Σπαραγμός και οδύνη στην κηδεία της Ελένης – Οργή για τους δολοφόνους της φοιτήτριας

0
1138

Η κορύφωση του δράματος – Ράγισαν καρδιές στο Διδυμότειχο – Πλήθος κόσμου είπε το στερνό αντίο στην 21χρονη που βρήκε μαρτυρικό θάνατο – Τραγικές φιγούρες οι απαρηγόρητοι γονείς και ο αδερφός της κοπέλας – Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για το άγριο φονικό στη Ρόδο

Αβάσταχτος πόνος, ανείπωτη θλίψη και τεράστια οργή. Αυτά είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στην πόλη του Διδυμότειχου μετά τη φρικτή δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλίδου, την οποία σκότωσαν ανθρωπόμορφα κτήνη όταν αρνήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους.

Η σορός της αδικοχαμένης φοιτήτριας μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης (04/12) από την Ρόδο στην Αλεξανδρούπολη και από κει στο Διδυμότειχο. Τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί θυμίζουν αρχαία τραγωδία, με τους γονείς της να είναι απαρηγόρητοι και όλο το Διδυμότειχο να θρηνεί για την κοπέλα που τόσο πρόωρα και κυρίως άδικα έχασε τη ζωή της.

Η κηδεία της Ελένης πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (05/11) με εκατοντάδες κόσμου να κατακλύζουν την εκκλησία για να αποχαιρετήσουν το νεαρό κορίτσι και να συμπαρασταθούν στην οικογένειά της.

15

Η σορός της κοπέλας έφτασε αργά το βράδυ αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς στο Διδυμότειχο, ενώ το πρωί μεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογένειας, όπου βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι που αποχαιρέτησαν την Ελένη.

Μόλις η νεκροφόρα έφτασε στο σπίτι, οι γονείς, ο μικρός αδελφός της Ελένης και όλοι οι συγγενείς, γείτονες, φίλοι και απλοί κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε σπαρακτικές κραυγές.

Το μοιρολόι της μάνας αντήχησε σε όλη την πόλη προκαλώντας ανατριχίλα:

Μαρτυρικό ο θάνατος της Ελένης

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το άγριο φονικό προκαλούν σοκ, οργή και αποτροπιασμό.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμα και ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της φοιτήτριας έπαθε σοκ από το θέαμα.

«Η Ελένη μαρτύρησε στα χέρια τους», υποστήριξε ο ίδιος στο Star.

Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, υπάρχουν και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα. Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι η Ελένη ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ζούσε.

Όπως αναφέρει το rodos-press, έχουν βρεθεί βίντεο ασφαλείας στα οποία έχει καταγραφεί η μεταφορά της άτυχης κοπέλας από την εξοχική κατοικία στους Πεύκους -που έγινε το έγκλημα σύμφωνα με τα στοιχεία- επάνω στην καρότσα του αγροτικού φορτηγού οχήματος, όπου μάλιστα ένας εκ των δύο δραστών βρίσκονταν και αυτός καθισμένος στην καρότσα με το θύμα, φοβούμενοι μήπως και το θύμα ανακτήσει δυνάμεις και δραπετεύσει κατά τη μεταφορά του.

1

Δίωξη για βιασμό και ανθρωποκτονία

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, άσκησε χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνος στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της φοιτήτριας οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό και η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

Σήμερα Τετάρτη οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

720 611292 e627d08b1b 81ff9d78dd80f80e

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι φερόμενοι ως δράστες, αφού μετέφεραν τη νεαρή κοπέλα στην εξοχική κατοικία ενός εκ των δύο, η οποία απέχει περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Ρόδου, απαίτησαν από την ίδια να συνευρεθεί ερωτικά και με τους δύο.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, φαίνεται ότι η 21χρονη δεν συμφώνησε (άγνωστο παραμένει αν αρχικά είχε δεχθεί) και ξέσπασε καβγάς. Στη συμπλοκή που εικάζεται ότι ακολούθησε, οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν τη νεαρή γυναίκα η οποία έχασε τις αισθήσεις της από τραύμα στο κεφάλι, που προκλήθηκε από οικιακό σίδερο.

Τότε, οι δύο φερόμενοι ως δράστες του εγκλήματος, αποφάσισαν να «ξεφορτωθούν» την άτυχη φοιτήτρια, την οποία μετέφεραν με ένα φορτηγάκι στην δύσβατη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους. Πετώντας την στη θάλασσα από μεγάλο ύψος, όπου και βρέθηκε το πτώμα της, το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο 19χρονος, είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως οξύθυμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας, είναι γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στους Πεύκους στη Λίνδο. Αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στο έγκλημα, σε βάρος της 21χρονης φοιτήτριας. Ο δικηγόρος του, Άκης Δημητριάδης, ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη του 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί, αλλά και για να έρθει από την πρωτεύουσα συνάδελφός του δικηγόρος, με τον οποίο θα χειριστούν από κοινού την υπόθεση.

Οργή για τους δύο κατηγορούμενους

Οργισμένα είναι τα μηνύματα στο Facebook των δυο νεαρών από φίλους αλλά ανθρώπους που δεν γνώριζαν την άτυχη φοιτήτρια. Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη, ενώ αρκετοί είναι οι χρήστες του Facebook, οι οποίοι συγκλονισμένοι από την τραγωδία, εκφράζουν την αγανάκτησή τους.

Καταγγελία – σοκ από δεύτερη κοπέλα: «Οι κατηγορούμενοι μού είχαν προτείνει να συναντηθούμε»

Ανάμεσα στα σχόλια στο Facebook, αποκαλυπτικά είναι και όσα γράφει μία κοπέλα για τους δύο νεαρούς που φέρονται να έχουν δολοφονήσει την φοιτήτρια στη Ρόδο. Η ίδια αναφέρει ότι μία εβδομάδα πριν από το έγκλημα, είχαν στείλει και σε εκείνη μήνυμα για να βγουν βόλτα. Εκείνη όμως αρνήθηκε και μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, μετά τη δολοφονία της κοπέλας έχει δώσει τη σχετική συνομιλία στην Αστυνομία.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τη συζήτηση 

Η ανακοίνωση της οικογένειας Τοπαλούδη

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια της φοιτήτριας.

«Από το γραφείο του δικηγόρου της οικογένειας Ιωάννη Τοπαλούδη και θείου της αδικοχαμένης Ελένης, κ. Ευάγγελο Γκιουγκή, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη σύλληψη των ενόχων της στυγερής δολοφονίας της Ελένης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς που μας συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και ιδιαίτερα τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές Ρόδου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όσους άλλους συνέδραμαν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Η άμεση σύλληψη τους και η επικείμενη βαριά τιμωρία τους, θα απαλύνει τον πόνο της οικογένειας και θα ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της Ελληνικής κοινωνίας που συγκλονίστηκε από το ειδεχθές έγκλημα.

Δικηγορική Εταιρεία
Ευάγγελος Γκιουγκής-Ηλίας Γκιουγκής»

Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία της 21χρονης

Η κηδεία της Ελένης πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (05/11) με εκατοντάδες κόσμου να κατακλύζουν την εκκλησία για να αποχαιρετήσουν το νεαρό κορίτσι και να συμπαρασταθούν στην οικογένειά της.

rodos foititria 2

Ράγισε καρδιές το σπαραχτικό κάλεσμα της μητέρας της 21χρονης Ελένης, να γυρίσει πίσω. Πίσω «στη φωλιά της», η οποία όπως επανειλημμένα έχει πει τις τελευταίες μέρες έμεινε άδεια, πίσω στην αγκαλιά της οικογένειας που παλεύει να δεχτεί πως τόσο βίαια κόπηκε το νήμα της ζωής του παιδιού τους. Δίπλα τους στο τελευταίο αντίο πλήθος κόσμου, όλοι βουβοί, παγωμένοι, συνοδεύουν πεζή το λευκό φέρετρο με τη νεαρή κοπέλα στην τελευταία της κατοικία, στα κοιμητήρια του Διδυμοτείχου, με το αναπάντητο «Γιατί» να κυριαρχεί στο μυαλό όλων.

 

Σήμερα στις 8 το πρωί, η σορός της νεαρής φοιτήτριας, που φέρεται να δολοφονήθηκε από δύο νεαρούς στη Ρόδο, μεταφέρθηκε, με επιθυμία της μητέρας της, στο σπίτι της. Εκεί παρέμεινε έως και τις 11, οπότε και άρχισε η εξόδιος ακολουθία, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου. «Η Ελένη ήταν η ελπίδα», είπε στον επικήδειό του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ