Δήλωση Μαρίας Κρητικού, ΓΓ Δήμου Κω: Πέρσι η έγκριση του ΥΠΕΣ δόθηκε 13 Μαΐου και οι προσλήψεις ολοκληρώθηκαν μέσα Σεπτεμβρίου

31
1509

Δήλωση Μαρίας Κρητικού,

Γενικής Γραμματέως Δήμου Κω

 

Με έκπληξη έλαβα γνώση ανακοίνωσης της επικεφαλής στη δημοτική παράταξη ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ όπου επικαλείται διάφορα, που εκτός των άλλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Απορώ μάλιστα για αυτό, διότι οι πάντες γνωρίζουν τι συμβαίνει, ποιες είναι οι διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Ελληνική Πολιτεία και τι χρόνοι απαιτούνται στις προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσλήψεις οκτάμηνου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Τα δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε ψευδή βεβαίωση της Γενικής Γραμματέως Δήμου Κω προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας για το χρόνο ολοκλήρωσης των προσλήψεων, στηρίζονται προφανώς σε παρερμηνεία των εγγράφων ή και σε έλλειψη γνώσης των αναγκαίων ενεργειών για τις προσλήψεις.

Βάσει των διαδικασιών αλλά και των εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας οι εκτιμήσεις μας είναι απολύτως αληθείς.

Όταν πέρυσι, το 2020, η έγκριση του ΥΠΕΣ δόθηκε στις 13 Μαΐου και οι προσλήψεις ολοκληρώθηκαν μέσα Σεπτεμβρίου, τι να περιμένουμε για εφέτος, όταν η ίδια έγκριση δόθηκε στις 5 Μαΐου;

Προφανώς παρανοήθηκε ότι η έγκριση αφορά σε άμεση πρόσληψη.

Για αυτό και για να μην υπάρξει νέα παρανόηση, εξηγούμε:

  • Το έγγραφο (ΑΔΑ: 9ευ54μτλ6-α6φ) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες είναι η αρχική έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Στη συνέχεια απαιτείται η έγκριση από το ΑΣΕΠ.
  • Ακολούθως παραλαμβάνεται από τον Δήμο για την εκκίνηση των διαδικασιών, και τέλος
  • Ο έλεγχος των τελικών πινάκων πάλι από το ΑΣΕΠ.

Με λίγα λόγια, η διαφάνεια και εγκυρότητα των διαδικασιών απαιτούν το εύλογο χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, όπως δείχνει η εμπειρία των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Ο Δήμος Κω έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών και την ελαχιστοποίηση του διαστήματος, όμως ο εκτιμώμενος χρόνος βάσει στοιχείων περασμένων ετών εκτιμάται τον Σεπτέμβρη.

Μακάρι να έχουμε τους εργαζόμενους νωρίτερα αλλά η εμπειρία δε μας δίνει αισιοδοξία για μια τέτοια εξέλιξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάλλον δεν γνωρίζει την διαδικασία η κυρία Κρητικού, η διαδικασία είναι «εποπτευόμενη από το ΑΣΕΠ», δεν ελέγχει τους τελικούς πίνακες, το ΑΣΕΠ, και γενικός κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους ,εκτός αν υπάρχει ένσταση / καταγγελία κτλ.
    Αν υπάρχει θέληση μπορεί 25-30 ΙΟΥΝΙΟΥ ο δήμος να έχει το προσωπικό στις θέσεις τους. Απλά λογικό να το πάνε πίσω, να καλυφθεί η ιστορία με τον ιδιώτη, και να κλείσουν τα στοματα.Δεν είμαστε χαζοί.

    • Εσύ που λές πως δε γνωρίζει τη διαδικασία η Γ.Γ. του δήμου αλλά όπως φαίντεται τη γνωρίζεις εσύ, θα μας πεις και το ονοματάκι σου; Έτσι, με την καλή θέληση που επικαλέισαι!

      • Βεβαίως , ονομάζομαι Ανώνυμος Πατατράκ, και είμαι κάποιος που σχολιάζω τα σχόλια χωρίς να έχω τσεκαρει αν έχουν κάποια βάση!!!! Ψάξε λοιπόν για την αλήθεια και αν το πρόβλημα σου είναι το όνομα, δε θα σου χαλάσω χατηρι ,θα σου το πω ,με έναν όρο: θα μας πεις πως τελικά είναι η διαδικασία. Άντε καλό βράδυ

    • Έχεις δίκιο για τον τελευταίο έλεγχο του ΑΣΕΠ, οι υπάλληλοι ξεκινάνε να δουλέυουν χωρίς να ελεγχθεί κάτι από τον ΑΣΕΠ.
      ΌΜΩΣ, αυτο που λες για τον Ιούνιο είναι ανέφικτο αφού τώρα όντως θα πρέπει να ελεγθεί η ανακοίνωση και να διορθωθεί από τον ΑΣΕΠ, μια διαδικασία που έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά χρονοβόρα. Μια χαρά τα λέει για τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.

    • ΝΑ ΧΑΡΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

  2. Μην συγκρίνετε με πέρυσι, διότι σας δόθηκε η δυνατότητα και πήρατε όπως όλοι οι δήμοι, προσωπικό με 4 μήνες συμβάσεις λόγο covid, έτσι πήγε η όλη διαδικασία πίσω.
    Όλα τα προηγούμενα χρόνια, το αργότερο που ΕΠΙΑΣΑΝ δουλειά συμβασιούχοι ήταν 15 Ιουλίου και υπάρχουν στη διαύγεια, εκτός κάπου στο ’15-’17 που είχατε προσωπικό με ανανεωση συμβάσεων από την κυβέρνηση.
    Άρα λοιπόν δεν μας τα λέτε καλά!!!!

  3. και το Σεπτέμβριο που τους προσλαμβάνουν, που τους αξιοποιούν, αφού τελειώνει η τουριστική σαιζόν ?
    Δεν έχει καμία λογική η διαδικασία !
    Θα έπρεπε να αναλαμβάνουν υπηρεσία 1/3 του επόμενου έτους, μόνο έτσι θα είχε νόημα !

        • Δεν εχω αναγκη κοκοβιε…
          θα μας πειτε καποια στιγμη ως ωφειλεται…για ποιο πραγμα πληρωνουν οι δημοτες..την κ.Γ.Γ. του δημου;;
          Υ.Γ.και για τους¨»περαστικους»απο το γραφειο Ρασπουτιν????

    • 2500 χιλιαρικα μπορει να περνει ο δικος της στο χοτσποτ κυριε εμ. Εμετο προκαλει η ρουφα

  4. Η κυρία Κρητικού απαντά με ήθος, γνώση και σοβαρότητα. Μακάρι να βλέπαμε το ίδιο από την κυρία Ρουφα που δείχνει να μισεί τις γυναίκες

  5. Κυρία Κρητικού, το 2014 η έγκριση του υπουργείου ήρθε 17/04/2014 ,η προκήρυξη βγήκε 02/05/2014 στις 13/06/2014 ανακοινώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων κτλ και 23/06/2014 οι συμβασιούχοι ήταν στα πόστα τους.
    ΑΔΑ: ΒΙΦΖΩΛΕ-ΗΟΖ για του λόγου το αληθές η προκήρυξη και ΑΔΑ
    6ΔΔ6ΩΛΕ-ΚΚΘ ένας από τους πίνακες κατάταξης και η πρόσληψη ΑΔΑ
    741ΨΩΛΕ-3ΙΤ .

    Όλα γίνονται αν υπάρχει θέληση…..

    • 21/05 βγήκε η προκύρηξη αφού τότε ανέβηκε στη διάυγεια μετά τον έλεγχο από τον ΑΣΕΠ. Όπως και να έχει από 17/04 μέχρι 23/06 είναι πάνω από δύο μήνες που σημαίνει ότι ακόμη και αν γίνει ο έλεγχος από τον ΑΣΕΠ και τώρα στον ίδιο χρόνο ρεκόρ τότε μιλάμε για μέσα με τέλη Αυγούστου στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση.

      • Στάσου γιατί δεν μετράς καλά…..δύο μήνες και μια εβδομάδα είναι, που σημαίνει αφού 5/5 πήραν το ΟΚ και 2 μήνες πάμε 5/7 άντε χοντρά χοντρά 15/7 άντε 20 Ιουλίου ο κόσμος να έχει αρχίσει δουλειά, μέχρι τον Σεπτέμβριο που λένε πόσο θέλει??????? Δεν βγαίνουν φίλε……

    • Xεστ@κε ο πολυδωρος που ηταν στα ποδια γρηγορος. Αλλα μυαλο κουκουτσι πολυδωρε. Το 2014 οι διαδικασιες ρουφιανακο ειναι η μερα με την νυχτα με τις σημερινες. Καρφωθηκε πολυ δωρε….οταν υπαρχει θεληση, εψαξα και σε βρηκα

    • Xεστ@κε ο πολυδωρος που ηταν στα ποδια γρηγορος. Αλλα μυαλο κουκουτσι πολυδωρε. Το 2014 οι διαδικασιες ρουφιανακο ειναι η μερα με την νυχτα με τις σημερινες. Καρφωθηκε πολυ δωρε….οταν υπαρχει θεληση, εψαξα και σε βρηκα μεσα σε 4 ωρες.

      • Ωραία, έλα αύριο στο γραφείο μου να σε κεράσω παγωτό για τον κόπο σου που με βρήκες. Εγώ γράφω συγκεκριμένα ,με αποδείξεις, ημερομηνίες και έγγραφα από την διαύγεια. Δεν βρίζω ,δεν φοβάμαι.
        Οι διαδικασίες είναι ίδιες χρόνια τώρα,ευκολότερες σίγουρα από το 2014.
        Κοιμήσου τώρα, αύριο με το παγωτό τα υπόλοιπα.

  6. πολλά έγγραφα, αλλά κανένα δεν αναφέρει τον αριθμό εργαζομένων στην καθαριότητα ανά Δημοτική Κοινότητα ?
    Θα είχε ενδιαφέρον να το μάθουμε από τη Γ.Γ. !

  7. Όταν κάποιος προσπαθεί να απαντήσει με ειλικρίνεια, εντιμότητα, σοβαρότητα στην εμπάθεια και στον αριβισμό… Η Γ.Γ. εκτελεί τα καθήκοντά της με ήθος και αξιοπρέπεια και αυτό, στην τελική, έχει σημασία. Τα υπόλοιπα για άλλους και άλλες σκοπιμότητες…

  8. Δυστυχώς όσους και να πάρουν …..όταν δεν γίνεται σωστή και ανάλογα κατανομή του προσωπικού ,το πρόβλημα θα υπάρχει !ξεπατωνουν λίγους που τους τοποθετούν σε πόστα βιτρίνα του νησιού για να φαίνεται πως δουλεύει και το σύστημα Κίνα οι όπιο λοιποί στα αζήτητα ! Δεν υπάρχει σωτηρία

  9. Επίσης να προσθέσουμε ότι ποτέ άλλοτε η διεύθυνση περιβάλλοντος δεν είχε τόσο προσωπικό …και οι διευθυντές των σχολείων ψάχνανε τις σχολικές καθαρίστριες όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά ,γιατί όσο ήταν κλειστά …αντιλαμβάνεστε !!

  10. η πρώτη επίσημη δήλωση από τη Γ.Γ. του Δήμου,μετά από 1,5 έτος θητεία, είναι για τις προσλήψεις των εποχιακών εργατών στην καθαριότητα ?
    Συνήθως την παραπάνω διαδικασία την επιβλέπει η Δ/νση Προσωπικού.
    Αναμένουμε και άλλες παρεμβάσεις από τη Γ.Γ. !

    Η παραπάνω δήλωση έγινε βάσει αφορμής του Δ.Τ. της κ. Ρούφα !

  11. Εγώ θά έλεγα στην δημοτική αρχή να προκηρύξει μόνιμες θέσεις για στρατινους, έτσι έλεγαν τούς ανθρώπους που γέμιζαν τούς λάκκους με χώμα προτού ασφαλτοστωθουν.

  12. Γενική Γραμματέα έχουμε, στην γραμματεία του Δήμου όπως και στις περισσότερες υπηρεσίες του δεν απαντάει κανείς στα τηλέφωνα, ραντεβού σε 1 μήνα κτλ βρε με τόσα λεφτά και τόση δουλειά στο δούλεμα των πολιτών πάρτε φανελακια στα παιδιά. Θα φάτε άκυρο στις επόμενες εκλογές που θα το κρεμάστε στις ελιές

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ