Κως: Με τη δέουσα επισημότητα η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων για την 7η Μαρτίου

0
5531


Με τη δέουσα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στην Κω η ιστορική επέτειος

της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα (ετεροχρονισμένα λόγω εθνικού πένθους) με Δοξολογία το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κω,  (ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου βρέθηκε στη Νίσυρο μαζί με τον Έπαρχο για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας),   προεστώτος του Γεν. Αρχιερατικού Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωάννη με τους Αρχιμανδρίτες π. Ιωακείμ,  και π. Νεκτάριο και τους Ιερείς π. Αναστάσιο, π. Κωνσταντίνο, π. Περικλή και  π. Βαγιανό – Ιωάννη.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής κ. Γεώργιος Σακέλλης, ο Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος, ο Μιχάλης Ανδρέου και ο κ. Νίκος Παπαθωμάς.

Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η Βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, ο πρ. Βουλευτής Ηλίας Καματερός, ο πρ. Δήμαρχος και επικ. της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Διονυσία Τελλή, ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Πης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Γιώργος Χαλκιδιός, ο Υποδιοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Χαράλαμπος Ψαρόπουλος, Διοικητές των λοιπών ένστολων αρχών, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας κ.α.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Μακρή Χρυσάνθη ,  ΠΕ 33 ,καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Iπποκρατείου, πόλεως Κω.

Ακολούθησε Τρισάγιο- δέηση στο Βωμό της Πατρίδας και κατάθεση στεφάνου από τους εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων στο Ηρώο. Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνου, απέδωσαν: άγημα της 80 ΑΔΤΕ και η Φιλαρμονική του Δήμου Κω που έβγαλε επίσης με επιτυχία και ολόκληρη την παρέλαση (η στρατιωτική μουσική μετέβη στη Νίσυρο). Πραγματοποιήθηκε επίσης προσκλητήριο Ηρώων Πεσόντων από τον πρώτο πρόεδρο των απογόνων του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών.

Τελετάρχης ήταν η κ.  Γιάχου Δήμητρα, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ