Δήμος Κω: Οι νέοι εκλογείς που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους…

0
527

ΔΗΜΟΣ Κω: Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4406/2016, το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που συμπλήρωσαν το 17ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 1 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (Π.Δ. 26/2012), οι νέοι εκλογείς που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους (η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο) περιλαμβάνονται αυτεπαγγέλτως, σε καταστάσεις που συντάσσουν οι Δήμοι, από 1ης μέχρι τέλος Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Οι νέοι εκλογείς (17 ετών) μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 στον τόπο διαμονής τους με την ιδιότητα του ετεροδημότη εκλογέα.

Ανακοινώνεται ότι στην πρώτη αναθεώρηση του εκλογικού καταλόγου έτους 2019 του Δήμου Κω (πρώτου διμήνου 2019), θα ενταχθούν σε αυτόν ως νέοι εκλογείς όλοι οι δημότες που γεννήθηκαν το έτος 2002 ανεξάρτητα της ημερομηνία γεννήσεώς τους και προκειμένου να ενταχθούν στο ανάλογο εκλογικό διαμέρισμα που υπάγεται η κατοικία τους, θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία οι γονείς τους προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της διεύθυνσης της κατοικίας τους το αργότερο μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.

Σε περίπτωση που η δηλούμενη κατοικία διαφέρει από την ήδη καταχωρημένη στο δημοτολόγιο θα πρέπει να προσκομίζεται πρόσφατη βεβαίωση κατοικίας (τελευταίου εξαμήνου) ή εκκαθαριστικό εφορίας 2018 από τα οποία να προκύπτει η νέα διεύθυνση.

Σε περίπτωση που δεν γίνει η ανωτέρω επικαιροποίηση της διεύθυνσης κατοικίας τους, θα ενταχθούν σε εκλογικό διαμέρισμα σύμφωνα με την ήδη διαθέσιμη διεύθυνση στην υπηρεσία μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ