Δήμαρχος Κω: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης»

2
833

Εισήγηση Δημάρχου Κω στην εκδήλωση της Σχολικής Επιτροπής Α’ & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω με θέμα:

«Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης»

Κυρίες και Κύριοι,

Ο Δήμος Κω, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω, ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους με τη διοργάνωση αυτής της πολύ σημαντικής εκδήλωσης.

Μιας εκδήλωσης που ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση, ευαισθητοποιεί, καταρρίπτει τα ταμπού και τα στερεότυπα της σιωπής.

Μιας εκδήλωσης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που δεν είναι μια μεταφυσική έννοια, κάτι που δεν συμβαίνει.

Αντίθετα είναι υπαρκτό πρόβλημα αφού το 16% των παιδιών στη χώρα μας έχει πέσει θύμα, μιας οποιασδήποτε μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ήθελε να μιλάει για αυτό το πρόβλημα.

Πραγματικά περιστατικά θάβονταν κυριολεκτικά και μεταφορικά πίσω από κλειστές πόρτες με κλειστά στόματα.

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε αυτό το πέπλο σιωπής.

Να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτό το πρόβλημα, να συζητήσουμε για τους τρόπους αντιμετώπισής του, να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για ένα θέμα που σχετίζεται με την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας.

Θέλω να καλωσορίσω στην Κω την κ. Ράπτη, που εδώ και χρόνια έχει τεθεί επικεφαλής της μεγάλης καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ», ενάντια στην παιδική κακοποίηση, με κυρίαρχο στόχο να παρέχει στα παιδιά, τις οικογένειες, τους κηδεμόνες, την εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία, την κατάλληλη πληροφόρηση και τα μέσα, προκειμένου να προλαμβάνονται, να καταγγέλλονται εγκαίρως και να αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών.

Η δραστηριότητα της κ. Ράπτη αποδεικνύει ότι η πολιτική έχει πάντα τρόπους να είναι χρήσιμη στην κοινωνία και στον πολίτη, αρκεί να υπάρχουν πολιτικοί που αναζητούν αυτούς τους τρόπους.

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια νέα αρχή.

Η κοινωνία μας αλλά και η σχολική κοινότητα πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια να επεκτείνουν την κοινωνική τους αναφορά.

Ο Δήμος Κω σχεδιάζει τη δημιουργία Σχολής Γονέων με τη συμμετοχή και τη συνεργασία της σχολικής κοινότητας, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων αλλά και του Συλλόγου των εκπαιδευτικών.

Είμαστε έτοιμοι. Χρειαζόμαστε και τη δική σας συνεργασία όμως για να λειτουργήσει άμεσα η Σχολή Γονέων με επιμορφωτικές δραστηριότητες αλλά και εκδηλώσεις λόγου.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους βοήθησαν για να γίνει η σημερινή εκδήλωση και να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Ο Δήμαρχος Κω

Γιώργος I. Κυρίτσης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πρωτα καντε κατι για τις συμμοριες των αλβανων μαθητων που τρομοκρατουν και εκφοβιζουν τους υπολοιπους μαθητες

  2. ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ.οι ΑΝΩΜΑΛΟΙ ειναι παντου ανενοχλητοι.η αστυνομια δικαιοσυνη ανυπαρκτοι

    ΧΑΧΑΧΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.ΧΑΧΑΧΑ.ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΓΚΑΕΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΛΕΣΒΙΩΝ ΚΑΙ
    ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!! ΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΠΡΟΒΑΤΑ!!! ΧΑΧΑΧΑ
    χαχαχα την σεξουαλικη κακοποιηση την προωθει η ναζιστικη ευρωπαικη ενωση χαχαχα
    οι κτηνοβατες ευρωπαιοι προωθουν τους γκαιοι τις λεσβιες τους τραβεστι τους ανωμαλους γαμους την υοθεσια νεογεννητων απο ανωμαλους γονεις χαχαχα και τωρα μιλανε για προληψη!!!ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ!!!ΧΑΧΑΧΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΧΑΧΑΧΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ