ΣΟΚ στη Γερμανία: Εκρήξεις δίπλα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ (PICS)- Παπασταθόπουλος: Είμαι καλά, μας έσωσαν τα διπλά τζάμια

1
1937

Καταιγιστικές είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τη Γερμανία μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν δίπλα από το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα της Μπορούσια.

Η γερμανική ομάδα ήταν καθ’ οδόν προς το γήπεδο όταν ξαφνικά εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια του πούλμαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Βεστφαλία, ο προπονητής της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ είπε στους παίκτες του ότι στο δρόμο βρέθηκε ένα παγιδευμένο αμάξι με εκρηκτικά από το οποίο προήλθε μία δυνατή έκρηξη.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, ο Ισπανός αμυντικός της ομάδας, Μαρκ Μπάρτρα.

Το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη σε σημείο πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που ήταν γνωστό ότι διέμενε η αποστολή των Βεστφαλών και ότι η έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς τη στιγμή που περνούσε το λεωφορείο της ομάδας, κάνει πολύ πιθανό το σενάριο να πρόκειται για στοχευμένο τρομοκρατικό χτύπημα.

Μετά την έκρηξη δίπλα από το λεωφορείο της γερμανικής ομάδας

Εξέλιξη – σοκ από την Γερμανία λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Μονακό, για τα προημητελικά του Champions League.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αναχώρηση του λεωφορείου της Ντόρτμουντ εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός μπροστά από το όχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το πούλμαν. Γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν μάλιστα λόγο για τρεις εκρήξεις.

2

Από την έκρηξη ενώ έσπασαν αρκετά τζάμια, από τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το λεωφορείο τη στιγμή της έκρηξης ήταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το γήπεδο.

3

5

Ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει τραυματιστεί από τις εκρήξεις. 

Η αστυνομία της Γερμανίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Αν δηλαδή πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή κίνηση ανεγκέφαλων οπαδών.

Η διοίκηση της γερμανικής ομάδας ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

6

«Το λεωφορείο ξεκίνησε» από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στην δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Βόρτμαν.

Όπως σημείωσε, τα παράθυρα του λεωφορείου έσπασαν από την έκρηξη και κάποιος μέσα στο όχημα τραυματίστηκε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε ότι λίγο μετά την αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο με προορισμό το γήπεδο σημειώθηκε ένα «περιστατικό». Το λεωφορείο της ομάδας υπέστη ζημιές σε δύο σημεία.

Έκρηξη Ντόρτμουντ – Παπασταθόπουλος: Είμαι καλά, μας έσωσαν τα διπλά τζάμια του λεωφορείου

Έκρηξη Ντόρτμουντ – Παπασταθόπουλος: Είμαι καλά, μας έσωσαν τα διπλά τζάμια του λεωφορείου

Τα όσα έζησαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μέσα στο λεωφορείο την ώρα της έκρηξης μετέφερε ο Έλληνας διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής της Ντόρμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Σύμφωνα με την Cosmote tv, o αμυντικός της γερμανικής ομάδας ενημέρωσε μέσω sms τους δικούς του ανθρώπους στην Ελλάδα, καθησυχάζοντάς τους πως είναι καλά.

«Είμαι καλά, όπως είναι και είναι και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου με εξαίρεση τον Μαρκ Μπαρτρά», φέρεται να έγραψε αρχικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον Έλληνα διεθνή παίχτη, από την έκρηξη έσπασαν τα παράθυρα του λεωφορείου και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του στο χέρι.

Από την πρώτη στιγμή, ο Έλληνας διεθνής είπε όλη η ομάδα είναι αναστατωμένη από το συμβάν και το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ανάμεσα στους παίκτες καθιστούσε πολύ δύσκολο να γίνει αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είπε στην οικογένειά του ότι η ομάδα ουσιαστικά σώθηκε από τα διπλά τζάμια ασφαλείας που είχε το λεωφορείο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ