«Οι έγκλειστοι των φυλακών έχουν περισσότερο χώρο αυλισμού από τα 400 παιδιά μας» Επιστολή προς Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας & Δήμαρχο Κω

29
7706
Οι έγκλειστοι των φυλακών έχουν περισσότερο χώρο αυλισμού από τα 400 παιδιά μας

Επιστολή προς τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δωδ/σου και το Δήμαρχο Κω απέστειλε ο γονέας μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου κ. Πασσανικολάκης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τον περιορισμό του ήδη λιγοστού αύλειου χώρου του σχολείου με την τοποθέτηση 2 προκάτ αιθουσών στην πίσω αυλή.

Αφού εκφράζει την απορία του γιατί τόσα χρόνια δεν επεκτείνονταν η πίσω αυλή και δεν γίνονταν χρηστικές παρεμβάσεις για την εκμετάλλευση του πάρκου της μπροστινής αυλής ενώ υπήρχε έντονο πρόβλημα αυλισμού των 400 παιδιών, στηλιτεύει τις πρόχειρες και «στο και πέντε» λύσεις με την τοποθέτησή προκάτ στα σχολεία της περιοχής, που αποτελούν μόνιμες κι όχι προσωρινές λύσεις και οι όποιες γίνονται παθητικά δεκτές από τους γονείς που έχουν αγανακτήσει.
Επειδή, θα έπρεπε – όπως τονίζει – το θέμα με τη δημιουργία νέου Δημοτικού στο Ζηπάρι να είχε λυθεί χτες, προτείνει να συναντηθούν όλοι οι αρμόδιοι για να εξετάσουν βραχυπρόθεσμες λύσεις για τα επιπλέον τμήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και μακροπρόθεσμες.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Προς
1. Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ψαρρά

2. Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά

 


Κοινοποίηση

1.    Πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών Δήμου Κω κ. Μήτρου

2.    Πρόεδρο και μέλη Τοπικού Συμβουλίου Ασφενδιού

3.    Διευθύντρια ΔΣ Ζηπαρίου Κω κ. Ξανθοπούλου

4.    Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων ΔΣ Ζηπαρίου Κω

Θέμα: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ… “ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΡΟΚΑΤ” (ΚΑΙ) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΗΠΑΡΙΟΥ ΚΩ, ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ Η ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο – ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ – ΧΩΡΟΣ ΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ 2 ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΚΑΤ!

Αγαπητέ κ. Προϊστάμενε,
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Στις 7/12/2021, σας είχα αποστείλει – ως γονέας μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου Κω – επιστολή, στην οποία σας ζητούσα να με ενημερώσετε (αφού δεν κατέστη δυνατό Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2021 από κάποιον άλλο αρμόδιο) όσον αφορά στην πρόθεση – αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου για τοποθέτηση μιας αίθουσας προκάτ στην πίσω αυλή στις αρχές του 2022.

Ο κ. Προϊστάμενος, στις 28/12/2021, μου τηλεφώνησε και μου γνωστοποίησε ότι, δεν ήταν εφικτό να γίνει την περασμένη χρονιά (2021-22). Λίγο πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς (2022-23) είδαμε συνεργεία στο σχολείο να γκρεμίζουν τα κιγκλιδώματα της πίσω αυλής και να διευρύνεται.

Όμως, ο σκοπός της παρέμβασης, όπως διαπιστώσαμε λίγες μέρες μετά, ήταν  για να τοποθετηθούν, δυστυχώς, όχι μια αλλά 2 αίθουσες προκάτ. Κι ενώ τόσα χρόνια δεν υπήρχε βούληση για την αναγκαία επέκταση των ορίων της πίσω αυλής έως τον δρόμο, είδαμε ξαφνικά να υλοποιείται μόνο και μόνο για να δοθεί μια ακόμη πρόχειρη «λύση».

Η προχειρότητα των προκάτ αντικατοπτρίζει τον τρόπο αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων της σχολικής στέγης τα τελευταία χρόνια.

Ο σχεδιασμός του περασμένου έτους για 1 αίθουσα προκάτ, για φέτος προέβλεπε 2 αίθουσες, κι ας διαβεβαίωναν κάποιοι για προσωρινή λύση.

Δυστυχώς, στο Ζηπάρι, ο σχεδιασμός από πλευράς Δήμου Κω προκρίνει τα προκάτ. Αρκεί να δούμε την “προσωρινή” λύση των προκάτ στο Παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Ζηπαρίου Κω που έγινε μόνιμη και μάλιστα, για 4η χρονιά!

Παρά τις καλές προθέσεις (που ομολογουμένως υπάρχουν) για ενοικίαση χώρων ώστε να ανεγερθούν νέα διδακτήρια, διαπιστώνεται αναποτελεσματικότητα, ενώ οι όποιες λύσεις δίνονται στο θέμα της σχολικής στέγης, είναι πρόχειρες και προκαλούν ποικίλα προβλήματα.

Καλώς έγιναν οι παρεμβάσεις στο κτίριο (και αξίζουν συγχαρητήρια για το τρέξιμο όλων), όμως, το μείζον θέμα είναι το κτιριακό. Όσο και να «φτιασιδώσεις» το σχολείο, τα 400 παιδιά μας θα “στοιβάζονται” στη μικρή μπροστινή αυλή (χαρακτηριστική η συνημμένη φωτογραφία της πίσω αυλής).

Οι δε περυσινές, αλλά και οι φετινές παρεμβάσεις του Δήμου (όπως φαίνονται κι από την 2η συνημμένη φωτογραφία) στο παρκάκι ήταν και είναι πρόχειρες, και δεν βελτιώνουν το πραγματικό πρόβλημα αυλισμού των παιδιών μας.

Δεν θα μιλήσω για το τι έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια που διαπιστώνονταν η ραγδαία αύξηση του μαθητικού πληθυσμού, ούτε για την ανοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, και κυρίως ημών των γονέων, οι οποίοι αφήσαμε – παθητικά με τη σιωπή μας – ένα 12θέσιο σχολείο να μετατρέψει ακόμη και το λεβητοστάσιο σε τάξη, φτάνοντας τις 19 αίθουσες!!!

Αλλά, θα μιλήσω για τις “και πέντε” πρόχειρες λύσεις που προσπαθείτε να δώσετε σ’ ένα μείζων πρόβλημα, φέρνοντας αντιμέτωπους τους γονείς.  Τόσο μεταξύ μας, αφού όσοι διαφωνούμε με τις λύσεις προκάτ εμφανιζόμαστε ότι δεν θέλουμε το καλό ορισμένων παιδιών (τα οποία ξαναχωρίστηκαν), όσο κυρίως, με την παθητική λογική ότι, αφού δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, ας βάλουμε κι άλλες προκάτ αίθουσες (περιορίζοντας κι άλλο τον λιγοστό αύλειο χώρο), και γιατί όχι, ας μετατρέψουμε την πολλαπλών σε αίθουσες.

Επειδή οι λύσεις των προκάτ, και σ’ αυτό το Δήμο, τείνουν να γίνουν από προσωρινές, δυστυχώς, μόνιμες (δείτε το 3ο Γυμνάσιο Κω), σας καλώ να συνεννοηθείτε μεταξύ σας και να συγκαλέσετε μια ευρεία σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους, ειδικά για το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου, ώστε να προκριθούν άμεσες βραχυπρόθεσμες λύσεις και μακροπρόθεσμες για το κτιριακό των σχολείων της περιοχής μας.

Κατανοώ ότι το πρόβλημα στέγης αγγίζει πολλά σχολεία της περιοχής μας, αλλά το κτιριακό πρόβλημα με το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου Κω θα έπρεπε να είχε λυθεί χθες.

Οι λύσεις των προκάτ, που διαρκώς αυξάνονται, δεν αποτελούν λύσεις. Πρέπει άμεσα ν’ αναζητηθούν χώροι για να στεγαστούν τα επιπλέον τμήματα, που θεωρείτε ότι πρέπει να δημιουργηθούν (στην παλιότερη επιστολή μου, σας είχα προτείνει να εξετάσετε το ενδεχόμενο του κτιρίου της Λέσχης Φιλίας Δικαίου, που τότε ήταν παροπλισμένο και το οποίο βρίσκεται απέναντι από την κύρια είσοδο του σχολείου).

Ωστόσο, παράλληλα, πρέπει να γίνουν ενέργειες, τόσο για το “γιαπί” του πρώην Δημαρχείου Δικαίου όσο και για το οικόπεδο, μετά την παλιά καφετέρια “Matrix”, το οποίο ήταν χαρακτηρισμένο ως χώρος σχολείων.

H παρούσα επιστολή αποτελεί μια κραυγή αγωνίας από έναν γονιό, που διαπιστώνει (όπως οι περισσότεροι) ότι, οι έγκλειστοι των φυλακών έχουν περισσότερο χώρο αυλισμού από τα 400 παιδιά μας.

Κραυγή αγωνίας για να δρομολογηθούν λύσεις, κι όχι προχειρότητες.

Παρέμβαση, δίχως πολιτικά ή άλλα κίνητρα, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας.

Ευελπιστώντας σε λύσεις, δηλώνω αρωγός σε οποιαδήποτε ενέργεια προς επίλυση αυτού του σημαντικού θέματος για την περιοχή μας.

Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση,

Γιώργος Χ. Πασσανικολάκης

Γονέας μαθητών

πηγή: https://www.stathmosnet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε μας στο 3γυμνασιο μας έχουν καταδικάσει σε μόνιμα προκατ. Την άλλη βδομάδα όλα τα σχολια ξεκινούν και σε μας δεν έχουν φέρει θρανία ούτε υπάρχουν άλλες αίθουσες. Κάτι στραβά πάει σε αυτούς στο Δήμο Κω. Αν φέτος δε ξαικιναμε στη ώρα μας του χρόνου που το παιδί μου θα ηνε στη 2 τάξη που θα πάει αφού χορος δεν ηπαρχη; Μας κοροηδεουνε και βαζουναι και τους καθηγητές να μας κοροηδεουνε. Ντρωπή στο διμαρχο.

  2. Σε πολλά σχολεία το ίδιο πρόβλημα. Κανένα ενδιαφέρον από τους τοπικούς άρχοντες για τα παιδιά μας παρ’όλες τις επανηλημένες ενοχλήσεις μας. Αυτό δείχνει και την ευαισθησία που τους διακατέχει. Τραγική πάντως από πολλές απόψεις η δήθεν δωρεάν παιδεία κυρίως στο νησί μας . Τα σχολεία μαύρο χάλι, οι τιμές στα φροντιστήρια στο Θεό σε σχέση με άλλα μέρη στην Ελλάδα, οι τιμές στα σχολικά είδη επίσης τρομερά υψηλές. Θέλει μία οικογένεια με δύο παιδιά τουλάχιστον 5.000 ευρώ το χρόνο για ξένες γλώσσες και δραστηριότητες … όταν φτάσουν δε και στο λύκειο που αρχίζουν τα τρελά φροντιστήρια είναι να τρελαίνεστε. Έλεγχος από πουθενά και όλα μαύρα βέβαια. Για αποδείξεις ούτε λόγος. Αισχροκέρδια τρελή σε ότι αφορά την παιδεία στην Κω.

    • Πόσο δίκιο έχετε για την ακρίβεια της παιδείας στο νησί σας. Εγκατάληψη στα σχολεία και ακρίβεια στα φροντιστήρια που τρέχουμε να καλείψουμε τα κενά των σχολείων . Μα το τραγικό είναι κάποια φροντιστήρια ξένων γλωσσών . 100 ευρώ ο μήνας για B class ? Στη Ρόδο πέρυσι πληρώναμε 50 ευρώ … μα και η γραφική ύλη πανάκριβη . Παράγγειλα διαδικτυακά των παιδιών μου και πλήρωσα για τα ίδια πράγματα τα μισά χρήματα. Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία ορισμένων.

  3. Με κοτσια ναι, μόνον έναν και με επώνυμο. Οι άλλοι είναι ξεπουλημενοι στον δήμαρχο. Ναι, ναι, ξεπουλούν τα παιδιά τους για να έχουν μια πιθανότητα να έχουν μια ευκαιρία στη δουλειά τους από τον δήμαρχο. Πόσο τελειωμένοι γονείς !!!!

  4. φιλε γιωργο.
    αν και δημοσιογραφος δεν λες κουβεντα για τις ευθυνες της κυβερνησης.
    αυτη την επιστολη επρεπε να την στειλεις στην περιφερεια, στον επαρχο και στους βουλευτες.
    καποτε, στην εποχη του καλου πασοκ, τοτε που οι δαπανες για την παιδεια ηταν πολλαπλασιες, φυτρωσαν δεκαδες καινουργια σχολεια. δυστυχως η σημερινη κυβερνηση στοιβαζει τα παιδια σε προκατ.
    θα ηταν καλο εστω και καθυστερημενα η επιστολη σου να παει σαυτους που εχουν την πολιτικη ευθυνη για χρηματοδοτηση της παιδειας!!

  5. τελθκα ποσο ασχετος ειναι ο κοσμακης. βρε παιδια ο μητσοτακης ρι κανει για υγεια και παιδεια?
    εκατονταδες εκατομμυρια δωρο στα ΜΜΕ για να τον λιβανιζουν και για υγεια παιδεια γιοκ!!!

  6. Το ότι κάποιοι ανακαλύπτουν ξαφνικά τα πάντα ,όταν απλά τους συμβαίνει δείχνει την κοινονια μας.Αύριο που θα πάνε τα παιδιά τους άλλου υα ασχοληθούν με άλλο θέμα.Οι ίδιοι είναι που ήθελαν γήπεδα πρην να παίζουν τα παιδιά τους;

    • Εάν γίνει συζήτηση τώρα και γίνει χωροθέτηση και όλη η διαδικασία που απαιτείται για να χτιστεί ένα σχολείο θα περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να είναι έτοιμο.Τα παιδιά του θα έχουν σίγουρα πάει σε άλλο σχολείο.Μαλλον η τοποθέτηση σας είναι άκυρη.Απλα ο ανθρωπος δεν βολεύεται στον καναπέ του όπως πολλοί από εμάς και έχει μάθει να διεκδικεί για το κοινό καλό.

      • Γιατί δεν έγινε πρην πάει το παιδί του στο σχολείο;Μιας και έχει το τρόπο να αναδείξει θέματα;Δεν είναι το πρόβλημα χθεσινό.Τα παιδιά μου πέρασαν από εκεί μιλήσαμε φωνάξαμε δεν βρήκαμε ακρη.Φύγανε από εκεί παμε παρακάτω δεν ασχολούμαστε πια.Αυτό εννοώ ο καθένας κοιτά το παιδί του.Βάζω και τον εαυτό μου μέσα.Δεν έχω προσωπικά με ΚΑΝΕΝΑ.

        • πόσο δίκιο έχετε,μαλλον την ενσυναισθηση την αποκτουν όταν το προβλημα γίνεται ΚΑΙ δικο τους…..Τα προκάτ ήταν αδεια και μεχρι πόλεμο έκαναν στον τότε σύλλογο γιατί δεν ήθελαν κάποιοι να μοιραστούν τα λεφτα και να πάνε τα δυο τριτα στα προκατ……και όχι μόνο….Πέρασε ο χρόνος όμως γρήγορα και γύρισε ο τροχός…….

    • το χαλι της κοινωνιας μας το δειχνεις εσυ μ…
      αφου δεν γνωριζεις τα θεματα των χωριων καλυτερα να μην ασχολεισαι.
      ξαφνικα τα ειδες ή δεν τα βλεπεις εσυ και οι αλλοι φιλοι σου στο γραφειο.
      θελουμε νεα σχολεια στο ζηπαρι και στην κω.
      ξυπνα

  7. Μα ποιος νοιάζεται για τα παιδιά μας και το τι περνούν μέσα στα » σχολεία » ; ΚΑΝΕΝΑΣ . Και περνούν δύσκολα . Τα παρκάρουμε εκεί χάνουν τον χρόνο τους και μετά τρέχουν όλο το απόγευμα να καλύψουν τα κενά που τους δημιουργούν τα ίδια τα » σχολεία » στα φροντιστήρια. Ένας αγώνας δρόμου η καθημερινότητά τους. Ένα σύστημα παιδείας που αναγκάζει τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη … σε κανένα άλλο κράτος αυτό το χάλι .

  8. Συγχαρητήρια κύριε Πασσανικολακη που αναδείκνυε το πρόβλημα

    Αυτό το σχολείο είναι η ντροπή της τοπικής κοινωνίας. Έφτασε 20 τμήματα φέτος και δεν ιδρώνει κανενός υπεύθυνου το αυτί. Οι ντόπιοι πάλι δεν ξέρω είναι άραγε η εκπαίδευση των παιδιών τους στα άμεσα ενδιαφέροντα τους; Να μην πω για το Γυμνάσιο Ζηπαριου που εν έτη 2022 δεν έχει ούτε υπολογιστές στις αίθουσες.

  9. Όταν τα παιδιά αυτά είχαν πάει στο νηπιαγωγείο σε προκάτ, κάποια άλλα είχαν βολευτει στο κανονικό νηπιαγωγείο λόγω τοποθεσίας τώρα που στο δημοτικό δεν υπάρχουν διευθύνσεις και πάνε όλα στο ένα και μοναδικό,ετσουξε……μικροπολιτικη………….. απλά όσο δεν αγγίζει το πρόβλημα το σπίτι μας είναι όλα μέλι γάλα….. Λήθαργος 4 χρόνων, τώρα μας έπιασε ο πόνος ………Ας νιώσουν έστω και αργά τους τότε 85 γονείς των προκάτ του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟΥ το 2019…. Karma is a «bitch»……

    • hi zalada, kalaza…
      your son went to prokat and you liked too much. You were so excited. I remembered that.
      So why you are so agressive with other parents?
      Did you have something useful to say or your passion did not let you think openminded

      • Δεν πήγε ο γιος μου στα προκάτ οι κόρες μου πήγαν……..Ασχολησου με τον θάνατο της Βασίλισσας σας , ή αλλιώς πήγαινε στην Αγγλία γιατί ακόμη Ελληνικά δεν έμαθες ,κι εννοείται ότι φταίει το Ελληνικό σύστημα και όχι εγώ.Εισαι και τραγική και άσχετη

  10. Το να διεκδικείς κάτι για τον τόπο σου δεν είναι κακό!Από που το ζητάς είναι το ζητούμενο και πότε;Άλλο να το ζητά ένα πρόσωπο και άλλο μια κοινωνία!!!Χθές βρήκα κλειστό το κολυμβητήριο γιατί;Ο νοών νοείτο!!!!

  11. Θα χάσουν τα παιδιά σας την ευκαιρία να έχουν τα σχολεία που δικαιούνται εξ αιτίας της αδράνειας και αδιαφορίας σας!!! Διεκδικήστε για το μέλλον του τόπου και τα παιδιά σας κτίρια καινούργια και ασφαλή ΑΜΕΣΑ!!!!

  12. Βρε εσείς χτυπάτε την Δημαρχάρα μας τον Θεοδόση αντί να λέτε και ευχαριστώ από πάνω, τόσο αγνώμονες είσαστε τρόλια του πρώην ντροπή σας για την αχαριστία σας, τι θέλετε να γεννήσει ο Θεοδόσης προαύλιο χώρο.
    Συνέλθετε και ζητήστε συγνώμη από τον καλύτερο Δήμαρχο που πέρασε ποτέ απο την Κω μας, αχάριστοι και απολίτιστοι είσαστε Θεοδόση Δήμαρχος για τα επόμενα 8 χρόνια μπράβο σου σε φθονούν οι κομπλεξικοί.

  13. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ!! ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!! ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ….. ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ!!

  14. ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!!

  15. Και μόνο από το σχόλιο σου καταλαβαίνει κάποιος ότι είσαι η γνωστή άγνωστη που αναστάτωνε ολους τους συλλόγους και σε διώχνανε πυξ λαξ.
    Σε έναν μόνο μωρή κακομοίρα παρέμεινες και αποδέκτηκες τη μοίρα σου, καταδικάζοντας τα παιδιά σου και τα παιδιά όλων 4 χρόνια σε προκατ.
    Δεν σου φταίνε οι άλλοι που έκανες μούγκα στη στρούγκα.
    Α και κοίτα να ξανακατέβεις για να σε ψηφίσουμε που τα έλυσες όλα.

    • Έχω φύγει να ξέρεις και απλά είσαι πολύ τυχερός τυχερή…. γιατί μουγκα δεν έκανα ποτέ…..Το μωρη δείχνει το επίπεδο σου.Σε ευχαριστώ για την ανάρτησή σου μου επιβεβαιώνει απλά την καλύτερη κίνηση να φύγω μακριά από ένα τόσο τοξικό περιβάλλον.Με ξεπερνάει ότι εγώ άφησα να μείνουν τα προκατ,για τόσο δυνατή με είχες! Έπεσες έξω… κατάφερα να σας το αφήσω κληρονομιά…. γιατί ήταν άλλωστε αγορασμενο από εμένα, λυπάμαι που φερθηκα τόσο εγωιστικά και τόσο επιπόλαια…. Ρώτα την κ.Πωλινα την τότε διευθύντρια,να σου πει για το πόση μουγκα στην στρούγκα έκανα.Για ένα πράγμα μετανιώνω πραγματικά που δεν το έφτασα μέχρι τον εισαγγελέα με τις τότε ψεύτικες διευθύνσεις σας…όπως και με τους συλλόγους για τα τότε μαγειρεματα…. Ρώτα και την διευθύντρια την πρώην για τα μαγειρέματα με τους δασκάλους των αγγλικών και τα τμήματα….ποιος έκανε μουγκα και ποιος κουκουλωνε καταστάσεις…. πάντως αυτός του 2019vs2022 δικός μου άνθρωπος κατά το ήμισυ,η διαφορά μας το ψευδώνυμο….

  16. Ακόμη με την Καζαλα ασχολείστε…..και θα ασχολείστε μόνιμα με την Καζαλα με τις αλήθειες της και την δικαιοσύνη της….. Εσείς που την βρίζετε εσείς οι ίδιοι την ψηφίσατε στο σύλλογο του νηπιαγωγείου..Για το δημοτικό δε που ασχολήθηκε και μεγάλη αξία σας έδωσε….Το μίσος δεν το έχει η Καζαλα το μίσος το έχετε όλοι εσείς που μιλάτε για αυτή λες και σας έχει ξεβολεψει ή μήπως σας ξεβολεψε τότε;;;;και δεν ξέρω αν ξέρετε η Καζαλα έφυγε και έλυσε όλα τα εκπαιδευτικά που αφορούν τα παιδιά της… ντροπή σας να βρίζετε και ντροπή στην σελίδα που το επιτρέπει….Το επίπεδο του χωριού για άλλη μια φορά αναδυκνείει στο ποιους πραγματικά θέλει….Δεν σας αξίζει μια Καζαλα αυτά τα ερπετά που έχετε σας αξίζουν…. Ζηλεύω την Καζαλα που πέταξε όλα τα σκουπίδια που αντιμετώπισε και ήταν πάντα κοντά στα παιδιά της..και τώρα έφυγε για να σώσει τα παιδιά της……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ