Γ. Κίτσης: Προτάσεις για την καθαριότητα

21
10476
Γ.ΚΙΤΣΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.
Η δημοτική αρχή την περίοδο 2019 έως 2021 κατέβαλλε προσπάθειες για να βελτιώσει την καθαριότητα στο νησί ,που δεν είχαν συνέχεια το 2022 και 2023 και το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1.Προμήθεια με ηλεκτρικές

 σκούπες για τους οδοκαθαριστές όπως οι άλλοι δήμοι. Φωτογραφία  1.
2.Προμήθεια οχημάτων σαρώθρων για σκούπισμα-πλύσιμο των δρόμων. Φωτογραφία   2.
3.Προμήθεια οχημάτων πλύσεων κάδων. Επίσης απαιτείται πλύσιμο του δαπέδου στο οδόστρωμα  που είναι οι κάδοι.
4.Τοποθέτηση επιδαπέδιων -επιστήλιων κάδων απορριμμάτων στους κεντρικούς δρόμους. Φωτογραφίες 3,4.
    Επιδαπέδιο-επιστύλιο καλαθάκι για απορρίμματα και αποτσίγαρα από Γερμανία. Παραθέτω την εταιρεία κατασκευής.
5.Συχνότερη αποκομιδή από τους κάδους και  τις αργίες κατά την τουριστική περίοδο.
6.Η  υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας είναι δέσμευση των μνημονίων.
   Η δημοτική αρχή να προσφύγει στην χρήση ιδιωτικών συνεργείων για την καθαριότητα.
7.Ο Δήμαρχος να επιβλέψει την ανασύνταξη της υπηρεσίας καθαριότητας αφού γίνει πρώτά  δημόσια  διαβούλευση και μελετηθούν τα προβλήματα ώστε  να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας στο νησί.
   8. Προτείνεται οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς, οι συνδημότες της πόλεως και των χωριών να εκφράσουν τις απόψεις-προτάσεις-ιδέες με γόνιμη κριτική, καλόπιστα για να βοηθήσουμε όλοι τον δήμο μας

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλές προτάσεις. Αλλά θέλουμε και στα χωριά μας υλοποίηση τέτοιων προτάσεων. Επίσης και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο πρέπει να γίνει κάτι τα σκουπίδια και τα κλαδιά από τα δέντρα έχουν γίνει θέμα αρνητικών σχολίων. Κάντε κάτι δεν αξίζει το νησί μας τέτοια εικόνα να έχει.

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙΣ.

  3. ο κιτσης. μονο πανηγυρια φωτογραφιες και λογια του αερα.

  4. Παραλληλα πρεπει να φτιαχθει ενα μικτο συνεργειο αντιμετωπισης επιδιορθωσης μικροπροβληματων που υπαρχουν διασπαρτα σε ολο το νησι.Αρκει να περπατησεις στους δρομους της πολης ή των χωριων και θα τα δεις μπροστα σου.Απο καμενες λαμπες,λακουβες στον δρομο,σπασμενες πλακες στα πεζοδρομια,κλαδια δεντρων κλπ.Και σε αυτο μπορει να βοηθησει και ο κοσμος.Κινητα εχουν ολοι οποτε να δημιουργηθει ενας ιστοτοπος οπου ο καθενας που εντωπιζει ενα προβλημα να το ανεβαζει με φωτογραφιες και συντομη περιγραφη.Ας παρουν παταδειγμα την εφαρμογη βλαβων της vodafone.Καθε προβλημα ανατιθεται σε καποιον και αυτος φροντιζει και ενημερωνει μεχρι την επιλυση του προβληματος.Θεληση απλα να υπαρχει γιατι λυσεις αφθονες.

  5. ΕΑΝ ο καθένας έκανε την όποια δουλειά για για την οποία ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ δεν θα υπήρχε ,ΓΕΝΙΚΑ , αυτή η Κατάντια σε ΌΛΟΥΣ τους Τομείς.

  6. Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!…ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

  7. Ότι και να αγοράσουν, θα το αφήσουν να ρημάξει…
    Βλέπε:μηχάνημα καθαρισμού παραλιών, σκούπα δρόμων, πλυντήρια κάδων, τρακτορες και επικαθυμενα μεταφοράς σκουπιδιών στον χυτα που σκουριάζουν χωρίς ποτέ να έχουν χρησιμοποιηθεί…

  8. Ας ξεκινήσει να φτιάχνει όλους τους δρόμους με νέο οδόστρωμα με σωστές κλίσεις σε όλη την πόλη τον επαρχιακό και σε όλα τα χωριά που όλο τη νησί είναι αισχος τους κάδους τους σπάνε οι ίδιοι οι νέοι σκουπιδιαρηδες της ιδιωτικής εταιρείας οπότε ένα πρόστιμο εκεί να πάρουν άλλους τα νέα φώτα στον επαρχιακό τρεμοπαίζουν σαν σε ντίσκο των 90’s οι κύκλοι στην Αντιμάχεια τους βλέπει το 95% των τουριστών αυτό το έκτρωμα…στο Μαστιχάρι τα λιμάνια Καρδάμαινας μαστιχαριου Κεφάλου παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα … και ποοοοσα αλλά που τα βλέπουμε εμείς αλλά δεν τα βλέπουν αυτοί που πρέπει… Μην περιμένετε πάλι να φτάσει 2-3 μήνες πριν τις εκλογές για να κάνετε κάποια από αυτά τα έργα έλεος….

  9. Με το προσωπικο τι λες κυριε Κιτση που δεν επιτρεπονται οι προσληψεις?
    Τα μηχανηματα θελουν ανθρωπους για να δουλεψουν.
    Πρεπει η κυβερνηση να επιτρεψει προσληψεις στους δημους γιατι σημερα δεν επαρκουν.
    Θα μου πεις γιατι δεν το κανει?
    Γιατι θελει οπως και με τα νοσοκομεια να πανε ολα στους ιδιωτες.
    Δυστυχως ομως ουτε τους ιδιωτες δεν μπορεις να ελεγξεις χωρις εποπτες του δημου.
    Δεν μπορει να εχεις 3 ατομα σε ενα χωριο. Θελεις τουλαχιστο 8. Και αυτο που πρεπει να αλλαξει με νομο ειναι ο καθενας μας να καθαριζει μπροστα απο την ιδιοκτησια του οπως γινεται σε ολες τις πολιτισμενες χωρες.

  10. Ας μάθουμε οι ντόπιοι να είμαστε βρωμιάρηδες και μετά λόγια..τώρα κάποιοι να μην ξεχνάνε τι έκαναν για να βγάλουν φωτογραφίες σκουπίδια στην Αβέρωφ πριν μερικά χρόνια….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ