Ν. Μυλωνάς: Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός αλλά τα προβλήματα για τις λαϊκές τάξεις θα τα μεγαλώσει!

23
1938

 

ΘΕΜΑ: σχόλιο για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα νησιά μας.

Α. Η συνάντηση κοινωνικών φορέων, τοπικών κρατικών και πολιτικών αρχών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, παρουσία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, σημαδεύτηκε από το γεγονός της λιποθυμίας ενός νέου ανθρώπου που έγινε αφορμή να αναδειχτούν προβλήματα του τοπικού συστήματος υγείας, αλλά και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στην πολιτική συζήτηση που ακολούθησε.

Β. Το καλωσόρισμα του Δημάρχου και η παρουσίαση εκ μέρους του των κύριων ζητημάτων της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στο νησί μας, διαδέχτηκε η τοποθέτηση παρισταμένων εκπροσώπων των κοινωνικών τάξεων. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις δημοτικών παρατάξεων και έκλεισε ο κ. Μητσοτάκης. Τέθηκαν ζητήματα, όπως οι φορολογικές επιβαρύνσεις, το μεταφορικό κόστος, η ακρίβεια στα πλοία και στα αεροπλάνα, η απουσία νησιωτικών πολιτικών, περικοπές Δήμων κλπ. Όμως για άλλη μια φορά αναδείχτηκε ότι σαν κοινωνία μας απασχολεί πολύ η σχέση του τουρισμού με το μεταναστευτικό. Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας δεν έκανε προεκλογικές εξαγγελίες (προς τιμήν του) και επί πλέον ζήτησε χαμηλούς τόνους για μεταναστευτικό-hot spot, μιλώντας μάλιστα για δεσμεύσεις της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας στην διαχείριση του προβλήματος, ρίχνοντας φυσικά και την αντικυβερνητική του αιχμή ‘’περί αδυναμίας άσκησης αποτρεπτικής-απωθητικής πολιτικής!’’. Όμως αυτές τις μέρες εφαρμόστηκε μια πολύ ‘’μοντέρνα’’ αποτρεπτική πολιτική που έκανε τον γύρο του κόσμου, με τους ‘’λαθρομετανάστες’’ στις χιονισμένες σκηνές και σε κοντέινερ με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά σαν χώρα να βρισκόμαστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Το μήνυμα όμως στάλθηκε. Και είναι πικρό για τους ‘’φτωχούληδες του κόσμου’’. Ζούμε σε δύσκολες πράγματι εποχές. Εποχές που ο εγωισμός δεν αφήνει περιθώρια για συναισθηματισμούς και ειλικρίνεια. Όλα τα βλέπουμε με τον παραμορφωτικό φακό της πολιτικής μας αυτοεπιβεβαίωσης και του ατομικού μας συμφέροντος. Και αυτή είναι η ιδεολογική βάση πάνω στην οποία ανθίζει η πολιτική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού της λιτότητας που επικρατεί στην Ευρώπη και που πια κυριαρχεί στην Ελληνική Βουλή, και που καθ’ ομολογίαν του γνήσιος εκφραστής του είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Γ. Ο κ. Μητσοτάκης θεμελιώνει την κυβερνητική του πρόταση στον Λαϊκισμό και στην αναξιοπιστία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην ‘’βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας: ‘’μείωση φορολογικών συντελεστών’’, ‘’συμμάζεμα του Δημοσίου’’ , ‘’κανένα δημόσιο δεν μπορεί να κάνει ανάπτυξη’’! Στοχευμενες πολιτικές με τον τουρισμό σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ανέφερε ως πολύ θετική εξέλιξη την πώληση των αεροδρομίων FRAPORT για να αποκτήσει η Κως το αεροδρόμιο που της αξίζει (λες και δεν μπορούσε μια ορθολογική δημόσια διαχείριση να το κάνει) και φάνηκε να μας συνιστά να τα βρούμε με τις low cost εταιρείες για να λύσουμε το αυξημένο κόστος εισιτήριων που πληρώνουμε!

Δ. Από την σημαντική αυτή πολιτική διαδικασία έλειψε η οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις: δημόσιο χρέος, δανειστές, ανεργία, μνημόνιο, ΔΝΤ, ESM, ECM, τρόικα, έλεγχοι, παραχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας, ανεξάρτητη αρχή δημοσιών εσόδων, ΤΑΙΠΕΔ, κλπ. Όλα αυτά τα ‘’άνθη του κακού’’ δεν εμφανιστήκαν από τον Λαϊκισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Πολύ περισσότερο δεν τα εξαφάνισε η κυβερνητική αναξιοπιστία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Είναι η νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται! Αλήθεια μπορεί κανείς να πιστέψει ότι η πώληση του ΟΤΕ στον Γερμανικό ΟΤΕ-Deutsche Telekom προσέφερε ανάπτυξη και δημόσιο όφελος, έτσι που σήμερα οι γηγενείς φτωχοί της Ευρώπης να έχουμε τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην ΕΕ; Η μήπως πώληση του ΟΠΑΠ συνέβαλε στην μείωση της δημόσιας σπατάλης;

Ε. Τα ζητήματα είναι πολιτικά και μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός, αλλά τα προβλήματα για τις λαϊκές τάξεις θα τα μεγαλώσει! Η φθηνή εργασία, η χωρίς περιορισμούς εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος έχουν γίνει καλούνται να γίνουν ακόμη περισσότερο θυσία και κέρδος για την ιδιωτική πρωτοβουλία και στην…ανάπτυξη. Αντιστάσεις δεν φάνηκαν στην αίθουσα του ΔΣ και δεν φαίνονται να υπάρχουν. Όμως η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και έτσι κι αλλιώς θα ξεσπάσει!

Ν Μυλωνάς.

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΒΡΕ ΜΥΛΩΝΑ ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΟΣΜΟ.ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΙΑ.

  1. Από την ημέρα που γίνατε πρόεδρος του Κυρίτση, μόνο για τα δημοτικά πράγματα δεν μας λέτε.Όσο ήσασταν εκεί στη Συμπαράταξη Ελπίδας μας τα είχατε πρήξει.Εκατοντάδες κείμενα για το τι θα κάνατε εσείς αν ήσασταν στην δημαρχία. Τόμους ολόκληρους γράφατε και εσείς και οι φίλοι σας.Κάντε κάτι και σωπάστε……Ένα από όλα αυτά που μας τσαμπουνούσατε… Όσο δε για την διαχείριση του μεταναστευτικού από τον φίλο σας το Δήμαρχο θέλω να σας πω,πως ένας λογικός άνθρωπος θα είχε παραιτηθεί από ευθιξία..Αλλά εσείς αν και κατά τα λεγόμενα σας αριστερός,τα κάνατε όλα γαργάρα…Καλή νύχτα…

  2. Δεν χάνει χρόνο η Αριστερά της “προόδου” στην προσπάθεια της να αντιστρέψει τα ηθικά ιδεώδη της Δύσης. Με την αλλαγή του χρόνου βλέπουμε πολλά παραδείγματα απεγνωσμένου νεομαρξισμού, ως κατάλοιπο κάποιων στυγνών καπιταλιστών (Murdoch) στην αναζήτηση περισσότερων κερδών.
    Ο κατά τ’ άλλα «συντηρητικός» τηλεοπτικός κολοσσός FOX (που σύντομα θα έχουμε κοντά μας όπως φαίνεται), να παρουσιάζει μια σειρά που θα κυκλοφορήσει με τίτλο «The Mick» με κεντρικό χαρακτήρα ένα εξάχρονο “τρανς” αγοράκι. Τρανς, μας λένε, είναι τα παιδιά ή όσοι “αισθάνονται” το αντίθετο φύλλο, σε σχέση με τους τρανσέξουαλ που έχουν κάνει εγχείριση και… το παίζουν το αντίθετο φύλλο. Με λίγα λόγια, ότι πιο ανώμαλο και άρρωστο έχουν σκεφτεί για να δηλητηριάσουν τα αθώα μυαλά των παιδιών (μετά το «Queer Kids Stuff» κανάλι στο youtube). Η σειρά δεν θα προωθεί μόνο αρρωστημένα στερεότυπα που δεν υπάρχουν, αλλά θα συνοδεύεται από τους γνωστούς αγαπημένους στόχους των αριστερών όπως υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους κ.α.
    Το VICE με την σειρά του δημοσίευσε…

    Διαβάστε περισσότερα στο prwthentekatou.blogspot.gr …

  3. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

    ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

  4. «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» έγραφε σ΄ένα τραγούδι του ο Νίκος Γκάτσος φέρνοντάς μας στο νου τα ακατανόητα έργα και τις ημέρες της Αριστεράς.
    Λόγια του αέρα, αρλούμπες όπως θα έλεγε ο απλός λαός, ήσαν δυστυχώς οι υποσχέσεις μιας πολλά υποσχόμενης Αριστεράς.
    Λαϊκισμός, παραπληροφόρηση, ξεπούλημα ιδεών, κατακρήμνιση ειδώλων, μαύρη προπαγάνδα.
    Η κυριαρχία των μετρίων, η επικράτηση της μετριότητας.
    Μια αρρωστημένη δήθεν αριστερή ρητορική που ξαφνιάζει. Μια υποκριτική συμπεριφορά κάποιων καρεκλοκένταυρων εξουσιαστών, εθισμένων στην παραποίηση της αλήθειας. Επαγγελματίες ξεδιάντροποι πολιτικοί, φτηνοί απατεωνίσκοι που υπόσχονται τα πάντα, λυμαίνονται τώρα πια την εξουσία και κατ΄ επέκταση το δημόσιο χρήμα.

  5. Ένας αχταρμάς καταφερτζήδων, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές, ξεφτιλίζει ιδεολογίες και αρχές για να κρατηθεί στην εξουσία.
    Το χρήμα και η δόξα είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες, αυτούς τους αργυρώνητους εκπροσώπους δήθεν του Λαού.
    Η Χώρα κατρακυλά, διασύρεται διεθνώς, ολισθαίνει προς την χρεοκοπία.
    Η ευτέλεια, η ασυδοσία, η ανομία, η διαφθορά έχουν πλέον παγιωθεί.
    Κομματικές κλίκες, αβανταδόροι της εξουσίας, φερέφωνα των κεφαλαιοκρατών, διαπλεκόμενοι μιζαδόροι κυριαρχούν παντού.
    Οι πελατειακές σχέσεις, σήμα κατατεθέν ενός αρρωστημένου και γηραλέου πολιτικού συστήματος έχουν πλέον υιοθετηθεί από την Αριστερά.

  6. Τις θλιβερές αυτές ημέρες της αποθέωσης του τίποτα, όπου η πεμπτουσία της Δημοκρατίας έχει παρά φύσιν βιαστεί, μια αλλοπρόσαλλη παρεούλα που νέμεται την εξουσία, προσπαθεί να μας σπρώξει ακόμη πιο βαθιά προς την φτώχια, τη μιζέρια, την υποταγή.
    Οι μαρξιστικές θεωρίες, ο μύθος της Επανάστασης, ο σοσιαλιστικός παράδεισος, τα χειμερινά Ανάκτορα έχουν τώρα πια παρέλθει σαν ένα εφιαλτικό όνειρο μιας ξεπερασμένης εποχής. Η Αριστερά δεν θυμίζει σήμερα τίποτα από εκείνην την θυματοποιημένη Αριστερά της υποκρισίας που ξεχείλιζε από μια τυφλή αφοσίωση στο μπολσεβικικό μπλοκ.
    Η παρενδυτική Αριστερά της εποχής μας αποκομμένη σήμερα από τα προβλήματα του Λαού, είναι η ίδια το πρόβλημα.
    Όσο δεν σαχλαμαρίζει και χαριεντίζεται με την πλουτοκρατία, παρότι καλύπτεται από τα διαπλεκόμενα media δεν θ΄αργήσει να δει την ώρα εκείνη που οι ίδιοι της οι ψηφοφόροι θα την φτύνουν.

  7. Ο απλός λαός, αυτός που σήμερα λιμοκτονεί, είναι αυτός που πρώτος θα τιμωρήσει τους τυχοδιώκτες της Αριστεράς, αυτούς τους σιχαμερούς υποκριτές, αυτούς τους δόλιους αεριτζήδες, αυτούς τους γελοίους υποτακτικούς των ξένων.
    Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, αυτός ο αντικομφορμιστής ποιητής που αντιτάχθηκε στις κλίκες και στα στεγανά του κόμματος, εκφράζοντας την αγανάκτηση του απλού πολίτη γράφει χαρακτηριστικά σ΄ένα ποίημα του βγάζοντας με ειλικρίνεια την πίκρα που τον τυραννούσε:
    «Δεν χάσαμε μόνο τον τιποτένιο μισθό μας
    Μέσα στην μέθη του παιχνιδιού, σας δώσαμε και τις γυναίκες μας
    Τα πιο ακριβά ενθύμια που μέσα στην κάσα κρύβαμε
    Στο τέλος το ίδιο το σπίτι μας με όλα τα υπάρχοντα
    ……………….
    Δώστε μας πίσω τα χρόνια μας
    Δώστε μας πίσω τα χαρτιά μας
    Κλέφτες!»

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-aristera-ws-suneidhtos-tuchodiwktismos#ixzz4VczQB87a

  8. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα σχετικά με τον πληθυσμό της Ελλάδος, δεν επιτρέπουν την παραμικρή παρερμηνεία: ο Λαός μας γηράσκει και θνήσκει, όπερ σημαίνει πως οδηγείται με γοργούς μάλιστα ρυθμούς προς τον αφανισμό του.
    Το πρόβλημα οξύνεται ακόμη περισσότερο εάν αναλογιστεί κανείς πως το Κράτος, δηλαδή οι κυβερνήσεις που το διοικούν, παρά την επισήμανση του μείζονος κινδύνου ο οποίος σαφώς και δεν διαπιστώθηκε τώρα, δεν έχουν λάβει αλλά ούτε καν εκδήλωσαν την πρόθεση λήψης μέτρων για την αναστροφή της δραματικής καταστάσεως.Οι συνέπειες του φαινομένου απλώνονται σε κάθε τομέα της ελληνικής ζωής. Το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 0-14 ετών μειώνεται διαρκώς, ενώ αντιστρόφως αυξάνεται αλματωδώς το ποσοστό των ηλικιών άνω των 65 ετών. Η λειψανδρία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει από μακρού χρόνου επισημανθεί ενώ πλέον, δύναται ο καθένας να συνειδητοποιήσει τα παρελκόμενα της υπογεννητικότητας σε θέματα που βρίσκονται υποτίθεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, όπως είναι το ασφαλιστικό.
    Διαβάστε την συνέχεια στο antepithesi.gr

  9. ειναι σταθεροι μεν το κομα τους,ενω εσυ τους πουλησες ολους πηγαινοντας με τον κυριτση.Τωρα οσες ανακοινωσεις και να κανεις ειναι εις βαρος σου.Συμβουλη παρατατα.Οχι αλο ντροπη.

  10. Άμα βλέπει ο κόσμος πόσο πουλητάρια είναι οι δήθεν αριστεροί,δεν θα πάει στη Χρυσή Αυγή;

  11. Πολλές αλήθειες διατυπωμένες. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης αγαπητέ πρόεδρε, είναι όλο το σάπιο πολιτικό καφενείο που μας κυβερνά επί δεκαετίες και συνεχίζει να κυβερνά, στηριζόμενοι στην ᾽λήθη᾽ των ηλιθίων (;), των ρομαντικών(;) μιάς άλλης εποχής, των παρωπιδισμένων οπαδών μιάς ξοφλημένης ιδεολογίας περί κοινωνικής δικαιοσύνης(;) ή των ανήμπορών απελπισμένων της καθημερινής βιοπάλης; Δυστυχώς ο ραγιαδιασμός επιζεί ακόμα….

  12. ΤΟΥ ΚΛΕΠΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

  13. Αληθεια ο ανθρωπος αυτος πιστευει οτι εγινε δημοτικος συμβουλος και προεδρος του συμβουλειου επειδη ειχαν απηχισει οι ιδεες του?Επιτελους ξυπνα και αντε σπιτι σου που ουτε ενα γεια δεν λες …. θες και ψηφους.Ας ειναι καλα ο Κυριτσης που ελεγε να σου βαλουν σταυρο…την ψηφο σου δεν θα βρεις στις επομενες εκλογες

  14. Μερικά τρανταχτά παραδείγματα: Δαμανάκη, Λαλιώτης, Ανδρουλάκης, Παπουτσής, Τζουμάκας, Λαζαρίδης (σήμερα εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Α. Σαμαρά) κ.λπ., ενώ πάμπολλοι εισχώρησαν στα ΜΜΕ και σήμερα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη της καθυποτάξεως των Ελλήνων. Τα αποτελέσματά τους, τα είδαμε όλοι. Παρέλαβαν το 1974 μηδενικό εξωτερικό χρέος και μια οικονομία σε έναν πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ανοδικό καλπασμό αναπτύξεως. Μια χώρα νοικοκυρεμένη, με ευημερούντες πολίτες. Και πως την κατήντησαν; Αφού διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την καταχρέωσαν στους διεθνείς τοκογλύφους, κι αφού προηγουμένως είχαν φάει ότι μπορούσε να φαγωθεί, μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους. Κι έχουν και το θράσος να ομιλούν για τους «αγώνες» και τα «οράματά» τους, αυτοί ακριβώς που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας!

  15. με την δημοκρατία ο απόλυτος ξεπεσμός και καταστροφή της Ελλάδας.

    Δείτε τα χάλια μας από την μεταπολίτευση εως σήμερα. Καταχρεωμένοι ,μια Ελληνική κοινωνία σακατεμένη ,χωρίς μέλλον για τις επόμενες γενιες. Ο περίγελος της Ευρώπης. Ποιοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια …δείτε τις φωτογραφίες τα ρεμάλια του Πολυτεχνείου που μεταφέρουν την σημαία. Οι μιζαδόροι και οι κομπιναδόροι που μπλέχτηκαν σε όλα τα σκάνδαλα και οδήγησαν τον τόπο στο τέλμα που ζούμε σήμερα. Η Ελλάδα εμπάτε σκύλοι αλλέστε…..πολυπολιτισμική κοινωνία……χωρίς κανένα πυλώνα να σταθεί. Οικογένεια?? Ομοφυλοφιλοι μπαμπάδες με παιδιά? Θρησκεία ? Έξω από τα σχολεία. για ρωτήστε λοιπόν στα καφενεία και τους παππούδες …σίγουρα θα ακούσετε μακάρι να υπηρχε ένας Παπαδόπουλος και σήμερα να καθαρίσει τον σταύλο της Δημοκρατίας με τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων που φτάνουν στην ανεχεια καθε χρόνο.

  16. 1967 ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
    1975 ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    1981 ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    2001 ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ
    2011-… ΕΛΛΑΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

  17. Η αλήθεια των λόγων φαίνεται από το αποτέλεσμα των πράξεων. Ουτε το ένα ούτε το άλλο αποκαλύψατε κύριοι, παρ’όλα αυτά στην δημοκρατία των ολιγαρχών που μας κυβερνά, δικαιούστε ακόμα.να μιλάτε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ