«Πάμε να τους τελειώσουμε» |Εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι Έλληνας ο δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη

0
3461

«Πάμε να τους τελειώσουμε» ακούγεται σε κάποια από τα βίντεο που έχουν ληφθεί την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και ερευνώνται από την ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, αργά τη Δευτέρα, έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ, από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως η έρευνα στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις και πως είναι πιθανό ο δράστης της δολοφονίας να μην είναι Κροάτης, αλλά Έλληνας.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι Έλληνας. Σε κάποια από τα βίντεο που έχουν ληφθεί την ώρα των γεγονότων ακούγονται κάποιοι να μιλάνε ελληνικά και να λένε φράσεις του τύπου «πάμε να τους τελειώσουμε». Έτσι, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο μέχρι στιγμής» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα, στη λήψη γενετικού υλικού απ’ όλους τους συλληφθέντες προχώρησαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς αυτό ίσως οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας. «Το πιθανότερο είναι ο δράστης να βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, ωστόσο υπάρχουν και άτομα που διαφεύγουν και ίσως να εμπλέκονται στη δολοφονία. Το βασικό είναι να βρεθεί το όπλο του εγκλήματος ή δείγματα DNA κοντά στην πληγή και σε συνδυασμό με μαρτυρίες να προκύψει η ταυτότητα του ατόμου που έκανε το έγκλημα» επισήμαναν σχετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Θρήνος και οργή για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

MIXALIS-AEK

«Πήγε να δει την ομάδα του και δεν γύρισε ποτέ» λένε όσοι γνώρισαν τον 29χρονο από την Ελευσίνα, που δολοφονήθηκε άνανδρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Πρόωρο τέλος σε συνθήκες που ντροπιάζουν τη χώρα έβαλε η ωμή οπαδική βία στη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε αργά τη Δευτέρα έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ, από χούλιγκανς της Ντιναμό της Ζάγκρεπ.

Η οικογένεια, η κοινότητα των φιλάθλων της ομάδας, η κοινωνία θρηνούν έναν νέο άνθρωπο,  ιδιαίτερα αγαπητό από όλους. Αναζητούν απαντήσεις για τον θάνατο, ζητώντας τη σύλληψη των δραστών και την προσαγωγή τους στη Δικαιοσύνη.

Πάνω από 110 άνθρωποι, σχεδόν όλοι Κροάτες, κρατούνται σε σχέση με την υπόθεση, κάποιοι φέρονται να προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα. Η αστυνομία ευλεπιστεί ότι το DNA θα οδηγήσει στα ίχνη του δολοφόνου, υπάρχουν όμως μεγάλα ερωτήματα  που ζητούν απαντήσεις για τα επιχειρησιακά σφάλματα και για την αδυναμία της αστυνομίας να εντοπίσει και να σταματήσει έγκυρα τη φάλαγγα των χούλιγκαν.

Τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Κατσουρή

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 200 άτομα της Ντιναμό βρέθηκαν στην πλατεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena», στη Νέα Φιλαδέλφια, τραμπουκίζοντας όποιον ήταν εκεί, κάποιοι μάλιστα  έκαναν και προσπάθειες για να μπουν στο γήπεδο, του οποίου οι πόρτες ήταν κλειστές.

Εν τω μεταξύ, όσοι ήταν στο σημείο κλείστηκαν στα καταστήματα γύρω από την OPAP Arena, προκειμένου να προστατευτούν από τις άγριες συμπλοκές.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν ντου | enwsi.gr
Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν ντου | enwsi.gr

Στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια.

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και ο Μιχάλης Κατσούρης, ο οποίος μέσα στη συμπλοκή τραυματίστηκε βαρύτατα από μαχαίρι. Ο δράστης, που παραμένει ασύλληπτος, είχε χρησιμοποιήσει μαχαίρι κάραμπιτ για να χτυπήσει τον Κατσούρη, όπως είχε δολοφονηθεί τον Φεβρουάριο του 2022 ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος 29χρονος δέχτηκε χτύπημα στο μπράτσο. Φαίνεται πως κατάφερε να διασχίσει μια απόσταση 100 μέτρων και στη συνέχεια σωριάστηκε στο έδαφος και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ άνθρωποι (τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες), ανάμεσα τους και ένας 17χρονος.

Μέσα στην τραγωδία του θανάτου του Κατσουρή, η μητέρα του εισήχθη στον «Ερυθρό Σταυρό» με συμπτώματα εμφράγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τραγική διαδικασία της αναγνώρισης του γιου της, η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα, όπως πόνο στον θώρακα, δυσχέρεια, τάση λιποθυμίας. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν μεν έμφραγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση η μητέρα του 29χρονου θα παραμείνει στο νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους.

Μαρτυρικός ο θάνατος

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, κατά τη διάρκεια της επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν, ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχθηκε μαχαίρωμα στη βραχιόνιο αρτηρία – το οποίο ήταν και μοιραίο.

Ο 29χρονος, κατά πληροφορίες, αμέσως μετά, έτρεξε να κρυφτεί πίσω από περίπτερο και τότε φαίνεται ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» σχεδόν νεκρός, χωρίς να διαπιστώνεται ότι έφερε εμφανείς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αμέσως οι γιατροί που τον υποδέχθηκαν του έκαναν ΚΑΡΠΑ και έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή. Κατά πληροφορίες, ο 29χρονος επανήλθε για λίγο, ωστόσο κάποια λεπτά μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Οικονόμου: «Κραυγαλέα, τραγική, απαράδεκτη αποτυχία – Πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα»

«Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ, αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν» τόνισε

oikonomou4334322222

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν» παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, για τη δολοφονική επίθεση από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ» καθώς από τη μία δεν αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για τους χούλιγκαν που έρχονταν στη χώρα και από την άλλη κινητοποιήθηκαν και οι συλλήψεις έγιναν άμεσα.

Μάλιστα, φανέρωσε πως υπάρχει «υψηλή πιθανότητα ως βεβαιότητα ανάμεσα στους συλληφθέντες να είναι ο δράστης της δολοφονίας. Έχουμε στοιχεία που θα αξιοποιήσουμε», ωστόσο δεν ανέφερε ούτε αν ο ίδιος είχε λάβει ενημέρωση για τα έγγραφα που μιλούσαν για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ότι έρχονταν στην Ελλάδα ούτε ποιος έπρεπε να δράσει και  να δώσει τις αντίστοιχες εντολές για ν’ αναχαιτιστούν οι χούλιγκαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής που έκαναν, ούτε γιατί δεν είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, εφόσον η ΕΛΑΣ γνώριζε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν.

 

Χανιά: Στα €70.000 η «ταρίφα» για κάθε βρέφος στο κύκλωμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ