Ε. Παπαχρήστου: Ο Δήμος Κω στηρίζεται πλέον στα δικά του έσοδα και στις δικές του δυνάμεις. Είναι οικονομικά ανεξάρτητος και αυτοδύναμος

14
464

ΘΕΜΑ : “Ο Δήμος Κω στηρίζεται πλέον στα δικά του έσοδα και στις δικές του δυνάμεις. Είναι οικονομικά ανεξάρτητος και αυτοδύναμος.

Η τρίτη τριμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού του Δήμου Κω για το 2018, επιβεβαίωσε ότι τα οικονομικά του Δήμου Κω όχι απλά έχουν εξυγιανθεί πλήρως αλλά αποτελούν πρότυπο για άλλους δήμους της χώρας.

Όπως επισήμανε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παπαχρήστου, το 2014 ο Δήμος Κω βρισκόταν ένα βήμα πριν από την επιτήρηση με τον τομέα των εσόδων να είναι κυριολεκτικά αποδιοργανωμένος και με τα ταμειακά διαθέσιμα να είναι 3,2 εκ. ευρώ.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Δήμος Κω έχει εξυγιανθεί πλήρως, είναι ένας οικονομικά ανεξάρτητος και αυτοδύναμος Δήμος που στηρίζεται στα δικά του έσοδα και τις δικές του δυνάμεις.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Κω είναι 14,6 εκ. ευρώ, σχεδόν πενταπλάσια από αυτά που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή.

Όλα αυτά ενώ μειώθηκαν οι ΚΑΠ και καταργήθηκε ο ΔΗΦΟΔΩ, που σημαίνει απώλεια εσόδων 4 εκ. ευρώ για το Δήμο.

Ο Δήμος Κω όπως προκύπτει από την τρίτη τριμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού του 2018, είναι πλέον οικονομικά αυτόνομος αφού τα ίδια έσοδα του Δήμου καλύπτουν το 76% των συνολικών εσόδων.

Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Κω είναι ένας από τους μοναδικούς Δήμους σε όλη τη χώρα που μπορούν να κάνουν έργα με δικούς τους πόρους.

Η Αντιδήμαρχος κ. Παπαχρήστου, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της τρίτης τριμηνιαίας έκθεσης του προϋπολογισμού, τόνισε:

Το ταμείο του Δήμου Κω δημιουργήθηκε με μια πολύ απλή συνταγή αλλά τόσο δύσκολο να την εφαρμόσουν κάποιοι, που είχαν μετατρέψει τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Κω σε πεδίο πελατειακών συναλλαγών και κακοδιαχείρισης.

Η αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων είναι το αποτέλεσμα της αλλαγής του μοντέλου οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Κω.

Οργανώθηκε ο τομέας των εσόδων, εισπράχθηκαν και βεβαιώθηκαν έσοδα, αξιοποιήθηκε η ακίνητη περιουσία, μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες κατά 4 εκ. ευρώ περίπου, επιβλήθηκαν κανόνες αλλά και η έννοια της απόλυτης νομιμότητας και συμμόρφωσης.

Κάπως έτσι ο Δήμος Κω έφτασε στο σημείο σήμερα να έχει ταμειακά διαθέσιμα 14,5 εκ. ευρώ ενώ μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς σε αυτό το επίτευγμα έχουν οι υπάλληλοι του Δήμου. Η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ. Ο στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση των οικονομικών δεικτών.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  2. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

    ΤΩΝ 300 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η Κως κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει ψηλά.ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ!!
    ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΓΚΕΣ.

  3. Κυρία Αντιδήμαρχε, τα λόγια σας κατ΄επανάληψη είναι πολύ σκληρά για τους προηγούμενους. όμως ποτέ δεν τεκμηριώσατε με στοιχεία και με την σφραγίδα της δικαιοσύνης όσα καταγγέλεται. Να είστε ευτυχείς γιατί η προηγούμενοι δεν είναι δικομανείς γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δικαιοσύνη θα σας καλούσε να τεκμηριώσετε την καταλήστευση του Δήμου από τους προηγούμενους. Και μην ξεχνάτε ότι η μόνη σίγουρη καταδίκη με ποινή φυλάκισης από την δικαιοσύνη και μάλιστα για δόλο επεβλήθη στην παράταξη σας

  4. Κυρία μου είναι τουλάχιστον αμετροέπια και βρισιά να μιλάτε για πελατειακές συνελλαγές και κακοδιαχείριση τον δήμαρχο που αφιέρωσε όλη του την ζωή για την Κω

  5. Κυρια Παπαχρηστου τι γινεται με ΒΙΜΕΛ και με το λογιστη από την Καρδαμαινα? Γνωρίζετε κατι?η καταπιατε την γλώσα σας?

  6. 14 εκ. ταμειο και το νησι είναι μπαχαλο όπως το χωριο σας.Εσεις νομιζετε πως ολοι εχουμε την πολυτελεια να κυκλοφορούμε με δημοτικα οχήματα και με τα καυσιμα πληρωμένα.Στο νησι πρεπει να ριξετε χρηματα να τρεξει μπροστα δεν το κανατε 5 χρονια τωρα τελευταια μας θυμαστε?ουστ!

  7. Ο Γιωργαλλής δίπλα έκαμε καταγγελία για το τρύπημα της δεξαμενής. Δώσε μερικά χρήματα να την βουλώσεις

  8. 14,5 εκ. ευρώ και δεν έχετε ένα σκουπηδιάρικο της προκοπής,Εργάτες 0%,Οχήματα 0%,Προσωπικό 0%Υλικά ακόμα και τα πιο απλά 0%,Και μας λέτε ότι ο Δήμος μετά από πολύ κόπο με εσάς έγινε αυτοδύναμος;Διαλύσατε το Νησί και τώρα Ξαφνικά λίγους μήνες πριν τις Εκλογές σας έπιασε ο Πόνος; Ποιον Κοροϊδεύετε Ο Κόσμος σας έχει μάθει και ξέρει πολύ καλά τη Μαυρίλα σας Περιμένει.

  9. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ;
    ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΣΤΕ,ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΙΛΑΤΕ!

  10. το μόνο που είναι αυτοδύναμο είναι οι λακκούβες στους δρόμους και τα δήθεν έργα του δηλαδή «λουμπουνόστρωτα’

  11. Με τα Δημοτικά τέλη στα ύψη και να την πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, συγχαρητήρια. τΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΈΠΙΑΝΑΝ τόπο τα χρήματα και να είχε η Κως άλλο πρόσωπο να λέγαμε χαλάλι. Τελικώς, για μια τρύπα μέσα στο νερό είστε μόνο ικανοί και για τις τσέπες σας, οπότε, από εδώ πάνε και οι άλλοι, καλά ήτανε, επιστροφή στα σπίτια σας και προσγείωση στην πραγματικότητα…..

  12. εμ !!!!! τα ηθελες ειδες τι λενε παραπανω? Υπερφορολογηση απο τον δημο αυτην την περιοδο ειναι πολιτικη ……………………α . Ποσο αυξησες σε πεντε χρονια τα δημοτικα τελη? τα τελη κοινοχρηστων χωρων? τα μισθωματα των δημοτικων ακινητων? ποσο κοστολογησες τους οκταμηνιτες που προσλαβανονται το αυγουστο , και μετα αναμορφωση αλλα τα τελη εχουν αυξηθει και παραμενουν αυξημενα . Και τον επομενο χρονο παλι αυξησεις .Αυτα τα κολπα τα ξερουν κι αλλοι αλλα δεν τα εκαναν , δηλαδη φουσκωμα τα εξοδα στον προιπολογισμο και αναμορφωση στο τελος του χρονου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ