Κ. Καΐσερλης: Μου έδωσες την ευκαιρία με το άρθρο σου να αποσαφηνίσω μία από τις θέσεις μας, τρεις λέξεις: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

12
12097

Φίλε Γιάννη με το άρθρο σου μου προσφέρεις την ευκαιρία  του ανοίγματος του διαλόγου που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Στέλνω σε σένα και στην Άννα την δική μου άποψη που ίσως αξίζει να δημοσιευθεί. Φιλιά Κώστας 

«Αγαπητέ φίλε Γιάννη, παίρνοντας αφορμή από τις παρατηρήσεις που διατύπωσες στο τελευταίο άρθρο σου στη εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ με τίτλο:  «Η παρέμβαση των «4» και πως μπορεί να γίνει καταλύτης «για το καλό του τόπου» και την χιλιο-υποσχόμενη ΕΝΟΤΗΤΑ» και την κατάληξη του κειμένου σου για την ανάγκη ενότητας της κοινωνίας μας να επισημάνω τα ακόλουθα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα διαφορετικές απόψεις  και θέσεις σε θέματα που σχετίζονται με τα κοινά πράγματα του νησιού μας. Ότι εξ αιτίας αυτής της αντίθεσης θα υπάρχουν και αντιπαραθέσεις και πολιτικές συγκρούσεις.  Αυτό απαντά στις συγκρούσεις του παρελθόντος και στις διαφορετικότητες.

Όμως αυτές οι λογικές καταστάσεις θέσεων και αντιθέσεων  σε τίποτε δεν μας απαγορεύουν να βρισκόμαστε και να συζητάμε τις διαφορές μας με σκοπό να βρούμε είτε την κοινή συνισταμένη, είτε την αποδεκτά πλειοψηφούσα άποψη. Αυτό απαντά στην θέση μου ότι φυσικά και πρέπει να συνομιλούμε με όλους.

Η αποχή από την συμμετοχή στον διάλογο και κυρίως στην ενεργό πολιτική πράξη δεν οφείλεται στην αδιαφορία, ή σε σκόπιμες τακτικές, αλλά σε αρνητικές συνθήκες διαμόρφωσης του διαλόγου (στείρες ή χυδαίες αντιπαραθέσεις) πράγμα που ήταν το σύνηθες στο παρελθόν και που θα πρέπει να τις αποβάλλουμε.

Ο παραγωγικός διάλογος είναι το ζητούμενο σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ξεκινά μια νέα πενταετία και όπου οι κύριοι παράγοντες της στείρας αντιπαράθεσης έχουν αμβλυνθεί και κυρίως όπου η απαίτηση του συνόλου σχεδόν της κοινωνίας μας είναι να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του νησιού μας.

Για να γίνει αυτό. Για να υπάρξει παραγωγικός διάλογος εν όψει της νέας πενταετίας απαιτείται η τήρηση συγκεκριμένων κανόνων  που είναι: α) Η γνώση όλων των δεδομένων. β) Η διαγραφή του παρελθόντος ως στοιχείου αντιπαράθεσης και γ) Οι γραπτές θέσεις πριν από τον διάλογο των ενδιαφερομένων.

Αγαπητέ φίλε Γιάννη, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι εάν οι πολίτες γνώριζαν την κατάσταση του Δήμου και της Περιφέρειας σε όλες τους τις λεπτομέρειες θα είχαν και την ορθή κρίση, τις αντικειμενικές απαιτήσεις και τις σωστές προτάσεις.

Αυτός αγαπητέ Γιάννη είναι ο πρώτος στόχος του Ομίλου μας. Η κοινωνία μας πρέπει και έχει δικαίωμα να γνωρίζει. Μόνον τότε αποφεύγονται οι στείρες αντιπαραθέσεις που οδηγούν στην απαξίωση της πολιτικής με αποτέλεσμα την αποχή των πολιτών από τα κοινά και άρα αποδυνάμωση της δημοκρατίας μας.

Δευτερευόντως  η κοινωνία μας έχει ανάγκη να γνωρίζει εγκαίρως τις γραπτές θέσεις και τις προτάσεις όσων ασχολούνται με τα κοινά ώστε ο διάλογος να προετοιμάζεται και να μην είναι ευκαιριακός και με λόγια που πετούν και ξεχνιούνται.

Σε ευχαριστώ γιατί με τις κρίσεις σου μου έδωσες την ευκαιρία  να αποσαφηνίσω μία από τις θέσεις μας που με τρεις λέξεις λένε ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.. Φιλικά Κώστας Καϊσερλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καϊσερλή αλήθεια πιστεύεις ότι σε διαβάζει κάποιος; Ακόμα και αυτοί που έβαλες στον όμιλο ,μπήκαν για να τους στηρίξεις στις εκλογές.
    Ο ηλικιακός μέσος όρος όσων κάνουν το κόπο να σε διαβάσουν είναι 65+ έτη.
    Σε κάθε περίπτωση η ερώτηση είναι η εξής:
    Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο 6% και δεν ολοκληρώθηκε το σχέδιο σου για αποκατάσταση του γιου σου, φτιάχνεις το αφήγημα για να μας τον φορτώσεις στο Δήμο ;
    Ουφ πολύ με κούρασες πάλι σήμερα!!!

  2. Αυτό θα έχουμε τώρα;Κάθε μέρα τις απόψεις μιας άλλης εποχής του κυρίου θα έχουμε;Σε τι έχει δικαιωθεί ,στις ιδέες του,και τι πρόσφερε 40 χρόνια δήμαρχος στο νησί με τα τόσα έσοδα ,με το κόμμα του κυβέρνηση και τοπικό βουλευτή κορυφαίο υπουργό;Άλλες πόλεις πρόκοψαν και συνεχίζουν να προκόβουν.Εμεις;Κάπου πρέπει να έχει θράσος ο κύριος που έφτασε στο σημείο να μας βρίσει που σε εκλογές δεν πήρε 90%

    • Κλωσσα τα αυγά σου Μιράντα και πιες αγιασμό πριν μιλήσεις, σχολιάσεις ή αναλύσεις προσωπικότητες που δεν θα φτάσεις ούτε στα όνειρα σου,κυρατσα τής πεζουλας που νομίζεις ότι έχεις άποψη σε όσα δεν φτάνει το κούφιο πράμα που κουβαλούν οι ώμοι σου και το αποκαλείς «κεφάλι». Κουτορνιθι ημιμαθεστατο.

  3. Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ

  4. Τόπο στα νιάτα με υγιείς βάσεις
    Παιδεία ανθρωπιά αγάπη μόρφωση Σπουδες κ εκτός Ελλάδος
    Κως= Διεθνης χωρος

  5. Μην μου τον χαλάτε… Πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ και διαλύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν στήριξε Νικηταρά και έπιασε 60% . Όπου πατάει χορτάρι δεν φυτρώνει.Δεν λέω για το ΠΑΣΟΚ,που το έφτασε 4% πριν φύγει και άρχισε να ανακάμπτει από όταν έφυγε.Ετσι, συνέχισε ….

    • Ε οχι και δεν στηριξε Νικηταρα!
      Πλακα κανεις?
      Και τις δυο φορες μας τον φορτωσε!
      Καλο κατηφορο λοιπον και να τα λουστειτε ολα μονο εσεις ευχομαι!

  6. Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΠΑΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΤΟ ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ,ΕΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΜΕ,ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟ..ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ,ΦΘΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΕΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ, Η’ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ…
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ,ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΑΚΙ, Η’ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,50 ΧΡΟΝΩΝ,ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ… Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΛΟΙΠΟΝ…ΚΟΙΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ..Η’ ΣΚΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ