Δ. Καλλούδης Ο Ιπποκράτης της Κω….

3
12185

Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΩ_______
«Η γλυπτική δεν αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων γιατί δεν χωράει σε καμία γλώσσα.»
Αφήσαμε να περασει λίγος χρόνος,να καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός, για να μιλήσουμε για την ομορφιά, ενός αξιόλογου έργου γλυπτικής, αυτό του Ιπποκράτη.
Η ομορφιά είναι μεγαλύτερη από τον άνθρωπο, όταν δε, απεικονίζεται σε ένα άγαλμα, του προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία.
Ο γλύπτης, Κικωτης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων την τοποθεσία όπου θα στηνοταν το άγαλμα, γι αυτό και το σκούρο μπρουτζινο χρώμα.
Έχετε φανταστεί ένα τέτοιο ολόλευκο άγαλμα να λαμπυρίζει μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον?
Όταν το βλέμμα αντικρίζει τέτοια ομορφιά, αποκτά μια ιδιαίτερη δική του αξία.
Δυσκολεύεται κανεις όταν το φοντο είναι στο ίδιο χρώμα με το άγαλμα να διακρίνει λεπτομέρειες. Όμως η επιλογή της τοποθεσίας είναι σαφώς καλύτερη από αυτή του λιμανιού. Ασ ελπίσουμε ότι, δεν θα τοποθετούνται διαφημιστικά σταντ να αμαυρώνουν την εικόνα του ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Τάσιο, χρηματοδοτη του όλου εγχειρήματος και παράλληλα να προβληματιστουμε για την απήχηση που είχε η χειρονομία του αυτή στους τόσους πολλούς μεγαλοξενοδοχους της Κω.
Η Κως πρέπει να γεμίσει από αγάλματα του Ιπποκράτη. Στο αεροδρόμιο, στην είσοδο της πόλης και σε κάθε πρόσφορο χώρο, όπως και σε κάθε τουριστικό χωριό. Είναι αξίωμα και πρέπει να γίνει αντιληπτό στον καθένα μας.
Η ψυχή μου έκανε το πιο μακρύ της ταξίδι μέσα από την ομορφιά του αγάλματος.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΥΔΗ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.
    ΕΣΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΩΟΣ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ?
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ