Με μεγάλο ενδιαφέρον στο δικαστήριο Κω η δίκη όλων των δημ. συμβούλων που είχαν ψηφήσει την παραχώρηση του ακινήτου της Αίγλης (Θα αργήσει πολύ η απόφαση)

0
6143

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε  για δεύτερη μέρα και ολοκληρώθηκε σήμερα  στο  δικαστήριο Κω η δίκη των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν υπέρ της απόφασης παραχώρησης τους της Αίγλης, στην αντίστοιχη ΚΟΙΝΣΕΠ επί προηγούμενης δημ. αρχής.

Το ενδιαφέρον στη δίκη είναι ότι μηνύθηκαν από τον δήμαρχο Κω πρώην σύμβουλοι που τώρα ανήκουν σε άλλες παρατάξεις και τη σημερινή δημ. αρχή (Π. Κιαπόκα, Θ. Πάχος, Σ. Καμπουράκης με μάρτυρα υπεράσπισης τον Γ. Κρητικό, Γ. Κοπάδης) όπως και όλοι οι σύμβουλοι της τότε πλειοψηφίας.

Συνολικά, παρέστησαν έντεκα (11) συνήγοροι υπεράσπισης όλων των παραπάνω (διαφορετικοί για κάθε περίπτωση ξεχωριστά) και οι ερωτήσεις – τοποθετήσεις τους, όπως και οι απαντήσεις των μαρτύρων παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του πρώην Προέδρου του ΔΣ Β. Δρόσου ότι τέτοια δίκη με τόσους πολλούς αιρετούς έχει να γίνει από την εποχή της Χούντας.

Χτες πρώτη μέρα πέρασαν από το δικαστήριο μεταξύ άλλων: ο δήμαρχος Γ. Κυρίτσης με στελέχη της δημ. αρχής, η Ι. Ρούφα (η οποία είναι μεταξύ των συμβούλων που κατηγορούνται κ.α.

Εκ μέρους του δήμου Κω κατέθεσε και εξετάστηκε ως μάρτυρας χτες ο Αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος,  υπεύθυνος για την ακίνητη περιουσία του Δήμου, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για το θέμα της ανάκλησης παραχώρησης ακινήτων σε ΚΟΙΝΣΕΠ:
«Οι χωρίς αντίτιμο και νομιμότητα, διαδικασίες παραχώρησης δημοτικών ακινήτων και μάλιστα αυτών που βρίσκονται σε θέσεις σημαντικής εμπορικής αξίας, συνιστά σοβαρό πολιτικό, νομικό και υπηρεσιακό ολίσθημα.
Αντιταχθήκαμε εξ΄αρχής σε αυτό και όπως έδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα, αυτή την άποψη έχει και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Αυτή την πολιτική θέση υπηρετούμε με συνέπεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και των υποχρεώσεων μας ως δημοτική αρχή και δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από αυτό.»

Τη δεύτερη μέρα εξετάστηκαν ως μάρτυρες ο πρ. Γεν. Γραμματέας του δήμου Γ. Φραγκούλης και εκ μέρους του δικτύου των ΚΟΙΝΣΕΠ ο Δ. Χασαπλαδάκης.

Η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα στις 11 το πρωί και η απόφαση, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αναμένεται να εκδοθεί έπειτα από 2-3 μήνες (ίσως και περισσότερο).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ