Αναγεννιέται το Στάδιο «ΦΙΛΙΝΟΣ» με 970.000€ | Σύγχρονο γήπεδο και ποδηλατοδρόμιο

19
942

Αναγεννιέται το Στάδιο «ΦΙΛΙΝΟΣ» με 970.000€

Σύγχρονο γήπεδο και ποδηλατοδρόμιο

 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο ανακατασκευής του Σταδίου «ΦΙΛΙΝΟΣ», μετά την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού από τις υπηρεσίες του Δήμου Κω για την ανάθεση του έργου, με ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης  των προσφορών να έχει οριστεί η 17/03/2022.

Το «ΦΙΛΙΝΟΣ», μετά την εγκατάλειψη του την τελευταία δημοτική περίοδο οδηγήθηκε σταδιακά σε απαξίωση.

Αυτή η πορεία φθοράς άλλαξε με τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία έχει θέσει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, για την αξιοποίηση τους από τους  νέους και τις νέες του νησιού μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, με την υπ΄ αριθμό 44 μελέτη του 2019, προγραμματίστηκε η ανακατασκευή του Σταδίου «ΦΙΛΙΝΟΣ» και επιτεύχθηκε η ένταξη του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Με την προαναφερόμενη μελέτη προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις, προκειμένου το στάδιο να καταστεί λειτουργικό και να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού σε αθλητικές υποδομές.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 970.000€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ μέχρι του ποσού των 600.000€ και 370.000€ από ιδίους πόρους του Δήμου Κω.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που προβλέπει η μελέτη, θα τοποθετηθεί καινούριος συνθετικός χλοοτάπητας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ και της FIFA, και αθλητικός εξοπλισμός.

Περιμετρικά του γηπέδου θα διαμορφωθεί ανοικτό ποδηλατοδρόμιο.

 

 

Παράλληλα προβλέπονται επιπλέον παρεμβάσεις ουσιαστικής βελτίωσης των εγκαταστάσεων, όπως:

Απομάκρυνση των παλαιών κερκίδων, οι οποίες είναι ακατάλληλες προς χρήση, και αντικατάσταση τους με νέες.

Βελτίωση στο κτίριο των αποδυτηρίων.

Κατασκευή πεζοδρομίου στην είσοδο του σταδίου, που θα εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση των πεζών.

Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, για την εξυπηρέτηση των χρηστών του σταδίου.

 

 

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σοβαρα τωρα??? Ο κοσμος πειναει και θα δωσετε 1000. 000 για ενα γηπεδο???? Βαλτε το γρασιδι και πηγαινετε να βοσκησετε…

    • Σιγουρα υπαρχουν προβληματα οικονομικα στον κοσμο.
      Αλλα η κατασκευη και σνακαινιση αθλητικων χωρων ειναι απαραιτητη, μια προσφορα στους νεους σε δυσκολες εποχες!!
      Αξιζουν πολλα ΜΠΡΑΒΟ!! στη δημοτικη αρχη!!!

  2. Προς Ξυπνα κόσμε... Δυστυχως δεν επιδοτείται ο δήμος να ταΐζει τεμπέληδες όπως εσένα

    Και ούτε μπορεί να επέμβει στα ζητήματα φυσικού αερίου, που έχουν επιπτώσεις την αύξηση βενζίνης… Αααα ξέχασα μηπως θες τεμπελαρα να σου βρει δουλειά με 2500 ευρώ? Ο κόσμος πεινάει αλλά δουλεύει… Βλακα.. Δεν περιμένει φαΐ όπως εσύ από το κράτος ή τον.. Δήμο… Αν θες καμία θέση στον Δήμο μήπως αυτό εννοείς..αλλιώς τι άλλο …εξηγησε μας

  3. Βρε εσείς ένα μιλιόνι ευρώ για γήπεδο και
    όλα τα σχολεία σε προκάτ; Και σας ψηφίζουν ακόμα; Καλά τους κάνετε τότε!!!

  4. Όταν ο Κυρμιτσης έκανε παρτέρια, συντριβάνια.. ,.με διαγωνισμούς 100.000ευρ,. Γιατί δεν πάει να πιει νερό από το συντριβάνι στην είσοδο της πγς που έκανεε, όπως οι γύφτοι. όταν… Σε λίγο δεν θα χει ο κόσμος να πληρώσει το νερό…. Θα κάνει το ίδιο… Αλλά αυτό δεν σε ένοιαξε…. Εγώ λέω επειδή πεινάει ο κόσμος, να μην κάνει τίποτα ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ.. ΟΎΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ, ΟΎΤΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΈΡΓΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΌ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ… ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ, ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΑΘΛΕΙΤΑΙ… ΜΙΑ ΚΑΛΉ ΙΔΈΑ ΝΑ ΤΙΥΣ ΒΓΆΛΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΑΔΙΈΞΟΔΟ.. ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΠΙΛΙΆΡΔΑ.. Η ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΦΈ..

    • Ει εσύ ... από ανέκαθεν(λυπάμαι για τους δασκάλους που σε έμαθαν γραμματική)

      ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ…
      ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ!!!!

      • Ποια? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΟΥ 2022

        • 😑… λογικό είναι το γέλιο σου..,, αφού δεν γνωρίζεις καν τι σημαίνει διοικώ…. και όταν ο σκοπος σας είναι άλλος!
          Το χαχα λοιπόν κράτα το για το 2023….
          Συμβουλή από έναν άσχετο με την πολιτική…. προς σε έναν άλλο ΑΣΧΕΤΟ!!!
          Χαιρετίσματα στην ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΚΗ ΣΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ!!!

  5. Μπράβο!!!!! Συνεχίζεται την απαξίωση του μπάσκετ στην Κω με τα περισσότερα παιδιά στις υποδομές!!!! Άχρηστοι όλοι σας κοροϊδεύετε την κοινωνία και δεν ακούτε και δεν βλέπετε τις πραγματικές ανάγκες!!!! Κοντεύουν οι εκλογές και θα φάτε καλααα!!!

  6. Η αλήθεια είναι ότι η πρωην δημοτικη αρχή εγκατέλειψε το ΦΙΛΙΝΟΣ όπως εγκατέλειψε το ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ τα γήπεδα της Καρδαμαινα, της Κεφαλου της Αντιμαχειας, του Ζηπαριού και του Πυλιού. Μόνο για ταξιδάκια και πολλές κακές κουβέντες ήταν καλοί

  7. Όταν δεν κάνουν έργα φωνάζετε,όταν πάνε να κάνουν κάτι πάλι φωνάζετε,δεν σας βρίσκει κανεις

  8. Πολύ καλό είναι να ανακαινισθεί το ΦΙΛΙΝΟΣ.
    Όμως: ΜΕ 970.000 ευρώ μπορούν να φτιαχτούν 3 κλειστά προπονητήρια. Είναι τόσο δύσκολο να κατασκευαστούν αυτά τα 2-3 κλειστά προπονητήρια, που είναι πολύ αναγκαία για τις ομάδες καλαθοσφαίρισης; Οι αρμόδιοι να έχουν υπόψη τους ότι χτίζοντας ένα χώρο άθλησης, απομακρύνουν τη νεολαία από τα ναρκωτικά, τη βία και την παρανομία. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε Σχολείο στο εξωτερικό υπάρχει κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Επομένως αυτό που γίνεται με τα γήπεδα ποδοσφαίρου, ας συνεχισθεί και σε υποδομές κλειστών γυμναστηρίων.

  9. μα καλα γινονται τετοια πραγματα το νοσοκομειο μας υποφερει δεν εχει τα απαραιτητα και θα δωσετε 970000 για γρασιδια και τρεχαλες τι μυαλα κουβαλανε μερικοι

  10. Τι να τα κάνεις τα σχολεία μωρέ ζωοον.. Που φαίνεσαι αμόρφωτος ως προς την παιδεία… Η παιδεία, η μόρφωση καλλιέργειται και μέσα από τον αθλητισμό,,τις αθλητικές δραστηριότητες, λες και τα παδεια διαβάζουν στο σχολείο… Και εκεί ξεσκιζονται στο διάβασμα,.. Γιαυτό οι μισοί δεν βγάζουν λύκειο,, Δεν βλέπεις πόσο το αγαπανε, μάλλον τον αθλητισμό αγαπανε.. .εσύ όταν γίνεις πατέρας , στέλνε τα παιδιά σου σχολείο να μορφωθουν και όχι στον αθλητισμό

  11. Και αυτό έργο της δύναμης αλλαγής, μελέτη του 2019 , όπως και το παλιό στάδιο Ανταγορας,για όσους δεν τό πρόσεξαν!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ