Εκδήλωση: «Ο Φιλόσοφος, στοχαστής και συγγραφέας Χρήστος Μαλεβίτσης»

11
2128

Ἡ Ἀστική Ἑταιρεία “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”/Κέντρο Προλήψεως τῶν Ἐξαρτήσεων καί Προαγωγῆς τῆς Ψυχοκοινωνικής Ὑγείας καί ὁ Σύνδεσμος Φίλων Χρήστου Μαλεβίτση διοργανώνουν εἰδικήν ἐκδήλωσιν εἰς μνήμην τοῦ Χρήστου Μαλεβίτση.

Ὁ Χρηστός Μαλεβίτσης ὑπῆρξε διανοητής μέ ἐκτενές καί πολύπλευρον ἔργον.

Καλλιέργησε τό φιλοσοφικό δοκίμιο μέ κείμενα τομἐς εἰς τήν συνείδησιν μας. Σεμνή παρουσία μέ εὐρεία φιλοσοφική κατάρτιση, ἐκφράζει τήν ἀγωνία του διά τό μυστήριο, τήν τραγικότητα καί τήν ἔσχατη μέριμνα τοῦ ἀνθρώπου.

Τά ἔργα του ἀναδεικνύουν τήν ἀρτιότητα τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας καί χαρακτηρίζονται ἀπό ἐκφραστική δύναμη καί λυρισμό.

Ἀπώτερος σκοπός τῆς ἐκδηλώσεως εἷναι ἡ προβολή τοῦ ἔργου του καί ἡ αὐτοσυνειδησία περί τόν Ἑλληνικόν πολιτισμόν, ὥστε νά συνειδητοποιηθῆ ἡ κρισιμότητα τῆς ἱστορικῆς ὥρας, νά διασωθῇ ὅ,τι μαρτυρεῖται γνησίως ἀπό τό παρελθόν καί νά ἐπιβεβαιωθῇ ὅ,τι ὑπόσχεται τήν αὐθεντικήν ἐπιβίωσιν εἰς τό μέλλον.

Ἡ εκδήλωσις θά πραγματοποιηθῆ τό Σάββατο, 09 Ὀκτωβρίου καί ὥραν 18:00 μ.μ., εἰς τήν αἴθουσαν τῆς Πρώην Ἑβραϊκῆς Συναγωγῆς (ΧΑΒΡΑ).

Σάς προσκαλούμε νά τιμήσετε, διά τῆς παρουσίας σας, τήν ἐκδήλωσιν.

Ἀπό τήν Γραμματεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τους μεγαλύτερους Νεοέλληνες Φιλοσόφους ο Χρήστος Μαλεβίτσης,τεράστια η παρακαταθήκη του έργου του.Συμβάλλει τα μέγιστα στην μόρφωση των ανθρώπων από τα βιβλία του.

  2. Εξαιρετική πρωτοβουλία όλων σας !! Εξαιρετικοί και οι ομιλητές !! Θερμά συγχαρητήρια για το σημαντικότατο θέμα της εκδήλωσης σε μια εποχή περίεργη και παράξενη.

    Ο αείμνηστος Μαλεβίτσης με τα γραπτά του τότε, είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ για τον πολιτισμό, την ιστορία και την παιδεία.

  3. Κορυφαίος στοχαστής ο Μαλεβίτσης.Ασχολήθηκε συστηματικά κ κατ’ επανάληψη με το θέμα της παιδείας και ιδιαίτερα με την φιλοσοφία της παιδείας.Πολιτισμός είναι το έργο που πραγματοποιεί το πνεύμα στον απεγνωσμένο αγώνα του να οδηγήσει την ζωή στην πληρότητά της.Ο στοχαστής Μαλεβίτσης παράγει πολιτισμό μέσω των γραπτών κειμένων του.

  4. Μέγας φιλόσοφος και συγγραφεύς ο Μαλεβίτσης.Συγχαρητήρια για την εκδήλωση στην ακριτική Κω.

  5. Σπάνιος λόγιος και μεγάλη προσωπικότης ο Μαλεβίτσης.Τα βιβλία του αποτελούν πραγματικά διαμάντια.Άφησε εποχή με το έργο του.

  6. Το έργο του Μαλεβίτση αποτελεί σήμερα την πιο σύγχρονη μορφή των γραμμάτων και της φιλοσοφίας. Η ιστορική προσέγγιση του Φιλόσοφου σήμερα είναι τόσο επίκαιρη όσο ποτέ από τα Ελληνοτουρκικά μέχρι και το την Παιδεία. Είναι δε τόσο σύγχρονες οι αναλύσεις του, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προφητικές. Μπράβο για την εκδήλωση. Θα μπορούσε να καλυφθεί η εκδήλωση και διαδυκτιακά ώστε να την παρακολουθήσουμε ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ