Έν. Ξενοδόχων Κω: Το νησί δεν έχει ανάγκη από γήπεδα τένις | Έχει ανάγκη από κολυμβητήριο

29
2582

ΠΡΟΣ:

 Δήμαρχο Κω

Θεοδόση Νικηταρά

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Έπαρχο Κω, Ιωάννη Καμπανή

Πρόεδρο ΤΕΕ Δωδεκανήσου,  Γιαννικουρή Αντώνιο

Πρόεδρο ΤΕΕ Παραρτήματος Κω,  Χρυσουλάκη Γεώργιο

Πρόεδρο Ναυτικού Ομίλου Κω, Χρυσούλα  Ιωάννη

 Τοπικά ΜΜΕ

 

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την πρόσκληση που λάβαμε προς την παρουσίαση των σχεδίων για την αξιοποίηση της περιοχής του Ναυτικού Ομίλου Κω, την οποία και παρακολουθήσαμε θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Από την πρώτη στιγμή έχουμε εκφράσει τη θέση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω υπέρ της παραχώρησης της εν λόγω περιοχής στο Δήμο της Κω και έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με το σύνολο των φορέων που τάχθηκαν ομόφωνα στην ίδια κατεύθυνση.

Επισημαίνουμε πως πάγια θέση μας αποτελεί πως η ιδιωτική ανάπτυξη πρέπει να γίνεται ισόρροπα και με σεβασμό στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών και για το λόγο αυτό πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο υπέρ της τοπικής κοινωνίας του νησιού.  Απεδείχθη πως η μη αξιοποίηση επι σειρά ετών της περιοχής από το Δήμο της Κω, ήταν αυτό που οδήγησε στην επαναφορά του στο ΤΑΙΠΕΔ και στον κίνδυνο να πουληθεί προς ιδιωτική αξιοποίηση. Και για το λόγο αυτό η όποια πρόταση αξιοποίησης πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Στα πλαίσια αυτά, θέλουμε να εκφράσουμε την ένστασή μας προς το περιεχόμενο της πρότασης αξιοποίησης. Αυτό που περιμέναμε να δούμε -πέραν της αυτονόητης προσαρμογής των εγκαταστάσεων στις ανάγκες του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩ, που έως τώρα κάνει εξαιρετική δουλειά, ήταν η δημιουργία ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ. Μια πρόταση η οποία υπήρξε στο παρελθόν αλλά για κάποιους λόγους δεν προχώρησε.

 

Κύριε Δήμαρχε, το νησί της Κω δεν έχει ανάγκη από γήπεδα τεννις, τα οποία προτείνετε να δημιουργηθούν στο χώρο του ναυτικού ομίλου. Το νησί της Κω έχει ανάγκη από κολυμβητήριο, ακόμα και ανοιχτού τύπου, και η ιδανική περιοχή για να δημιουργηθεί αυτό είναι η συγκεκριμένη περιοχή.

Οι προτεινόμενες εγκαταστάσεις τέννις δεν θα αποδώσουν άλλωστε το οικονομικό αντίτιμο που ζητείται ως οικονομικό -ανταποδοτικό ποσό. Ένα κολυμβητήριο όμως θα μπορούσε. Άλλωστε είναι άμεσα συνυφασμένο και με τις δράσεις του Ναυτικού Ομίλου ΚΩ.

Τέλος, θεωρώντας πως είναι εξαίρετης σημασίας η περιοχή αυτή να ΜΗΝ παραχωρηθεί σε ιδιώτη, σας καλούμε στην περίπτωση που αρνηθούν να την παραχωρήσουν στο Δήμο Κω, να προχωρήσετε σε πρόταση ΕΞΑΓΟΡΑΣ του και μετέπειτα αξιοποίησής του.

 

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ,

Η Πρόεδρος                                                                                            Η  Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνα    Σβύνου                                                                  Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με βραχιόλι ;με κουρτίνες και παράγκες; Ή χωρίς; επιτέλους Θεοδόση πες και ένα όχι εκεί που πρέπει!!!!

    • Απο πότε οι νενεκοι(κοψιμιοι) αντιδρουν στους χορηγους τους??
      απο πότε?????????
      χαχαχαχαχαχαχααχ!!!!

        • Δυστυχως για σενα τους ξερει ολο το νησι..
          ειναι οι χορηγοι του Κοψιμιου..
          και οι ηθικοι αυτουργοι που εστειλαν στο αυτοφορο-κρατητηριο εναν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ…..
          Καληνυχτα …φασιστακο!!!!

      • ΨΙΤΑΚΟ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ; ΓΙΑ ΤΟ ΑΧ ΝΗΣΑΚΙ ΕΨΑΧΝΕΣ Η ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ;ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ;

        • Δεν εφυγα ποτε κοκοβιε!!!
          Εγω ομως εργαζομαι…δεν τα ΠΑΙΡΝΩ απο τους Κοψιμιους!!
          Θες ονοματα μηπως???
          Οσο για τον Κοψιμιο…χαχαχαχα
          φαε την γλαροσουπα και πεσε για υπνο…χαχαχχααχ

      • ΆΒΟΥΛΟΣ, ΑΔΎΝΑΜΟΣ και ΆΣΧΕΤΟΣ στην διοίκηση ενός δήμου ο ΤΡΙΏΡΟΦΟΣ ΚΟΨΙΜΙΌΣ...

        ΜΕ ΤΌΣΟ ΜΥΑΛΌ ΚΑΙ ΑΣΤΕΊΑ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΏ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΜΕ ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΆΚΙΑ ΠΟΥ ΦΥΤΕΨΕΣ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ?;?;?;?;?

  2. ΣΩΣΤΑ ,ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΤΕΝΝΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

    ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΝΙΣ.
    ΑΝ «ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ» ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Ή ΤΕΝΝΙΣ, ΜΗΝ «ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ» ΤΕΛΙΚΑ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΗΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ, ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ.

    • πάλι καλά που ήρθες εσυ με τα greeklish να μας φωτίσεις, όσο για τα τέννις δίκιο έχει δεν χρειαζόμαστε, εξ’αλλου εάν γίνουν θα κάνουν ζημιά στο υπάρχον ιδιωτικό club, κατάλαβες ;

    • Μάθε να γράφεις πρώτα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και μετά ίσως να δικαιούσαι να ομιλης

  3. δεν θελουν κολυμβητηριο για τα παιδια.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ…………ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  4. Οι ξενοδόχοι που έχουν καταστρέψει την οικονομία του νησιού με τα all inclusive ενδιαφέρονται για την οικονομία του τόπου μας.

  5. ΑΒΙΚΩ,ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΡΕΙΠΙΑ.ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

    • Ο Κυρίτσης το ξεκίνησε. Οι σημερινοι πήγαν στα δικαστληρια για να το σταματήσουν. Αρκετά με τη λάσπη.

  6. Ενα εχω να πω…αντι να βλεπουμε το δασος,βλεπουμε το δεντρο!Αντι να ασχοληθουμε με τους γιατρους κ το νοσοκομειο,ασχολειστε με αλλα κ αλλα!Αχρηστοι ολοι….δρομοι;Μεσα στα μπαλωματα!Νοσοκομειο ανυπαρκτο!Και τι μπαλακι παει απο δημο σε περιφερεια κ τουμπαλιν!Παλι καλα κ οι αξιοι ανθρωποι που εχουν απομεινει…Κωοι ξυπνηστε πριν να ειναι αργα!

  7. Καλα θα κανετε οι ξενοδοχοι να προσφερετε και κατι στο νησι και τη νεολαια του.Μπορουσατε να διαθεσετε καποιοι τις πισινες σας να προπονουνται τα παιδια.Ελεος πια μονο κριτικη και εξυπναδα.

  8. Αν κοστολογήσουν την περιοχή 20 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ο δήμος ότι έχει και δεν έχει για να αγοράσει μια έκταση που ανήκει σε όλους μας;; Αυτά ποιος σας τα λέει να τα γράφετε; Εγκληματικό φορέας του τόπου να μιλάει για «εξαγορά» μιας έκτασης που ανήκει σε όλους τους Κώους και έγινε εν μία νυκτί «περιουσία» του ΤΑΙΠΕΔ.

  9. Τι περιμένατε από τους άσχετους που έφτιαξαν αυτή τη χάλια πόλη σε συνεργασία με τοτς άσχετους στο δήμο;

  10. Αυτη η μιζερια θα μας φαει. Τοτε που μας το πηρε το ΤΑΙΠΕΔ λογω αδρανειας και αδιαφοριας του πρωην δημαρχου, δεν ειπαν κουβεντα οι ξενοδοχοι, για να μην δυσαρεστησουν τους υπευθυνους και την κυβερνηση. Τωρα που γινεται αγωνας να μας δοσουν πισω την εκταση βγαινουν και αντιδρουν λες και μας την εδοσαν. Αντι να ενωσουν τις δυναμεις τους μαζι με ολους που κινουνται σαυτη την κατευθυνση. Πραγματικα ειναι λυπηρο να αντιδρουν ετσι καποιοι φορεις. Αλλωστε τα καλυτερα κολυμβητηρια ανοιχτα η κλειστα δεν ειναι διπλα σε θαλασσα.

  11. Γνωριζουν οι ξενοδοχοι τους ορους δομησης της περιοχης? Η νομιζουν οτι το ΣΤΕ θα αφησει να τους αλλαξουν καποιοι για να γινει εκμεταλευση με 5αστερα. Αφηστε τις μιζερες αντιδρασεις και ενωστε τις δυναμεις με ολους τους αλλους που για πρωτη φορα συμφωνουν.
    Να επιστραφει η εκταση στους κωους οπου ανηκε παντα!!!

  12. Να δώσει η ενωση ξενοδόχων 20 εκατομμύρια να το αγοράσει ο δήμος! Τα λέτε και δημόσια! Ποια έξυπνη είχε την ιδέα να γράψει τέτοια πατάτα? Παλεύουν να παραχωρηθεί τζαπα η άλλη μιλάει για εξαγορά ε ρε μυαλά! Δεν γίνετε κολυμβητήριο εκεί δεν πρόκειται να περάσουν περιβαλλοντικοί όροι κτλ. Σας είπαν να γράψετε δύο πατάτες και άντε το δημοσιεύσατε άσχετοι.

  13. ρε πάτε καλά εξαγορά; καλά λέει ο δήμαρχος μην λέτε αυτες τις αρλούμπες δημόσια, βάζετε ιδέες στο ΤΑΙΠΕΔ, και για τα τεννις δεν έχουν όλοι την δυνατότητα σαν εσάς για τα ιδιωτικά κλαμπ που αυτα υποστηρίζετε δημόσιος αυτή την στιγμή, εαν είστε τόσο υπέρ των απλών θνητών δημοτών οι πονόψυχοι ξενοδόχοι γιατί δεν παραχωρητε τουλάχιστον τον χειμώνα μια πισίνα να αθληθούν τα παιδιά μας, υπάρχει ξενοδοχείο με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στην Κω και άπειρες άλλες που θα βόλευαν πολύ, άντε ….το παίζεται ότι ενδιαφέρεστε για τους δημότες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ