ΟΡΑΜΑ: Σε μαύρο χάλι το Πολιτιστικό Πυλίου μετά την πολυδιαφημισμένη ανακαίνιση…(ΦΩΤΟ)

25
1088

Σε μαύρο χάλι το Πολιτιστικό Πυλίου μετά την πολυδιαφημισμένη ανακαίνιση…

«Λιγότερο χρόνο χρειάστηκε ο πρώην δήμαρχος Δικαίου κ. Βασίλης Χατζηγιακουμής να χτίσει το Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου από όσο χρειάζεστε εσείς για να κάνετε μιαν συντήρηση ύψους μόλις 31.981 ευρώ»…

Αυτά δήλωνε η επικεφαλής της παράταξής μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/10/2017.

Mε έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συνάντηση του Περιφερειάρχη στις 10 Ιανουαρίου του 2018 με τους αγρότες πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ καθώς εντός του Πολιτιστικού … έβρεχε στην κυριολεξία!

Αναμέναμε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορεί κανείς να δει ένα μέρος της θλιβερής κατάστασης στην οποία σήμερα βρίσκεται το «ανακαινισμένο» Πολιτιστικό κέντρο Πυλίου.

Στον αντίποδα των φανφαρώδη και υβριστικών δελτίων τύπου της φοβερής δημοτικής αρχής Κυρίτση  για το μεγάλο έργο που έκαμε στο Πυλί παραθέτουμε τα παρακάτω:  

-Στις 16 Δεκεμβρίου του 2015 τροποποιείται το Τεχνικό πρόγραμμα για να εντάξουν τη μελέτη του έργου (την είχαν ξεχάσει)

-Στις 13 Φεβρουαρίου του 2017, και μετά από δύο χρόνια ,κατακυρώνεται το έργο «αποκατάσταση -συντήρηση Πολιτιστικού κέντρο Πυλίου» με 31.981ευρώ.

– Στις 5 Απριλίου του 2017 εγκαθίσταται ο εργολάβος.

Ακολουθούν αλλεπάλληλες παρατάσεις παρότι το έργο έπρεπε να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2017.

-Στις 19 Οκτωβρίου του 2017 ψηφίζεται συμπληρωματική σύμβαση γιατί λέει δεν πρόβλεψαν την κατασκευή τσιμεντοκονίας στην αρχική μελέτη!

Η συμπληρωματική σύμβαση ανήλθε στο 36% της αρχικής σύμβασης. Δηλαδή πληρώσαμε επιπλέον 11.576 ευρώ. Συνολικά η «ανακαίνιση» έφτασε τα 43.557 Ευρώ.

Μετά από τρία χρόνια ολοκληρώθηκε(;;;;)- αφού το πληρώσαμε αδρά – το μεγάλο έργο της συντήρησης.

Και όμως την αλγεινή εικόνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου συνθέτουν τα σημάδια της υγρασίας, οι κουβάδες που μαζεύουν το νερό, το κομμάτι της ψευδοροφής που υποχώρησε, το κρύο (γιατί τα μηχανήματα δεν δουλεύουν), οι μισοτελειωμένες δουλειές και μια δυσάρεστη οσμή με ότι όλα αυτά συνεπάγονται για το κτήριο, τον εξοπλισμό του, τη χρήση του.

Κρίμα για τα χρήματα που δαπανήθηκαν.

Κρίμα για το χρόνο που χάθηκε.

Κρίμα που το «κόσμημα» του Πυλίου έτυχε τέτοιας μεταχείρισης.

Ελπίζουμε τα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό όταν κάποτε ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις να μην τύχουν ανάλογης μεταχείρισης.

Για πολιτικές και άλλες ευθύνες δεν κάνουμε καν λόγο… Αν είχαν έστω και λίγη τσίπα θα τις είχαν ήδη αναλάβει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βρε ας μη καμουν τιποτα μη τους πιεζετε να περάσει ο καιρος να πανε σπιτια τους

    Iωάννα έβγαλε και το βημα της ΚΩ και λέει ευτυχώς που δεν εβρεχε………..ενταξει αλλα αυτή η μποχα ήταν το κάτι άλλο.

  2. ΑΓΡΟΤΗΣ. ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΡΟΥΦΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ Η ΡΟΥΦΑ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ.

  3. ΡΕ ΚΟΤΕΣ ΠΥΛΙΩΤΕΣ ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ;

  4. Μετα την παταγβδη αποτυχια της εκδηλωσης κατι επρεπε να πεις. Κατανοητο καθοδηγπόυμενο απο τον πανικο σου.

  5. Τί σχέση έχέί ή έκδηλωση μέ τότε δελτίο τύπου ρε φιλε; ΓΙΑΤΊ ΜΠΕΡΔΕΎΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; Από το 2015 ξεκίνησε η συντήρηση και καλύτερα να μην την έκαναν Πότε. Οι άνθρωποι δεν δουλεύουν. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτΑ. Καμία δήλωση στ η τηλεόραση και ο μισθός τους.

  6. ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗΣ ΠΑΝΕ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ

  7. Το οικοπενο φιλετο στο μυλο της αντιμαχειας το ξεπουλησαν η’ ακομα τι γιναν τα λεπτα που πηγαν?

  8. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  9. Δημαρχείο, Αγορά, Αίγλη, Ακταίο (τα νερά έπεσαν πάνω στην κονσόλα του ΔΗΡΑΣ) και φυσικά οι Τεχνικές Υπηρεσίες! τα περισσότερα μετά από επισκευή χα χα αχ χα

  10. συριζα.για να γλιτώσουν την κατακραυγή: «Ο A.Τσίπρας δεν θεωρεί ορθό να παίρνει επίδομα»

    Προ αποκεφαλισμό της αναπληρωτού υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, οδεύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποκάλυψη ότι έκανε χρήση της διάταξης για επιδότηση του ενοικίου της με ποσό 1000 ευρώ μηνιαίως, παρά το γεγονός ότι μαζί με τον σύζυγό της υπουργό Οικονομικών Δ.Παπαδημητρίου, είναι από τα πλέον ευκατάστατα ζευγάρια του ελληνικού Κοινοβουλίου με μεγάλη ακίνητη περιουσία και εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις.http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/669958_adeiazei-tin-rania-antonopoyloy-o-d-tzanakopoylos-o-prothypoyrgos

  11. Κρίμα
    Γιατί κρίμα Κα Ρούφα. Θα πρέπει να πληρώσουν οι μελετητές για τις πολύ πρόχειρες μελέτες που εκπονούν και οι εργολάβοι για την κακή εφαρμογή αυτών.

  12. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ???? ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ??? ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ