Ανδρέας Κιλιμάτος: «Η Ρόδος είναι έτοιμη να πάρει τον τίτλο»

0
9381

Την άποψη πως η Ρόδος είναι πλέον ώριμη και έτοιμη να πάρει τον τίτλο εξέφρασε ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ανδρέας Κιλιμάτος.

Ο ίδιος που είναι παράλληλα και πιστοποιημένος σκάουτερ, αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά ενώ ανέφερε τη γνώμη του και για την επόμενη:

«Η Ρόδος έχει και μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Η θέση της είναι στη μεγαλύτερη επαγγελματική κατηγορία (SL1). Οπότε αγωνιστικά η χρονιά δεν ήταν πετυχημένη κατά την άποψή μου.

Το θετικό όμως είναι ότι η ομάδα απέκτησε ξανά τη συνέπεια και την αξιοπιστία της. Θα έβαζα αυτές τις δύο λέξεις σε εισαγωγικά βέβαια, διότι κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους καλλιεργούσαν αυτή την κατάσταση».

Μιλώντας για την νέα χρονιά, επισήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η περσινή, με τη φετινή αφετηρία δεν έχουν καμία σχέση. Πέρσι η ομάδα ξεκίνησε έχοντας μόνο τρεις παίκτες.

Με το πάθος, τη διάθεση και την προσφορά του προέδρου Αντώνη Μαρτίνη αλλά και του προπονητή Νίκου Κουρμπανά δημιουργήθηκε μία ομάδα πρωταθλητισμού. Φέτος η ομάδα ξεκινάει με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις.

Με έναν πολύ καλό κορμό, με πολύ καλές προσθήκες και με ένα τεχνικό επιτελείο που ξέρει την ομάδα πολύ καλά. Πιστεύω ότι πλέον είναι έτοιμη και ώριμη να πάρει το πρωτάθλημα».

Όσο για το πού θα βρίσκεται ο ίδιος:
«Δεν ξέρω πραγματικά, έχω προτάσεις. Συζητάω με ομάδες αλλά δεν έχω πάρει ακόμα απόφαση, ίσως μπορεί και να σταματήσω από το ποδόσφαιρο, δεν ξέρω… θα δω».

Μιλώντας για το θέμα του «σκάουτινγκ», μιας και είναι η βασική του ασχολία, ο Ανδρέας Κιλιμάτος έδωσε έναν… μικρό τόνο από το τι είναι αυτό που βλέπει σε έναν ποδοσφαιριστή πριν ανάψει το «πράσινο φως».

«Εγώ αλλά και όλοι οι επαγγελματίες συνάδελφοί μου κρίνουμε τους ποδοσφαιριστές στα παρακάτω στοιχεία.

Τεχνική: έλεγχος της μπάλας με όλα τα σημεία του σώματος χωρίς πίεση αντιπάλου.

Επιδεξιότητα: έλεγχος της μπάλας με όλα τα σημεία του σώματος αλλά με πίεση αντιπάλου.

Αθλητικότητα: αυτό έχει να κάνει με την ταχύτητα, τη δύναμη, τη δύναμη στην κίνηση κ.λπ.

Ψυχολογία: κατά πόσο ο παίκτης μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις. Με πολύ απλά λόγια εάν μπορεί να σηκωθεί όταν πέφτει.

Κοινωνικότητα: αυτό το στοιχείο έχει να κάνει με το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον του παίκτη».

πηγή: Ανδρέας Κιλιμάτος: «Η Ρόδος είναι έτοιμη να πάρει τον τίτλο» | Η ΡΟΔΙΑΚΗ (rodiaki.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ