ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών στις λαϊκές συνελεύσεις του Δήμου. Αυτή είναι η Κως της δημοκρατίας…

18
673

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ : “Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών στις λαϊκές συνελεύσεις του Δήμου. Αυτή είναι η Κως της δημοκρατίας, του διαλόγου και της συνεργασίας.”

Η συμμετοχή των πολιτών στις λαϊκές συνελεύσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κω στις κοινότητες, ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Στην Κέφαλο, οι δημότες συμμετείχαν μαζικά, κατέθεσαν προτάσεις, μας έκαναν υποδείξεις, επισήμαναν λάθη και καθυστερήσεις.

Μέσα από αυτή την ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία, όλοι γινόμαστε καλύτεροι. Μαθαίνουμε να κάνουμε διάλογο, να ακούμε τον πολίτη.

Κυρίως όμως γίνεται συνείδηση σε όλους ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος οφείλουν να δίνουν όχι μόνο το λόγο στους πολίτες αλλά να δίνουν λόγο για τα πεπραγμένα τους.

Μας δόθηκε επίσης η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα πολλά έργα, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, που έγιναν στην Κέφαλο αλλά και να καταθέσουμε την πρόταση μας για τα έργα που θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα για τη χρονιά που έρχεται.

Την προηγούμενη περίοδο, ποτέ δεν είχαν γίνει ανάλογες διαδικασίες. Για δύο λόγους.

1ον) Γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακούσουν τους δημότες. Στη δική τους λογική δεν υπάρχουν πολίτες αλλά μόνο πελάτες.

2ον) Γιατί δεν είχαν να παρουσιάσουν τίποτα, ως έργο.

Εμείς όμως θέλουμε να ακούμε τον πολίτη, θέλουμε να είναι ενήμερος για τα έργα που σχεδιάζουμε αλλά και αυτά που υλοποιούμε. Θέλουμε τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε μικρά, καθημερινά προβλήματα.

Ακόμα και η διαφορετική άποψη των πολιτών και η διαφωνία τους είναι στοιχείο της δημοκρατίας και οφείλουμε να τη σεβόμαστε.

Αυτή είναι η Κως της δημοκρατίας, της συνεργασίας και του διαλόγου.

Γιάννης Καματερός

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

    Η ΚΩΣ ΤΗΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑΣ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

  2. κάνε έναν απολογισμό στους Κεφαλιανούς και για τις υπεργολαβίες της 5ετίας ή νομίζεις ότι δεν τα ξέρουν

  3. όλοι οι Αντιμαχείτες φωνάζουν για το χωράφι που καταπατήσατε για//////// και για το οικόπεδο που αγοράσατε πανάκριβα από την /////////. Μόνο για την πάρτη σας είστε. Η κονόμα της πάρτης μας να ναι καλά κι όλοι οι άλλοι να πα να γα….

  4. ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ;;; ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΡΑΤΙΚΟΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ.

  5. σας πήραμε είδηση Εργολαβίες Μασιτίες βολεψίες συγγενών και πάει λέγοντας.

  6. Μπορείς να μας πεις ένα σοβαρό έργο που έγινε στην Κέφαλο τα τελευταία πέντε χρόνια;;. ΈΝΑ ΕΡΓΟ μονο ενα εργο να μασ πεις. όλα τάλλα είναι λόγια του αέρα.

  7. Ανάπλαση λιμάνι
    Κάγκελα λιμανιού
    Τοιχειο απέναντι Μαρία εστιατορειο
    Ανάπλαση πλατεία σκεθρια
    Στροφή παπαλεξανδρατου
    Περιφερειακός δρόμος λιμανιού
    Δρόμος προς άγιο Ιωάννη
    Δρόμος προς Σταύρια
    Δρόμος προς κισσό
    Ανάπλαση τσιγκουρας
    Είναι μερικά από τα έργα..θυμηθείτε ένα από τους προηγούμενους…

    • Γιατί από τα μισά που γράφεις ούτε απ’ έξω δεν πέρασες

  8. Σημασια ειναι εκτος απο (εργα) που κανετε, να υπαρχει κ ανθρωπια καταρχην εχετε ξεχασει το καλημερα κ το γειας σας…αρκετοι που ασχολουνται με την πολιτικη νομιζουν οτι ειναι το παν κοιτατε κ λιγο κατω.. η καρεκλα ‘η το κουστουμι σας κανει ανθρωπους, δυστυχως προσωπικοτητα υπαρχει???? Μαθετε να μιλατε κ να ειστε κοινωνικοι οχι βοδια πανε κ ερχοναι…

  9. ΤΗΝ ΡΑΥΑΝΑΙΡ. ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ. αλά και αυτά που έβαλες τα είχε κάνει ο Σέβαστιανός την προηγούμενη τετραετία.

  10. Μπορεί να έχει γνωριμίες Λόγω δήμου και να δουλεύουν και τα μηχανήματα του σε διάφορες δουλειές αλλά είναι όλες ιδιωτών . Τι πρέπει να κάνουν δηλ όλοι που ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να πεθάνουν από τη πείνα ; Εξάλλου ο πρόεδρος από ότι νομίζω είναι μέτοχος σε μια επιχείρηση , δηλ πρέπει να πεινάσει και η οικογένεια του αδελφού και του πατέρα του; Έπειτα λεφτά τζάμπα κανείς δεν δίνει πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να έχεις και τα μηχανήματα .

  11. Η ΚΩΣ του ξεβρακώματος. Η ΚΩΣ των απευθείας αναθέσεων. Η ΚΩΣ των 300 στρεμμάτων. Η ΚΩΣ του αμίαντου. Η ΚΩΣ του ξεπουλήματος. Η ΚΩΣ των οικοπεδων. Η ΚΩΣ της απραξίας.

  12. Για θυμηθείτε τι γινότανε. Για να δεις τον δήμαρχο σου έκλεινε η κυρία ραντεβού πέντε φορές μέσα στο εξάμηνο. Και μετά περνούσες από εκείνη την κυρία. Σε εξέταζε. Σε ρωτούσε τι θέλεις και σου κρατούσε το κινητό. Το πιο συχνό ήταν να σου λένε ότι έφυγε και εκείνος να ξέφευγε από τη διπλανή πόρτα. χι χι χι Δημοκρατία της Μποζουάνας.

  13. Και Ξαφνικά μετά από 5 χρόνια μας θυμήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές τελικά είσαστε όλοι για πολλά γέλια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ