Ρόδος: Θλίψη για τον θάνατο του βετεράνου ποδοσφαιριστή και δρομέα Βασίλη Λια

0
5812

Έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Βασίλης Λιας, γνωστός από την παρουσία του ως ποδοσφαιριστής στο νησί μας, αλλά κι ως δρομέας αποστάσεων σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλος του Ροδιακού, του Διαγόρα του Ευκλή και του Διγενή, είχε διατελέσει μάλιστα και προπονητής στην εφηβική ομάδα των Κοσκινιατών τη δεκαετία του ’80. Παρά τα προβλήματα υγείας και τα …χτυπήματα της μοίρας, ο Βασίλης Λιας ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή και δίδασκε πάνω απ’ όλα ήθος.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του Διγενή:

«Κύμα συγκίνησης προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λιά, ενός αγαπημένου μέλους και πιστού στρατιώτη της ομάδας μας.

Πολύ δύσκολα και φτωχά τα λόγια για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να αποχαιρετήσουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την οικογένεια του ΔΙΓΕΝΗ.

Ένας ακούραστος εργάτης του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, υπηρέτησε τον Διγενή ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής της εφηβικής τότε ομάδας από το 1975 έως το 1991. Ως αθλητής αγωνίστηκε ακόμα σε Διαγόρα, Ροδιακό και Ευκλή.

Θρηνούμε σήμερα όλοι όσοι προπονήθηκαμε, συνεργαστήκαμε, χαρήκαμε, συγκινηθήκαμε και πορευτήκαμε μαζί του.

Ο Βασίλης ξεχώριζε για το ήθος του, την ευγένεια του και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Άνθρωπος διακριτικός, συνεργάσιμος και ενεργός στις πράξεις, όνειρο του να δημιουργηθεί μια ομάδα παλαιμάχων του ΔΙΓΕΝΗ και να συμμετέχουν αθλητές που είχε προπονήσει στην μικρή τους ηλικία.

Ένας μεγάλος μαχητής που αντιμετώπισε με θάρρος τα ανελέητα χτυπήματα της ζωής.

Αδιαμφισβήτητα η οικογένεια του Διγενή από χθες έγινε ακόμα φτωχότερη, καθώς έχασε έναν εραστή του αθλήματος και γενικότερα του αθλητισμού, που με το έργο του, μεγάλωσε γενιές ποδοσφαιριστών.

Ευχόμαστε ο θεός να αναπαύσει τη ψυχή του και να μας δώσει υγεία και δύναμη, για να διατηρήσουμε τη μνήμη του ζωντανή.

Καλό ταξίδι μεγάλε ΧΑΜΠΕΛ…»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ