«Μετά τη Γενοκτονία, Ποντιακή μουσική, Ισλάμ και Κεμαλικός εθνικισμός»| Η ομιλία Ν. Μιχαηλίδη, από Σύλλογο Ποντίων στο Χάνι

3
6708

Με αρκετό κόσμο και παρά το βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε στο Χάνι την Κυριακή 11 Δεκέμβρη, η εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Κω Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ, με κεντρικό ομιλητή τον καταξιωμένο Δρ.Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Princeton Νίκο Μιχαηλίδη και θέμα ᾽Μετά τη Γενοκτονία, Ποντιακή μουσική, Ισλάμ και Κεμαλικός εθνικισμός᾽.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του συλλόγου Μπάμπης Ναβροζίδης , αναφέροντας ένα σύντομο αλλά πλούσιο βιογραφικό του κ.Μιχαηλίδη, καλώντας έπειτα την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σέβη Βλάχου για έναν σύντομο χαιρετισμό. Η κ.Βλάχου ανέφερε πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των εγκαινίων του πάρκου Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ.Μιχαηλίδης δήλωσε πως επισκέφθηκε την Κω για πρώτη φορά και πως στην ομιλία του δεν αναφέρεται στο έγκλημα της Γενοκτονίας, αλλά στην προσπάθεια της Τουρκίας να σβήσει τα ίχνη της ελληνικής παρουσίας από τον Εύξεινο Πόντο.

Τόνισε παράλληλα πως οι Πόντιοι δεν άφησαν μόνο τις οικίες και τη ζωή τους πίσω , αλλά και μία τεράστια μουσική παράδοση.
Παρούσα μεταξύ άλλων και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. … Πως μιλατε για εθνικα θεματα. ΝΤΡΟΠΗ στους αρμοδιους. Σε εναν τοπο ακριτικο στην πρωτη γραμη, επρεπε να κυματιζει και εκει η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ.

  2. Έλληνα καταναλωτή συνέχισε να αγοράζεις έπιπλα ιστικμπαλ, σόμπες κουμτελ και άλλα προϊόντα ερντογαν για να φτιάξει πυραύλους να σου τα κάψει μαζί με το σπίτι σου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ