Αστική εταιρεία-Κέντρο Πρόληψης «Ιπποκράτης»: Πρώτα ο άνθρωπος. Σταματήστε το στίγμα και τις διακρίσεις. Ενδυναμώστε την Πρόληψη

0
3177

26Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ. Υιοθετούμε το κεντρικό μήνυμα του Ο.Η.Ε., που αναδεικνύει την σημαντικότητα της πρόληψης.

“Πρώτα ο άνθρωπος. Σταματήστε το στίγμα και τις διακρίσεις. Ενδυναμώστε την Πρόληψη.’’

Για την Αστική Εταιρεία “Ιπποκράτης”/ Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας η 26η Ιουνίου, αποτελεί  άλλη μια ημέρα δράσης και ανάληψη ευθύνης.  Η πρόληψη των εξαρτήσεων αποτελεί έναν αγώνα καθημερινό και διαρκή, αγώνα για την ίδια τη ζωή και προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή και κινητοποίηση κάθε φορέα και κάθε μέλους της κοινότητας.

Σκοπός μας είναι η ανάδειξη αξιών όπως η συλλογικότητα, η φροντίδα του  εαυτού μας  αλλά και των άλλων, η αξιοπρέπεια, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αλληλεγγύη. Απευθυνόμαστε σε δεκάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, νέους και νέες ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας και εκπαιδεύοντας σε ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Πρόληψη σημαίνει ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΔΕΣΗ  με την ιστορία του τόπου μου, την τέχνη, και  τον πολιτισμό και εδράζεται στον λόγο ύπαρξης του ανθρώπου στη ζωή. Είναι θέμα παιδείας και εκπαίδευσης των ανθρώπων στο να ορίζουν τις αξίες, που δίνουν νόημα και ουσία χωρίς ουσίες, στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ