Δήμος Κω: Εγκύκλιος που να εξαιρεί την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας για αποζημιώσεις οικοσκευών δεν υπάρχει

7
863

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα της φορολογικής ενημερότητας για την καταβολή αποζημίωσης σε όσους υπέστη ζημιές η οικοσκευή τους από το σεισμό:

Ο υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, εφάρμοσε το νόμο που προβλέπει την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας για την καταβολή χρηματικού ποσού άνω των 1.500 ευρώ.

Μέχρι σήμερα υπάρχει εγκύκλιος που προβλέπει ότι δεν χρειάζεται φορολογική ενημερότητα μόνο για αποζημιώσεις που αφορούν στις καταστροφές που υπέστησαν τα κτήρια.

Εγκύκλιος που να εξαιρεί την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας για την καταβολή αποζημιώσεων για τις οικοσκευές δεν υπάρχει.

Μόλις ανέκυψε το πρόβλημα, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου απηύθυνε ερώτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη απάντηση.

Ο υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας, πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι εφαρμόζει το νόμο από τον οποίο δεν μπορεί να παρεκκλίνει. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ο ίδιος.

Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ζήτημα που έχει ανακύψει.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ.

  2. Ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.
    Παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας λειτούργησε άμεσα η αποζημίωση έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει.https://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/171092/protovoulia-ep-oramatos-pros-an-ypourgo-oikonomias-gia-apozimiosi-ton-pligeison-epicheiriseon-apo-seismo/

  3. οι μεγαλοξενοδοχοι πως παιρνουν φορολογικη ενημεροτητα ενω χρωστανε στον δημο? ΧΑΧΑΧΑ

  4. είσαι σίγουρος ότι ο υπάλληλος εφαρμόζει πάντα το νόμο; θα δείξει, που λένε και στη καζέρμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ