούν συγκρουσιακά και ανταγωνιστικά αλλά να συνεργάζονται.

Ο Δήμος Κω θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα ζητήματα της σχολικής στέγης.

Αναμένει επίσης από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη να στηρίξει το δημόσιο συμφέρον και τις ενέργειες του Δήμου Κω στο ζήτημα της απομάκρυνσης του hot spot και στο ζήτημα της επέκτασης της δημοτικής συγκοινωνίας στα χωριά της Κω.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ