Γιώργος ΚΙΤΣΗΣ: Κύριε Δήμαρχε γιατί ολιγωρείτε ;

16
7764
Γιώργος ΚΙΤΣΗΣ. Κύριε Δήμαρχε γιατί  ολιγωρείτε ;
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω το 2020 με πρόεδρο τον  Χόνδρο Κω/νο και  Αν/πρόεδρο τον  Ναβροζίδη  Χαράλαμπο εξασφάλισε επιχορήγηση  907.000 ευρώ, για μελέτες που αφορούν στα λιμάνια ευθύνης του ΔΛΤ ΚΩ μέσω χρηματοδότησης από το  <ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ>  που αφορούν:
α. Master   Plan  λιμένα Κω.
β. Χωροταξικό αναπτυξιακό σχέδιο λιμένα  Μαστιχαρίου .
γ. Πρόγραμμα ανάπτυξης λιμένα   Καμαρίου  Κεφάλου.
δ. Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμένα   Καρδάμαινας.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διαδικασία διαγωνισμού ανάθεσης των μελετών.
Κύριε Δήμαρχε γιατί  ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ? 
H κατασκευή προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι και η ολοκλήρωση των μελετών ανάπτυξης για τα λιμάνια Μστιχαρίου – Καρδάμαινας – Κεφάλου είναι ζωτικής σημασίας  για το νησί μας γιατί θα εξασφαλίσει δεκάδες νέες  θέσεις εργασίας για τους ντόπιους δημότες και έσοδα για  τις επιχειρήσεις του νησιού μας με την αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων -επιμήκυνση τουριστικής περιόδου όλο τον χρόνο.
Προτείνεται σε πρώτη φάση η προέκταση της  υφιστάμενης  προβλήτας κατά 200 μέτρα προς την πολεμική σκάλα για πλαγιοδέτηση κρουαζιερόπλοιου όπως  στο σχεδιάγραμμα. Σε δεύτερη φάση  προτείνεται να μελετηθεί η επέκταση της πολεμικής σκάλας κατά μήκος  έως 100 μέτρα και η   κατασκευή εσωτερικής μαρίνας με πλωτές προβλήτες. Σε τρίτη φάση αν κριθεί αναγκαίο από τους μελετητές η κατασκευή μόλου για πλαγιοδέτηση και άλλου κρουαζιερόπλοιου. Οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές. Οι πλωτές προβλήτες μπορεί να γίνουν και σταθερές όπως στην μαρίνα. Τα ακριβή μεγέθη θα καθορισθούν από τις μελέτες του MASTER PLAN. Επίσης οι μελέτες θα καθορίσουν τις υποδομές για τις επίγειες  εγκαταστάσεις  υποδοχής-αναχώρησης-μετακίνησης-ανεφοδιασμού  προμηθειών, νερού-απορροής  λυμάτων  με σύνδεση στον βιολογικό  κλπ. 
Στον παρακάτω σύνδεσμο του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας αναφέρονται οι διαδικασίες ανάθεσης και οι μελέτες του Master Plan .
Ο Δήμος Καλύμνου συνέταξε το  Master  Plan και το υπέβαλε στο αρμόδιο υπουργείο και χρηματοδοτείται με 8.000.000 ευρώ   ώστε να δημιουργηθούν 2  θέσεις πλαγιοδέτησης, 1  φορτηγού και 1  τουριστικού κρουαζιερόπλοιου  και 1  θέση  πρυμνοδέτησης   1 Ε/γ-Ο/Γ πλοίου 200μ.
Ο Δήμος Λέρου  χρηματοδοτείται με 3.000.000 ευρώ για  επέκταση του μόλου με προβλήτα μήκους περίπου 150μ. και πλάτος 3μ.  για την πλαγιοδέτηση επιβατικών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων. 
Ο Δήμος Καρπάθου  χρηματοδοτείται με 9.000.000 ευρώ για κατασκευή νέας αποβάθρας.
Ο Δήμος Πάτμου χρηματοδοτείται με 1.000.000 ευρώ για  επέκταση υφιστάμενου προβλήτα Ε/Γ-Ο/Γ σκαφών.
Ο Δήμος Λειψών χρηματοδοτείται με 5.000.000 ευρώ για κατασκευή  αποβάθρας Ο/Γ σκαφών.
Ο Δήμος Μεγίστης χρηματοδοτείται με 3.900.000 ευρώ για ανακατασκευή  κρηπιδωμάτων.

Κύριε Δήμαρχε έστω και τώρα για να μην χαθεί η χρηματοδότηση των 907.000 ευρώ να ξεκινήσετε  ΑΜΕΣΑ  την διαδικασία ανάθεσης του διαγωνισμού ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες οι οποίες έχουν χρόνο ωρίμανσης τουλάχιστον 2 χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ Γ,Ρ,Α,Φ,Ι,Κ,Ο,Σ.ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.ΕΑΝ ΛΕΣ????ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΑΛΙΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΝΟΣ ΑΠΕΡΟΜΕΝΟΥ ΦΑΚΙΣΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.ΝΑ ΞΕΡΕΙ Η ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΩ,ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΕΤΟΠΙΣΟΥΜΕ.ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.

  1. Δυστυχώς όταν η σωστή ηγέτες είναι στο πάγκο γιατί η κοινωνία μας θέλει ψεύτες πολιτικούς τίποτα δεν θα αλλάξει τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα το Οκτώβριο του 2023 θα πάνε και αυτή σπίτι τους θα αλλάξει ρούχα ο Γιάννης και θα ξανά έρθει ο Γιώργος έχει μια ατζέντα υπορχεοσεις και ανοικτές επιταγές για το κόσμο και καμιά 50 Ρία ξυλομαρα πέργκολες και μετά βλέπουμε πάλι όσο ο λαός ψηφίζει ψεύτες μην ζητάμε τίποτα είμαστε άξιοι των πράξεών μας

  2. Τι έγινε αυτή την εβδομάδα δεν σας πέρνει στο συνδυασμό του ο δήμαρχος;Μια μια σε πάει.Υπομονή την επόμενη εβδομάδα θα σας τάξει πάλι ότι θα μπήκε όποτε θα έχουμε …μπράβο κύριε δήμαρχε.

  3. να κάνουμε και το σταυρό μας με τούτη την δημοτική αρχή.Δεν έχουν σταματήσει 4 χρονια να εργαζοντε.Για να γίνει ένα έργο πρέπει να εγκρινετε πρωτα και μετα να εκτελειτε.Μην γινοντε ανακοινωσεις για το θεαθήναι.

  4. Με το έστω και τώρα … κατι πήγες να πεις …. κατά τα άλλα γλείψιμο βλέπουμε.
    Τι άλλο πρόσφεραν οι νυν στο νησι και μας ανησυχει η ολιγωρία σε αυτο ;;;;;

    Δεν μας βοηθαει και ο Θεος … να εξαφανίσει τα καλάμια!!!

  5. Και η κρουαζιέρα είναι τουρισμός. Όχι μόνο τα τσάρτερ και Α.Ι. ένας μέσος επιβάτης κρουαζιέρας ξοδεύει μ.ο. 67 δολάρια μέσα σε 6- 7 ώρες στο λιμάνι. Ο ίδιος επισκέπτης που μένει σε Ξενοδοχείο με Α.Ι, πληρώνει μ.ο. 32 δολάρια το 24ωρο !!! Όσοι ξέρετε μαθηματικά, κάντε την διαίρεση. Ο ένας δεν κοστίζει τίποτε (περαστικός) και ο άλλος διαμένει, τρώει, πίνει. Περισσότερα έργα και λίγα λόγια άρχοντες

  6. Καλα ενταξει αφου λεγετε οτι δεν παταει σχεδον ποτε κανενας στο ΔΛΤ ουτε ο Προεδρος του, ούτε ο Αντιπροεδρος του, στον αυτοματο και το ΔΛΤ γελανε και τα παρτερια!!!
    Η αγκυρα του παλιου Λιμενα λεγετε οτι πηγε για σκραπ αναμενουμε διαψευση !!!
    κ Κιτση μονο κακο κανετε παρα καλο, μην θαρειτε οτι τους βοηθατε το αντιθετο τους βυθιζετε !!!

  7. ταιζουν σανό στα πρόβατα. αχρηστοι και ανίκανοι.

  8. κυριε κιτση μην τους βαζεις δυσκολα.αυτοι ειναι μονο βολτα καφε αερολογιες

    απλως κοροιδευουν τον κοσμακη.αν ηταν θα το ειχαν φτιαξει.μονο υποσχεσεις.μονο η καρεκλα τους νοιαζει.

  9. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΑΜΕ

  10. 5. Μετά την εκπόνηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος κάθε λιμένα, και προ τηςυποβολής του προς έγκριση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων(Ε.Σ.Α.Λ.), θα πρέπει να συνυποβάλλεται, μέσω σχετικής απόφασης του ΔημοτικούΣυμβουλίου, η γνώμη του Δήμου στον οποίο υπάγεται ο λιμένας.

  11. 5. Μετά την εκπόνηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος κάθε λιμένα, και προ της υποβολής του προς έγκριση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων(Ε.Σ.Α.Λ.), θα πρέπει να συνυποβάλλεται, μέσω σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η γνώμη του Δήμου στον οποίο υπάγεται ο λιμένας. http://docplayer.gr/646599-Thema-anaptyxiaka-programmata-kai-meletes-diaheirisis-master-plan-limenon-diethnoys-endiaferontos-kai-limenon-ethnikis-simasias.html

  12. 6.Κατά τη διάρκεια σύνταξης του Αναπτυξιακού Προγράμματος και προ τηςοριστικοποίησής του θα πρέπει να υπάρχει διαρκής συνεννόηση / συνεργασία με τηναρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής http://docplayer.gr/646599-Thema-anaptyxiaka-programmata-kai-meletes-diaheirisis-master-plan-limenon-diethnoys-endiaferontos-kai-limenon-ethnikis-simasias.html

  13. Μιλάς εσύ κιτση για ολιγωρεια του δημάρχου,την στιγμή που έχει κάνει το νησι

    να ξεφεύγει σε όλα τα επίπεδα;Για πες μας κιτση ποιος δήμαρχος έκανε,αυτά που έκανε ο δήμαρχος μας στα 4 χρονια;κανεις μα κανεις,εαν εξαιρεσω τον καισαρλη.Γιαυτό δεν έχεις το δικαιωμα του να μιλάς τόσο ΑΣΚΟΠΑ.

  14. ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΛΟΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΥΤΟ Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΙΝΤΑΝΙ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ