Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι κατηγορηματικές δηλώσεις της κας Πη για δήθεν αδυναμία της να ικανοποιήσει τα αιτήματα φοίτησης όλων των παιδιών στο Σβουρένειο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κω.

Θεωρούμε τις δηλώσεις της ως μη γενόμενες. Άκρως ενδεικτικές, όμως, του τρόπου λειτουργίας της που αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας αλλά και της αναλγησίας.

Το Σβουρένειο έχει άδεια λειτουργίας για 25 θέσεις και εκ του νόμου πέραν τούτων μπορεί να καλύψει επιπλέον το 10% των αιτημάτων. Δηλαδή εκ του νόμου μπορεί να καλύψει 28 θέσεις.

Η άρνηση της να καλύψει το 10% δηλαδή τρεις επιπλέον θέσεις είναι παράνομη και καταχρηστική.

Την καλούμε:

α) να διαβάσει την άδεια λειτουργίας.
β) να διαβάσει την νομοθεσία.
γ) να σταματήσει να εξαντλεί το μένος της επιλεκτικά και αυθαίρετα…
δ) να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους γονείς και τα παιδιά για την ταλαιπωρία και την ανασφάλεια την οποία υπέστησαν από την άγνοια και την ανικανότητά της.

Θυμίζουμε σε όλη την κοινωνία της Κω ότι η σημερινή δημοτική αρχή Κυρίτση -με εκπρόσωπο την κα Πη- καταψήφισε την άδεια λειτουργίας του Σβουρένειου και όλες τις τροποποιήσεις που έγιναν για να μπορέσει η δημοτική αρχή του Οράματος να νομιμοποιήσει αυτή τη δομή. (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ… και το τι ακριβώς επικαλέστηκε το 2013 η κα Πη εκ μέρους του κ. Κυρίτση και της Δύναμης Αλλαγής)

Χωρίς αυτή τη νομιμοποίηση, η χρηματοδότηση της δομής δεν θα ήταν δυνατή.

Σε περίπτωση που επιμείνει στις εμμονές της θα καταγγείλουμε την στάση της στα αρμόδια όργανα υπερασπιζόμενοι τις πολιτικές μας επιλογές, τη νομιμότητα αλλά πολύ περισσότερο το δικαίωμα αυτών των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση.

Για το ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

Σταματία Κανταρζή

Υπεύθυνη Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής
Μέλος Δ.Σ. ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ