Όμιλος προς Σύλλογο Κτηνοτρόφων: Απαιτείται η χωροθέτηση κτηνοτροφικής γης στο υπό σύνταξη Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο!

5
5326

Αγαπητοί φίλοι σας στέλνουμε την απάντηση του Ομίλου στην επιστολή προς τον Υπουργό που μας κοινοποίησε  ο Σύλλογος των Κτηνοτρόφων και σας παρακαλούμε να την δημοσιεύσετε αφού τα ουσιώδη θέματα των προβλημάτων τους αφορούν ως προς την επίλυση τους την κοινωνία μας, τον Δήμο και το Επαρχείο και όχι τον Υπουργό Φιλικά Κ.Καϊσερλης

Αγαπητέ Πρόεδρε

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας επιδείξατε με την κοινοποίηση προς εμάς της επιστολής που στείλατε στον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης με την οποία επισημαίνετε τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου σας που όπως επιγραμματικά αναφέρετε από πρώτη δύναμη στα νησιά του Αιγαίου συνεχώς συρρικνώνεται.

Οφείλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή αναφέροντας σας ότι το πρώτο και δεύτερο μεγάλο πρόβλημα σας το οποίο επισημαίνετε στον κ. Υπουργό αφορά στην ουσία τον Δήμο μας και την Περιφέρεια αφού η αναγκαία χωροθέτηση εκτάσεων για κτηνοτροφικές χρήσεις  και κατ’ επέκταση την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων  βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σε αυτό το θέμα που είναι ίσως το σοβαρότερο για την βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας μας θα πρέπει άμεσα, αφενός να στοιχειοθετήσετε με αριθμούς την σημερινή κατάσταση του κλάδου και να ανατρέξετε στην φθίνουσα πορεία του με αριθμούς και παράλληλα να πείσετε την κοινωνία και τις τοπικές αρχές του Δήμου και του Επαρχείου ότι για την επιβίωση σας και άρα την επιβίωση της ίδιας της Κω απαιτείται η χωροθέτηση κτηνοτροφικής γης στο υπό σύνταξη Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο!

Το τεράστιο πρόβλημα του κόστους παραγωγής σχετίζεται με την διοικητική, επιστημονική και εκπαιδευτική υποστήριξη σας που την αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια και που χωρίς την σοβαρή παρουσία αυτών το υποδομών στην Κω θα συνεχίσει η φθίνουσα πορεία σας.

Η διευθέτηση και η επίλυση των παραπάνω θεμάτων θα είναι η αιτία δημιουργίας ομάδων παραγωγών και συνεταιριστικών οργανισμών που θα μειώσουν το κόστος της παραγωγής γεγονός που σήμερα είναι δυσβάστακτο εξ αιτίας της ύπαρξης μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Κατά την άποψη μας προτεραιότητα αυτής της περιόδου είναι η χωροθέτηση εκτάσεων για κτηνοτροφικές χρήσεις. Ασχοληθείτε με αυτό το θέμα συνεργαζόμενοι με τον Δήμο και το Επαρχείο αλλά και με όλη την κοινωνία ώστε να τις κατοχυρώσουμε  στο υπό σύνταξη Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Αγαπητέ Πρόεδρε

Για μας ο πρωτογενής τομέας είναι ζήτημα επιβίωσης της ίδιας της Κω  και η εμπειρία μας λέει ότι εάν αυτά που αναφέρουμε δεν προωθηθούν από τον Δήμο και το Επαρχείο η υπόθεση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Κω θα χαθεί.

Είναι η πρώτη και μοναδική απάντηση για το μέλλον της Κω και για το που πάμε:

Και άλλα ξενοδοχεία? ‘Η πρωτογενή τομέα τώρα?  Ο όμιλος μας ήδη έχει επιλέξει προτάσσοντας ως πρώτο θέμα για το μέλλον της Κω τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Δημοσιοποιούμε την απάντηση του Ομίλου μας προς εσάς τηρώντας την βασική αρχή του ότι η κοινωνία μας θα πρέπει να γνωρίζει ώστε να έχει άποψη και να κρίνει.

Είμαστε στην διάθεση σας  Κως 13/2/2024

Εκ μέρους του Ομίλου  Κ.Καϊσερλης πρόεδρος Μ.Φάκκος γραμματέας

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τελικά είναι κομπλεξικοί όσοι όπως η Πορτογαλία που σταμάτησαν να δίνουν άδειες?
    Ας γεμίσει ο τόπος Μεσιτικά γραφεία ,κατά την γνώμη μου και το Νοσοκομείο έπρεπε να γίνει All Inclussive.
    Υπάρχουν τόσα προβλήματα και οι 194 ασχολούνται με τις αλλαξοκ..λιές.
    Γεμίσαμε Αγίους…

  2. ΕΛΑ ΠΙΣΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ
    ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
    Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    Ο ΚΩΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ