Δημήτρης Καλλούδης: «Κως-Μπόντρουμ Με μια αγκαλιά τραγούδια»

13
11179

ΚΩΣ-ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ___________
«Με μια αγκαλιά τραγούδια»
Δανείζομαι τον τίτλο μιας τηλεοπτικής εκπομπής μου, για να επισημάνω την ευστοχία των δύο αυτών γειτόνων, Ελλήνων και Τούρκων, που θέλουν να ζήσουν αρμονικά ως γείτονες και που τα καμώματα των μεγαλων δεν τους ακουμπουν.
Όταν ένας πολιτισμός εκατοντάδων ετών περνάει στην καθημερινότητα των ανθρωπων μέσα από τα ήθη, τα έθιμα, τα τραγούδια και τους χορούς, τότε ο πολιτισμός αυτός δεν χάθηκε είναι ζωντανός. Χρέος μας είναι να τον προστατευσουμε και να τον διαφυλάξουμε.
Ο κόσμος που τίμησε την αδελφοσύνη των δυο Δημάρχων και του λαου τους με την παρουσία του, χειροκροτησε, ενθουσιαστηκε, χόρεψε και βροντοφωναξε την Ειρήνη και την χαρά των δύο αυτών γειτόνων που δεν θέλουν να τους χωρίζει τίποτα. Απλά θέλουν να ζήσουν αρμονικά και ειρηνικά.
Η παρουσια των δύο Δημάρχων και το αγκάλιασμα τους αποδεικνυει την θέληση τους, για αυτο το αντάμωμα που και οι δύο υποσχέθηκαν να το επαναλάβουν και τον επόμενο χρόνο και να το καθιερώσουν ως θεσμό.
Οι Τούρκοι επεφύλαξαν στους Έλληνες Κωους καλλιτέχνες και όχι μόνο, θερμοστάτη υποδοχή και άψογη φιλοξενία. Περίσσεψαν οι εναγκαλισμοί τα αναμνηστικά δώρα και οι υποσχέσεις.
Η συναυλία από τηλεοπτικής κάλυψης ήταν ασφαλώς, ασφαλέστατα πιο ολοκληρωμένη. Στο μπακγκραουν (το φοντο) της σκηνής έδινε εικονα ζωντανή σε μεγέθυνση και ήταν κατά κάποιον τρόπο μεγαλοπρεπής.
Ο ήχος δεν ήταν όμως πολύ καλός, ερχόταν βαρύς και εκκωφαντικός. Όλα τα όργανα δεν ακουγοντουσαν στο βαθμό που έπρεπε και χάνονταν ωφέλιμος ήχος που ο Τσ. Καματερός είμαι σίγουρος ότι, φρόντισε με επιμέλεια
Τέλος να πούμε ένα Μπράβο στους οργανωτές για την ολοκληρωμένη και φροντισμένη με ευγένεια φροντίδα.
Κάθε τέχνη εμπνέεται από την όμορφη μουσική.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κύριε Καλλουδη Δημήτρη για τους Έλληνες δεν υπάρχει Μπόντρουμ είναι Αλικαρνασσός

    • ΝΤΡΟΠΗ σου ανθελληνα.
      Δεν μιλάμε για Ιταλό ή Γερμανό ή όποιον άλλον λαό.
      Μιλάμε για έναν απαίσιο, μπαμπέση λαό που έχει ξεκληρισει λαούς ολόκληρους.
      Πίσω από το πρόσχημα της ειρηνικής συμβίωσης των λαών, κρύβονται μίση και πάθη λόγω τουρκικού DNA.
      ΞΕΧΑΣΕΣ ρε ελεεινέ την Κύπρο?
      Την μικρασιατική καταστροφή?
      Την γενοκτονία των Αρμενίων?
      Την προώθηση των κατατρεγμένων προσφύγων που τους πνίγουνε για πλάκα?
      Την πρόσφατη δολοφονία των 6 Τούρκων στην Αθήνα?
      Τους χιλιάδες αντιφρονούντες στις τουρκικές φυλακές?
      Το «τζαμί» Αγία ΣΟΦΙΑ?
      Απέναντι παλαιοί χριστιανικοί ναοί, έγιναν ντισκοτέκ και πασαρέλες μόδας.
      Το σπάσιμο του εμπάργκο απέναντι στην Ρωσία λόγω διπροσωπίας τι σημαίνει? ΥΠΟΥΛΗ ΦΙΛΙΑ.
      Όσο για τον «κερμέντε», τά 400 χρόνια σκλαβωμένοι σε αυτές τις ορδές των Μογγόλων, άφησαν ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ.
      Ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται.
      Είναι φίδι στον κόρφο μας.
      Το αποδεικνύει καθημερινά.
      Αυτά και για τον όποιον σκέφτεται με αφέλεια και παρωπιδες και δεν βλέπει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
      Αλήθεια, είσαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για όλα αυτά εσύ και όλοι οι ομοϊδεάτες σου?

  2. και το Πλατάνι ήταν Γκερμε -γκερμεντες όπως το λένε οι Έλληνες τα τζαμια από που βρέθηκαν εδώ τόσο παλια έγινε αλλαγή πληθυσμου εδώ ήταν Τούρκοι πήγαν απέναντι και από απεναντι οι Έλληνες ήρθαν εδώ

  3. το Πλατάνι ήταν Γκερμε -γκερμεντες όπως το λένε αλλιώς τα τζαμια που προσκυνουν στον πλάτανο- στην πλατεία Ελευθερίας από που βρέθηκαν εδώ τόσο παλια -έγινε αλλαγή πληθυσμου εδώ ήταν Τούρκοι πήγαν απέναντι και από απεναντι οι Έλληνες ήρθαν εδώ

    • Άκου να δεις μάθε την ιστορία της Ελλάδας και όχι του νησιού σου γιατί είσαι για κλάματα

    • Στην απόβαση στην Κύπρο, ρίχνανε χημικά, παθαινανε οι Κύπριοι στρατιωτες διαρροια και εμετό, και όπως ήταν εντελως εξαντλημένοι πηγαίνανε από πάνω από τα χαρακώματα και τους σκοτωνανε εν ψυχρώ.
      Εχεις να πεις κατι επ αυτου?
      Τωρα το ποιος ειναι αγραμματος και πρεπει να διαβασει βιβλια, αυτος εισαι εσυ ανθελληνα.

  4. επειδή κάτι.στραβο θέλετε να βρειτε(οπως παντα)βρήκατε την μικροφωνικη!!!όλα ήταν υπέροχα!!!και όχι εναγκαλισμοι δεν περίσσεψαν.!!συγκίνησαν όμως!!!τα αναμνηστικά δώρα επίσης δεν περίσσεψαν (για σας ισως..)είναι δείγμα καλής φιλοξενίας.για μένα,όλα ήταν ΥΠΕΡΟΧΑ!!

  5. ΤΟΠΥΛΙ. ΠΥΛΙ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ .ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΩΝ ΤΟ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ . Η ΔΗΜ.ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ .Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ….ΤΟ ΑΠΛΟ..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ… ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΥΤΟ… ΤΟ 2023 ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. .ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ …ΑΛΛΑ ΤΑΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…..ΤΟ ΠΥΛΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ……ΤΟ ΑΠΛΟ. ΤΟ ΜΙΚΡΟ……ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ….. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΤΑΙ… ΟΛΟΙ!!!!!!!!!

  6. κάποιος είπε την πραγματικότητα . Μάθετε την πραγματική Ιστορία του τόπου και της Πατρίδας. ΟΧΙ την κατευθυνόμενη και ειδικά σχολική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ