25 φοιτητές από 15 χώρες παρακολουθούν το Summer school στο ΔΙΙΚ και θα συμμετάσχουν στην ορκωμοσία των Αρίστων Ιατρών στην Κω

2
8381

Στο πλαίσιο της Ιπποκρατικής Εβδομάδας στην Κω, που βρίσκεται σε εξέλιξη, 25 φοιτητές από 15 χώρες με τους καθηγητές τους, παρακολουθούν το Ιπποκρατικό Σχολείο​ και θα συμμετάσχουν ​ και στην ορκωμοσία των Αρίστων Ιατρών στην Κω.
Οι φοιτητές συμμετέχουν στις Ιπποκρατικές εκδηλώσεις και αναδεικνύουν τη σημασία της συνεργασίας των ιατρών και των φοιτητών όλου του κόσμου, για την διάδοση του Ιπποκρατικού Πνεύματος και των ηθικών αξιών. Για το summer school μίλησε στο kostv, o Γενικός Γραμματέας του GDHI – Γ.Γραμματέας Παγκόσμιου Ιπποκρατικού Ινστιτούτου Ιατρών, Δρ. Αντώνης Πολυδώρου.

Την ανάδειξη της “Ευζωίας με Ιπποκρατική προσέγγιση στον τουρισμό” και με έμφαση στην  Κω ως προορισμό, θα αναδείξει η  συνεδριακή εκδήλωση  που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της “Ιπποκρατικής Εβδομάδας 16 – 22/10/23”, που οργανώνει το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω , αύριο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου από τις 18.00 – 20.00. Η εκδήλωση απευθύνεται στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τουρισμού, στην εκπαιδευτική κοινότητα και  στελέχη του τουρισμού  και είναι ανοικτή στο κοινό. Για το ενδιαφέρον πρόγραμμα αλλά και την προώθηση του Ιπποκρατείου ιδρύματος Κω, μιλάς στο kostv ο πρόεδρος  και καθηγητής, Νίκος Παπαντωνίου.
Υπενθύμισε το σύμφωνο Συνεργασίας, ανάμεσα στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Δήμο της Κω, με στόχο να ενταχθεί το Ασκληπιείο της Κω, στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESKO.
Κλείνοντας, ο κ. Παπαντωνίου, τόνισε ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι του ΔΙΙΚ, χρειάζεται στήριξη απo όλους: τον Δήμο, την Περιφέρεια, το Κράτος, τους επιχειρηματίες (ιδιαίτερα τους ξενοδόχους) και  πρωτίστως την Κοινωνία της Κω, καθώς αυτό που διαχειρίζεται το ΔΙΙΚ είναι μία  σημαντική κληρονομιά  η οποί αποτελεί πολιτιστικό κεφάλαιο για το νησί μας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνοπτικά περιλαμβάνει:
-Στις 16 έως 19 Οκτωβρίου «Θερινό Σχολείο» (summerschool) με θέμα «Αρχαία Ελληνική Ιατρική» σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών. Οι εργασίες του έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα και θα ολοκληρωθούν στην Κω, αφότου προηγηθεί επίσκεψη στο νησί της Καλύμνου τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
-Στις 20 έως 21 Οκτωβρίου Διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής με θέματα αναγκαίων γνώσεων ιστορίας ιατρικής, ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας – φιλοσοφίας.
-Στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη του συνεδρίου με χαιρετισμούς των Αρχών των Πανεπιστημίων των Ιατρικών Σχολών Ελλάδας και του Εξωτερικού και Συλλόγων Ομογενών Ελλήνων Ιατρών του Εξωτερικού, με την τιμητική παρουσία του Υπουργείου Τουρισμού (Υφυπουργός Τουρισμού). Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Ακολουθεί η Τελετή Απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου στο Ασκληπιείο της Κω από τους πρωτεύσαντες αριστούχους – τελειόφοιτους των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
-Στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποιείται αγώνας δρόμου προς τιμήν του Ιπποκράτη σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω με τη συμμετοχή του ειδικού σχολείου Σβουρένειου και των Special OlympicsHellas.
Ακολουθούν ειδικές διαλέξεις:
1.Τουρισμός Υγείας στην Κω από τον Ιπποκράτη ως σήμερα (κ. Ε. Ράπτη Υφυπουργός Τουρισμού)
2.Δικαιώματα των Special OlympicsHellasστον αθλητισμό και στη ζωή (Δ. Κοδέλλας Πρόεδρος Special Olympics Hellas).
Τέλος, ακολουθεί απογευματινή ημερίδα πρόληψης υγείας από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κω, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους Ιατρικούς Συλλόγους Κω και Αθηνών, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών.
-Στις 23 Οκτωβρίου 08:30 το πρωί, θα γίνει στο Χάνι (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κω), παρουσίαση- μάθημα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και Χρήση Απινιδωτή σε εθελοντές, υπαλλήλους του Δήμου Κω και εκπαιδευτικούς, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και του συνδιοργανωτές.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό έως και την τελευταία μέρα

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οσο απομακρύνονται οι πολιτικοί σπο το Ιδρυμα τόσο εξελίσσεται επιστημονικά πολιτιστικά κοινωνικά σε διεθνείς ορίζοντες
    Η πολιτεία πρέπει κ οφείλει να το στηρίξει
    Μπραβο στον πρόεδρο κ το Διοικητικό Συμβούλιο !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ