Σταματία Κανταρζή: Πρόγραμμα Υγεία για Όλους – Δράσεις

10
933

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Κω έχοντας ως βασική μέριμνα την υγεία των πολιτών, έχει ξεκινήσει συνεργασία με το πρόγραμμα δράσης «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Το έργο «Υγεία για Όλους» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πέρυσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση συνεργασίας με το παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κω και περιλάμβανε εμβολιασμούς των παιδιών Ρομά, ηλικίας 0-18, του οικισμού του Αγίου Βασιλείου.

 

 

Φέτος, στις 4 και 5 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση η οποία περιλαμβάνει επαναληπτικό εμβολιασμό των παιδιών Ρομά ηλικίας 0-18 καθώς και δράση σε ενήλικες πολίτες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στον γενικό πληθυσμό.  Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αντιμάχειας και θα περιλαμβάνει:

Ø Καρδιολογικό έλεγχο : Mε τη χρήση φορητού καρδιογράφου & υπερηχογράφου

Ø Ενδοκρινολογικό έλεγχο: Mε τη χρήση φορητού υπερηχογράφου

Ø Ορθοπεδική κλινική εξέταση ενηλίκων – Μυοσκελετικό έλεγχο παιδιών

Ø Μ/Γυναικολογική εξέταση: Pap test – Διακολπικό υπέρηχος

Ø Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση : Με τη χρήση ακουογράφου

Ø Παιδιατρική κλινική εξέταση

Η δράση θα γίνει στο Περιφερειακό Ιατρείο Αντιμάχειας με την πολύ σημαντική συμβολή του γιατρού κου Μεταξά  και του υπόλοιπου προσωπικού. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω και το Γενικό Νοσοκομείο Κω στηρίζουν ενεργά την παρέμβαση του προγράμματος με δύο εξαιρετικούς γιατρούς, τον κο Μουαγιέ- Μαιευτήρα- Γυναικολόγο και τον κο Τσολάκη -Ωτορινολαρυγγολόγο.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά έχει αναλάβει την οργάνωση των ραντεβού και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έτσι ώστε οι πολίτες που θα προσέλθουν να κάνουν rapid τεστ πριν την εξέταση τους.

Οι συμπολίτες μας που έχουν προτεραιότητα είναι οι κάτοικοι των χωριών μας και δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, άποροι και ανασφάλιστοι.

        Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

 

 

 

                                                                                        ΚΑΝΤΑΡΖΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

 

 

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ δεν είμαι Ρομά είμαι Έλληνας και Κώος κάνει καμία δράση ο δήμος για εμάς έτσι απλά ρωτάω;

  2. Σταματια μου, μην ακους τους μιζερους. Εσυ κανε τη δουλεια σου οπως μεχρι σημερα με αγαπη και ανθρωπια!!!

  3. Όσοι δεν είστε επιχειρηματίες, δεν διευθύνετε εταιρεία, δεν έχετε τις εισφορές ενός ελεύθερου επαγγελματία, δεν υπογράφετε ισολογισμούς, δεν πάτε φυλακή για λάθη εργαζόμενων και συνεργατών ωραία τα λέτε, σας ακούμε με προσοχή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ