Γ. Κυρίτσης: Το Δημ. Σχολείο Αντιμάχειας άλλαξε όψη (φωτό) – Αναζητείται ακίνητο για κατασκευή νέου σύγχρονου σχολείου!

0
2480

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : «Το δημοτικό σχολείο Αντιμάχειας άλλαξε όψη. Αρχίζει και η διαδικασία αναζήτησης ακινήτου για την κατασκευή ενός νέου και σύγχρονου σχολείου.»

Μια σημαντική είδηση αναδείχθηκε από την επίσκεψη του Δημάρχου Κω κ.Κυρίτση στην Αντιμάχεια, με αφορμή τα ζητήματα της σχολικής στέγης. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης ακινήτου για την κατασκευή ενός νέου και σύγχρονου δημοτικού σχολείου. Παράλληλα, ο κ. Κυρίτσης συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ζερβό επιθεώρησε τα έργα που γίνονται στο δημοτικό σχολείο Αντιμάχειας. Το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο έχει αλλάξει κυριολεκτικά όψη μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν. Οι εικόνες της φθοράς και της εγκατάλειψης ανήκουν στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη ολοκληρωθεί:
-Η μόνωση του δώματος.
-Η ανακατασκευή των κλιμακοστασίων πρόσβασης στον όροφο. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κληθεί σε απολογία από την εισαγγελία λόγω της επικινδυνότητας του κλιμακοστασίου για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
-Οι παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο.
-Η τοποθέτηση σωμάτων θέρμανσης στον όροφο και η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης στο ισόγειο με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας.
-Ο βιολογικός καθαρισμός των ειδικών πατωμάτων του κτιρίου εσωτερικά.
-Η επισκευή των επίπλων και του λοιπού εξοπλισμού.
-Η αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
-Η αλλαγή των κουφωμάτων αλουμινίου στο χώρο του κυλικείου.
-Η εγκατάσταση νέων προστατευτικών στις σκάλες .

Παράλληλα ολοκληρώνονται εργασίες για την απομάκρυνση σαθρών επιχρισμάτων, την ενίσχυση στατικότατος του ισογείου, την αντικατάσταση γυψοσανίδων, τους ελαιοχρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά του κτηρίου καθώς και στα κάγκελα και στις πόρτες περίφραξης.

Σε δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης τονίζει:

«Το δημοτικό σχολείο της Αντιμάχειας άλλαξε όψη. Έγινε πιο ανθρώπινο, φιλόξενο και ασφαλές για τους μαθητές. Αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ για να κάνουμε τα απλά και τα αυτονόητα. Γιατί στο πρόσφατο παρελθόν ούτε αυτά δεν μπορούσαν να κάνουν κάποιοι. Για εμάς, στόχος πλέον είναι να βρεθεί ένα ακίνητο για να κατασκευαστεί ένα νέο και σύγχρονο σχολείο στην Αντιμάχεια.»

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ