ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με επισημότητα η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου στην Κω

2
2374


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Κω η Εθνικής επέτειος

της 28ης Οκτωβρίου 1940 με Δοξολογία το πρωί στον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου Κω,  (ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου επισκέφτηκε -όπως κάθε χρόνο- τη Νίσυρο),  από τον Γεν. Αρχιερατικό π. Ιωάννη, τους Αρχιμανδρίτες π. Ιωακείμ,  και π. Σοφρώνιο και τους Ιερείς π. Αναστάσιο, π. Κωνσταντίνο και π. Περικλή και τον Διάκονο π. Περικλή.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής κ. Γεώργιος Σακέλλης και ο κ. Νίκος Παπαθωμάς.

Εκ μέρους της κυβέρνησης παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλακη,  ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η Βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, ο πρ. Βουλευτής Η. Καματερός, ο Έπαρχος Ι. Καμπανής, ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, μαζί με τους λοιπούς εκπροσώπους των τοπικών αρχών, πολιτικών και ένστολων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  κα Σκαπέτη Ευθυμία ΠΕ02 Φιλόλογος του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου, πόλεως Κω.

Ακολούθως τελέστηκε Τρισάγιο στο ηρώο και κατάθεση στεφάνων. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κω υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού και τιμητικό άγημα του στρατού.

Η τελετή έκλεισε με προσκλητήριο ηρώων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου παλαιών πολεμιστών και απογόνων κ. Ματθαίο Καζαμία, ενός λεπτού σιγή και Εθνικό ύμνο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΤΣΙΧΛΑ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ