Ηλίας Σιφάκης: Η ασυνέπεια δημιουργεί μεγάλα προβλήματα με επιπτώσεις στη ζωή και την οικονομία του νησιού

25
8304

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ : “Η ασυνέπεια δημιουργεί μεγάλα προβλήματα με επιπτώσεις στη ζωή και την οικονομία του νησιού.’’

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης  ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023  κ. Ηλίας Σιφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

‘’Η κατάσταση που επικρατεί στην  πύλη εισόδου της Σενγκεν, στο λιμάνι της Κω είναι πολύ σοβαρό και  απορούμε γιατί ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί άμεσα μέτρα από τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Και ενώ εμείς ως Τουριστικός Δήμος προσφέρουμε απλόχερα απάνθρωπη ταλαιπωρία σε όσους έκαναν το λάθος να επισκεφθούν το νησί μας από την Τουρκία χρησιμοποιώντας την Πύλη Σενγκεν, ο δήμαρχος έδωσε συνέντευξη τύπου για να δώσει, τάχα μου,  τις απαραίτητες εξηγήσεις γιατί στερεί από τους δημότες-επιχειρηματίες της πόλης αλλά και ολόκληρου του νησιού μια τόσο σημαντική οικονομική ανάσα.

Τι είπε λοιπόν στην συγκεκριμένη συνέντευξη?

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Kosnews24, Ο κ. Νικηταράς ως πρώτος πολίτης και αρχή του τόπου μας ζήτησε να είμαστε νηφάλιοι και έκανε την διαπίστωση ότι οι αφίξεις από τα Τουρκικά παράλια είναι πάρα πολλές, οι εργαζόμενοι στον έλεγχο διαβατηρίων είναι μόλις 4, αν και εδώ θα πρέπει μάλλον να τον ενημερώσουμε  ότι σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ο Αστυνομικός Διευθυντής πολλαπλασίασε τους αστυνομικούς από 4 σε 12 και αν ο Δήμος παραδώσει επιτέλους τους απαραίτητους οικίσκους που έταξε και αναμένονται κοντά 2 μήνες οι αστυνομικοί θα γίνουν άμεσα 15.

Μετά τις διαπιστώσεις λοιπόν ο Δήμαρχος του νησιού μας ενημέρωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη ώστε να θέσουν όρους τόσο στην προσέγγιση των καραβιών όσο και στην αποβίβαση των επισκεπτών.

Κυκλοφόρησε, ακούστηκε και από έμπειρο ναυτικό πράκτορα, ότι τα πλοία από Κω προς Τουρκία θα προσεγγίζουν ανά μισή ώρα και όσοι έρχονται  δεν θα ταλαιπωρούνται πια στην προβλήτα αλλά θα παραμένουν στο καράβι μέχρι να ελευθερωθεί ο χώρος στον έλεγχο διαβατηρίων!!!

Το ότι οι επισκέπτες που έρχονται για μία (1) ημέρα στο νησί, αντί για 6 ώρες παραμονής στην αγορά της πόλης θα έχουν μόνο 2 ή 3 δεν μας λέει τίποτα.

Αλήθεια έχει υπολογίσει κάποιος την ζημιά?

Βέβαια δεν παρέλειψε, κατά την προσφιλή του τακτική, να ρίξει τις ευθύνες σε όλους όσους πέρασαν από τον Δήμο της Κω!

Εκείνος καμιά ευθύνη δεν έχει τα 4 τελευταία χρόνια, οπότε και δεν χρειάστηκε ούτε μια ταπεινή συγνώμη να ζητήσει.

Όλο το ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική εφημερίδα

https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/264415/episkepsi-th-nikitara-stis-egkatastaseis-tis-zonis-sengken-sto-limani-tis/?fbclid=IwAR2pKdLSrnD_xd5–vnEq-63CbItQqNVn1qnitSQI7S6uVoE5zPySfB_JbI

Αυτή είναι η λύση που δίνει ο επί 4 χρόνια Δήμαρχος!!!

Είναι ο ίδιος Δήμαρχος που μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου απαξίωσαν να παραβρεθούν  στην προ μηνός, ίσως και περισσότερο, συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων, και αντ’ αυτών έστειλαν ένα Λαϊκό μέλος της παράταξής τους.

Ακόμα βέβαια οι συμμετέχοντες στην συνάντηση περιμένουν τους έξτρα οικίσκους για να φιλοξενήσουν τους έξτρα αστυνομικούς…

Τι άποψη είχε ο ίδιος άνθρωπος το 2019, νεοεκλεγείς τότε Δήμαρχος, σε μια επίσκεψή του στον χώρο της Σενγκεν.

Τότε που προφανώς δεν ήταν νηφάλιος, όπως μας ζητά να είμαστε εμείς σήμερα, αλλά «μεθυσμένος» από την νίκη και κατάκτηση του Δημαρχιακού θώκου.

Ο κ. Νικηταράς, 1,5 χρόνο μετά τον μεγάλο σεισμό και αφού όλοι δίναμε την μάχη ώστε να προχωρήσουν τα έργα στο Μανδράκι και στο εμπορικό λιμάνι για να αποκατασταθεί η λειτουργία στο εμπορικό λιμάνι και στο Μανδράκι, θεωρούσε ότι η κατάσταση ήταν απαράδεκτη τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες και η εικόνα που έδειχνε η Κως έπληττε την τουριστική της φήμη.

Κατηγορούσε την τότε Δημοτική αρχή για απαξίωση και άρνηση να συζητήσει, την ώρα που ο ίδιος ως Δήμαρχος αλλά και οι σύμβουλοί του, Προέδροι σε οργανισμούς, απαξιώνουν τους θεσμούς με τους οποίους πρέπει να συνεργάζονται και κρυπτόμενοι,  συνεχίζουν να κάνουν αντιπολίτευση σε όσους ανεξαιρέτως πέρασαν από τον Δήμο.

Όλο το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις του Δημάρχου το 2019 στην ηλεκτρονική εφημερίδα

https://www.kosnews24.gr/politika/item/266675-th-nikitaras-gia-ton-xoro-sengken-sto-limani-ayrio-exo-synantisi-me-limenarxi-kai-astynomiko-diefthynti-anagnorizoume-ena-provlima-kai-pame-na-to-diefthetisoume?fbclid=IwAR1mVIFE7jwXO2FtKwlreU3c6QwTuYqUj0IGXnBlaYGPCNGWkBSPRP5hI1I

Τότε λοιπόν, έφταιγε ό απερχόμενος Δήμαρχος και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Κυρίτση.

Ένας Δήμαρχος και μια Δημοτική Αρχή, που μετά τον σεισμό έδωσαν αγώνα να τελειώσουν το συντομότερο τα σχολεία που είχαν καταστραφεί, πίεζε την Κυβέρνηση να ολοκληρωθούν άμεσα οι μελέτες και οι διαδικασίες διαγωνισμού για την ανακατασκευή του εμπορικού και τουριστικού λιμένα, καθώς και της πύλη εισόδου Σενγκεν.

Η Δημοτική Αρχή Κυρίτση όμως  και μέχρι την παράδοση του Δήμου, κατάφερε να λειτουργήσει τα σχολεία άμεσα, τα μεταφέρει το χώρο της Σενγκεν, προσωρινά,  για να μη κλείσει  η γραμμή της Τουρκίας και να αποκαταστήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών το τμήμα προσέγγισης των πλοίων της γραμμής για να μη ταλαιπωρούνται οι επιβάτες, όταν σήμερα το 3ο δημοτικό Σχολείο 2 χρόνια μετά τις «συντηρήσεις», ούτε ξέρουμε πότε και αν θα ολοκληρωθεί.

Κατάφερε ακόμη να παραδώσει ένα έργο σε πλήρη ανάπτυξη, την αποκατάσταση όλου του λιμανιού,  για να το παραλάβει ο κ. Νικηταράς.

Βέβαια μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχουν κάνει με την κατασκευή του κτιρίου στο Κάστρο.

Από τον Σεπτέμβρη του ’19 τι έκαναν;

Η προσωρινή λύση της Σενγκεν  εξακολουθεί να μένει προσωρινή χωρίς καμιά στοιχειώδη βελτίωση.

Το κτίριο, στο Κάστρο, ακόμα ξεκινά και οι έτοιμες μελέτες  παραμένουν στα συρτάρια!

Η συνέπεια λόγων και έργων είναι αυτή που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς άντρες.

Είναι όμως και η ασυνέπεια  που όχι μόνο καταδικάζει τους ασυνεπείς αλλά δημιουργεί τεράστια προβλήματα με επιπτώσεις σοβαρές σε απλούς πολίτες και επιχειρήσεις.”

 

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαν κωος,εαν ήμουν σύμβουλος θα ντρεπόμουν να ακούω τον κύριο σιφακη να μιλαει μετα απο 4 σχεδόν χρονια.Που ήσουν πριν;;;………όχι φίλε ηλια,οι κωοι σας έστειλαν σπίτι σας,γιατί αυτό αξιζατε.Κσι τώρα το ίδιο θα παθετε.Εσεις νομιζετε οτι οι κωοι ειναι βλακες; το να φωνάζετε στα συμβούλια και να αποχωρειτε νομιζατε οτι θα ξεγελουσατε τον ντοπιο.Να αγιασει το χέρι της προεδρου που κλείνει το μικρόφωνο στο απερχονενο πραμα.Ολοι ξυπνησαν κυριε σιφακη.Οποιος θελει να φωνάζει,νομιζοντας οτι έτσι θα κερδισει,λιγο πιο πάνω απο την καλυμνο έχει ένα νησί που λεγετε λερος.Εκει να πάει να φωνάζει.

    • Μια φορα σε πούλησαν στην δύναμη αλλαγής,πάλι θα σε ξανά πουλήσουν.Ενας παλιός γνωστός.

    • Εσυ ψυχακια κοκοβιε…βλεπεις να χανεις την μασα….και αρχισε ο πονος…..δεν ειναι τιποτα θα συνηθισεις!!!
      Ο Κυριτσης ερχεται ο Κοψιμιος..στα αζητητα!!!

    • Νικηταράς ξανα για να κανει την κεφαλο στολίδι ……….αρε ξυλο που θελετε καρακιοζηδες..τετοια ξεφτίλα δεν ειχαν ποτε τα χωρια μας

  2. Ω!!Πόσο ψέμα!!Η αλήθεια έρχεται και εκεί θα το πάρετε το μάθημα σας!!!Τόσο λίγα γιατί τόση ήταν και η αντιπολίτευση σας στη δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά!!!

  3. ΗΛΙΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΠΑΡΚΕ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ?
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΡΘΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΥΚΛΑ, ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΕΙΣ. ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΟΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑ. ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΟΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΓΓΕΝ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΩ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕ.. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ, ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ, ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

  4. Γιατί δεν πατε πάλι κανένα εξάμηνο διακοπές! Να χαλαρώσετε! Εδω μόνον εμπόδια δημιουργείτε! Λεφτά υπάρχουν!

  5. Βλεπεις Ηλια ποσο πονας τους γραφιαδες του νυν και τον…. ιδιο;;;;
    Αυτοι σου γραφουν…..
    Σωστε το νησι λοιπον απο τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!!

  6. Ένα σχόλιο για τα παραπάνω σχόλια , είστε ότι να ναι !!! Η μεγαλύτερη τιμωρία για σας θα είναι να εκλεγεί ξανά ο Νικηταράς και το παρεάκι του , γιατί περί τίνος πρόκειται !!! Αλλά δε θα σας περάσει και ευτυχώς που δεν είστε πολίτες αλλά εντεταλμένοι σύμβουλοι !!

  7. Εσυ Κεφαλιανε που ο θεός να σε κάνει , αντί να ρωτάς τον Ηλία που ήταν τέσσερα χρόνια καλύτερα είναι να ρωτήσεις τον Νικηταρά που ήταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια !!

  8. ο Ηλίας πάει διακοπές με τα δικά του λεφτά και με διαβατήρια. Άλλοι πηγαίνουν με του δήμου τα χρήματα και χωρίς διαβατήρια

  9. Κακο στην οικονομία του νησιού! βρε ποιος μιλάει 3 χρόνια είχαν το λιμάνι αφτιαχτο η πρώτη μούρη του νησιού και ούτε καν μπήκες στον κόπο να ασχοληθείς ! εκατομμύρια επισκέπτες περνούσαν κάθε μέρα από εκεί και δεν τον πείραζε. πήγαινε κανένα ταξίδι Ηλία βρήκες τους μισού ψήφους στις προηγούμενες εκλογές τώρα θα βρεις τους μισούς από τους μισούς

  10. ηλια στις πρωτες πηρες 1700 στις δευτερες 700 στις τριτες?
    σας παιρνει στο λαιμο του ο κυριος **σκουληκι θα σε λιωσω** οσο για τη σεγκεν εσεις 5 χρονια τι κανατε? ο νικηταρας βρηκε ενα δημο σε πενταχρονη εγκαταλειψη και προσπαθει να τον αναταξει. κανει τεραστια προσπαθεια, και κυριως ακουει και σεβεται τους πολιτες

  11. Δεν θα ξεχάσω μαζί με τον επικεφαλης σας το αλαζονικό ανάλγητο ύφος σας μπροστά στις παρακλήσεις μας για δραστηριοποίηση κ χαμήλωμα του ύφους σας
    Εκεί. Εκεί στην β εθνική μαζί με τους συντρόφους σας
    Φέρατε την κατάντια στον τόπο αυτό
    Άκαρδοι Φαταούληδες
    Τωρα ……

  12. Σηφάκι για πήγαινε να δείς έρχομαι ? Μήπως νομίζεις οτι είσαι Υπουργός Τουρισμού ? Για πές μας τί έκανες εσύ και τώρα κάνεις και κριτική ανέξοδη.

  13. το νησί δεν δεν έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει ποιοτικά τόσο μεγάλο όγκο τουριστών. παντού σκουπιδαριο, παραλίες βρώμικες, μμμ ανεπαρκή, απουσία χώρου στάθμευσης στη πόλη, καλά για το νοσοκομείο τι να πρωτοπουμε… η ποιότητα ζωής των ντόπιων χρόνο με τον χρόνο υποβαθμίζεται. ζούμε μέσα στη βρόμα 8 μήνες το χρόνο, παντού μια ακρίβεια, γιατί επιχειρήσεις θα βγάλουν χρήμα από το τουρίστα είτε ο καφές έχει 3,80 είτε 4,80, σπιτια προς ενοικίαση για εκπαιδευτικούς, ιατρούς, σώματα ασφαλείας που έρχονται να επανδρώσουν τις υπηρεσίες του νησιού δεν υπάρχουν γτ πολλά λειτουργούν ως airbnb, η εγκληματικουητα φέτος έχει αυξηθει και άλλα πολλά. πολύ φοβάμαι ότι θα καταντήσουμε μαγιορκα κΙ ιμπιζα, όπου ο τουρισμός βλάπτει τη ζωή των ντόπιων και αναγκάζονται να φεύγουν, ενώ όσοι μένουν δουλεύουν σαν τα σκυλιά μονο σεζόν για να καλύψουν τις ανάγκες του τουρισμου. υπάρχει και σχετικό ντοκιμαντέρ για όποιον ενδιαφερεται

  14. Ηλία ούτε τους 800 δεν θα βρεις μέσα στο κουτί της προηγούμενης φοράς ..απο1700 σε 800 ξέρεις τι σημαίνει?

  15. Σιωπή για τους χουντικούς πολυ φίλους σας που ακονίζουν τα μαχαίρια κ αλωνίζουν ελεύθεροι στη ΝΔ κ στην κυβέρνηση

  16. εχετε καταλαβει πως αυτός καίγεται για την συνταξη μολις την παρι θα δειτε ……….που θα πεσει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ