Καΐσερλης Κώστας: Ανοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους | Η αντίδραση του Περιφερειάρχη είναι πρόθεση φίμωσης

9
6908
Αγαπητοί φίλοι σας κοινοποιώ την επιστολή που δημόσια στέλνω στον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους και σας παρακαλώ για την δημοσίευση της. Παράλληλα οφείλω να σας επιστήσω τη προσοχή ότι το γεγονός της λακκούβας και η αντίδραση του κ. Περιφερειάρχη δεν είναι τυχαία αλλά κατά την δική μου άποψη  πρόθεση φίμωσης της ελευθεροτυπίας των μμε. Όσο για το περιεχόμενο  του κειμένου σας υπογραμμίζω ότι η φίμωση είναι μεγαλύτερη και αφορά τους ίδιους τους πολίτες που τους βγάζουν από το κάδρο της συμμετοχής τους στα κοινά.
Καλή δύναμη Κώστας ,

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε και αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Αισθάνομαι για μια ακόμα φορά την υποχρέωση να σας προειδοποιήσω ότι η συνεχιζόμενη αφαίρεση νευραλγικών για την οντότητα της αυτοδιοίκησης, δηλαδή των Δήμων, αρμοδιοτήτων και τοπικών πόρων, όπως και  ο στραγγαλισμός και κατάργηση σημαντικών για την ύπαρξη των Δήμων υπηρεσιών όπως αυτή της επιβολής και είσπραξης τελών, δεν πλήττει μόνο τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης αλλά έχει στόχο τις ίδιες τις κοινωνίες που εκπροσωπούν οι Δήμοι.

Η προχθεσινή αφαίρεση της αρμοδιότητας διαχείρισης των παραλιών και κυρίως η διαχείριση των εσόδων με την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων και κατάργηση δημοτικών υπηρεσιών επιβολής, είσπραξης των ενοικίων και ελέγχου της νομιμότητας  δεν ήταν η τελευταία.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και των Εσωτερικών, την 1209.2023 ΦΕΚ 7332/Β/22.12.23 αφαιρέθηκε από τους Δήμους η δυνατότητα τις είσπραξης των τελών παρεπιδημούντων και των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων και η είσπραξη παραχωρήθηκε στις Εφορίες και στην ΑΑΔΕ.

Η συνεχιζόμενη απίσχναση των τεχνικών υπηρεσιών και της πολεοδομίας που οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση των Δήμων από μελετητικά γραφεία και εργολάβους ορρωδεί μπροστά στην μεθοδευμένη αφαίρεση της ικανότητας των Δήμων να εκδίδουν κανονιστικές αποφάσεις επιβολής και είσπραξης εσόδων και στην κατάργηση των αντίστοιχων υπηρεσιών τους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της ίδιας της καρδιάς των Δήμων (Καρδιά που με το αίμα που δημιουργεί το ίδιο το σώμα, το αναζωογονεί)  που είναι η έκδοση κανονιστικών αποφάσεων , δηλαδή αποφάσεων που έχουν ισχύ νόμων και η επιβολή και είσπραξη τοπικών εσόδων που οδηγούν στην ανεξαρτησία των Δήμων από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Η τραγική αυτή εξέλιξη οφείλω να υπογραμμίσω ότι δεν στοχεύει στην υποταγή και στην υποτέλεια τα στελέχη των Δήμων, δημαρχους και συμβούλους. Αλλά την ίδια την κοινωνία από την οποία από την μία αφαιρούν το μυαλό μέσω της μείωσης του επιστημονικού στελεχιακού δυναμικού των Δήμων που την υπηρετεί και από την άλλη παίρνουν από την ίδια την κοινωνία μέσω των άμεσων εκπροσώπων της  τα εργαλεία γνώσης, είσπραξης  και αναδιανομής του τοπικού πλούτου με αποτέλεσμα στην υποταγή και την υποτέλεια της ίδιας της κοινωνίας σε πάτρωνες.

Έτσι, η αυτοτέλεια και η αυτάρκεια των Δήμων ως τα μόνα αυθεντικά εργαλεία των τοπικών κοινωνιών για να διαχειρίζονται μέσω των εκπροσώπων τους μόνοι τους τις τοπικές τους υποθέσεις, ένα όραμα για το οποίο αγωνίστηκαν γενεές αυτοδιοικητικών στελεχών, εξανεμίζεται και οι Δήμοι  τα αυθεντικά κύτταρα της δημοκρατίας υποτάσσονται στα συγκεντρωτικά μακρινά συστήματα διακυβέρνησης ακόμα και για τα καθημερινά μας προβλήματα.

Η απομάκρυνση μια κοινωνίας από τις εργασίες προβληματισμού, εντοπισμού, ιεράρχησης, προγραμματισμού, άμεσης φορολογίας, εκτέλεσης και ελέγχου του αποτελέσματος επίλυσης των κοινών τοπικών υποθέσεων της και η απουσία αγώνα για την διεκδίκηση τους, είναι η μοναδική αιτία της υποτέλειας και άρα της εξάρτησης που τελικά οδηγούν στον ατομικισμό τους πολίτες και σε ζούγκλα τις κοινωνίες.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί δεν μιλάμε γι’ αυτά  τα ουσιώδη θέματα.  Δεν αντιδράμε όταν μας παίρνουν την φωνή, το μυαλό και την καρδιά μας. Το δικαίωμα μας να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τις τοπικές μας υποθέσεις με τα δικά μας χρήματα, όπως λέει το Σύνταγμα μας.

Και αναρωτιόμαστε τόσες φορές που πάτε στο εξωτερικό για τις εκθέσεις τι κάνετε? Γιατί δεν πήγατε σε κάποιον Δήμο της Ευρώπης να ρωτήσετε και να μάθετε ότι είναι τεράστια η δύναμη των δημοτών σε αυτές τις προηγμένες κοινωνίες η επιβολή και η είσπραξη από τους Δήμους του φόρου της  ακίνητης περιουσίας, και του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βρε αχρηστοι σας αφησαν οι Ιταλοί ένα στολίδι που ειστε ανικανοι να το κρατήσετε…εσυ πρωην εισαι η πηγη του κακού

    • ΑΛΛΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΒΙΒΛΙΑ σαν τον ΠΟΛΑΚΗ και άλλοι διαχειριζόντουσαν το ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σαν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ…

      ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΙ, ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Για να θυμηθούμε ξανά την διαχείριση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ, τις ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ που έδιναν για συμβιβασμό, οι μη κολλητοί, που κατέληγαν στο χρηματοκιβώτιο του διευθυντή του Δήμου για να μοιραστούν κατά τις ορέξεις σας, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, τις ΔΟΛΙΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ με εκατομμύρια και Μερσεντές να κυκλοφορούν στους <>… , την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ που καταχώνιαζε εγκυκλίους μέχρι οι κολλητοί βγάλουν ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΕ 800 μ2, τα 200+200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για το ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ και τα ΙΑΜΑΤΙΚΑ που ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΝΟΣ και εκατοντάδες άλλα παραδείγματα ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ-ΕΥΚΟΛΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ και εξάρτηση των Δημοτών από τον ΑΦΕΝΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ… Κάθε αρμοδιότητα που παραχωρούσε το Κράτος γινόταν εργαλείο εύκολου πλουτισμού και δημιουργία ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ για τους ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ… Φάατε, Φάαααετε, Φάααααατε τον περίδρομο… Τώρα που χάσατε το παραδάκι, ΒΓΑΛΤΕ ΣΚΑΣΜΟ και χαμομήλι…

  2. Συμπέρασμα! Όλοι η πολιτικοί! Στους δήμους και την περιφέρεια! Είναι γλάστρες! Γλάστρα =Άβουλοι! Άβουλος =Μηδενικό ΕΡΓΟ! Τότε γεια ποιο λόγο τούς χρειάζωμεθα? Και τούς πληρώνει ο λαός! Αφού δεν έχουν αντικείμενο εργασίας! Αυτοί εν το μεταξύ! Γειά να δικαιολογήσουν τα αδικαιολογητα!!! Το έχουν ρίξει ολοι,στα ΜΜΕ! Γειά να μας τυφλώνουν και να καμψουν το ηθικόμας!! Στις φωτογραφίες, (Μανεκέν) κοψίματα βασιλόπιτες! Δηλώσεις. (κούφιες) ταξιδάκια (διχως νόημα και αντικείμενο) Κ, Τ.Λ. Συμπερασμα! Μάς έχει κτυπήσει! Μεγάλη ατυχία και δυστυχία!!!

  3. Τόσα μας λες και γράφεις κ Καϊσερλή κάθε μέρα.Δεν μας λέτε κάτι απλό.Τι αφήσατε μετά από 40 χρόνια;Αν θυμάμαι από το 79.Τι αφήσατε σε έργο και ανθρώπους;Αυτούς που έχουμε σήμερα στη δημοτική αρχή δεν είναι παιδιά σας;Ακόμα και αυτούς που τους ψηφίζουν κσι τους βγάζουν,εσείς δεν τους έχετε εκπαιδεύσει να ψηφίζουν έτσι;Τώρα σαν τι μιλάτε;

    • Δείτε το δρόμο γύρω απ την Μητρόπολη,σταφιδωμέμος,γεμάτος χαρακιές,όλο το οδικό δίκτυο της πόλης και το οδικό δ’ικτυο του Νησιού είναι για δεκαετία 70.
      Είναι γεμάτοι νούμερα απ τις αφίξεις,υποδομές μηδέςν.
      Η διαφθορά στο Νησί είναι τεράστια. Που είναι ο οργανισμός κατά της διαφθοράς?
      Η Κως αφήνει χρήματα πολύ περισσότερα απ όσα παίρνει στον Εθνικό Προυπολογισμό.Διαβάστε Καποδίστρια Βόδια…
      Υπάρχει Βιβλιογραφία,μελέτες.
      ΗΛΙΘΙΑ,

  4. για πρωτη φορα λες την αληθεια και δεν τα ριχνεις σε τοπικους παραγοντες. ομως αν προσεξες, τα κομματα που δυναμωσαν την αυτοδιοικηση και πιστευαν σαυτην τωρα σχεδον σιωπουν και δεν ασχολουνται σοβαρα με την αποψιλωση αρμοδιοτητων και πορων αποτην πρωτοβαθμια αυροδιοικηση.

  5. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.

  6. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η εξουσία απομακρύνθηκε από τον λαό . Η λεγόμενη αποκρατικοποίηση, είναι μια πονηρή λέξη, που στην πραγματικότητα γιγάντωσε την κεντρική εξουσία. Αφού πήρε τα φιλέτα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέλει και τα υπόλοιπα, ώστε ο παραγόμενος πλούτος να διαχειρίζεται από άλλους. Και άντε να παρακαλεί ο κάθε δήμαρχος για κονδύλια που διαχειρίζονται ή και νέμονται άλλοι. να πηγαίνει από τον Άννα στον Καιάφα και να μην επιστρέφεται μέρος του παραγόμενου πλούτου, ούτε για ευτελή έργα.

  7. ο πρώτος που φταίει για την κατάσταση είσαι εσύ! να σου θυμίσω δεκαετία 90 2000 που το κράτος σε είχε λασκα τι έκανες και που πήγαιναν τα χρήματα που ερχόντουσαν? τώρα ήρθε το κράτος να τα πάρει όλα πίσω για κάτι τύπους σαν εσένα που εξαφάνισαν εκκατομυρια χωρίς έργα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ