Ακαδημία Κως: Το έθιμο του ανάμματος της αποκριάτικης φωτιάς

0
6326


ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 2023

 

Το σωματείο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB) στοχεύοντας όχι μόνο στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος στις ακαδημίες του με την παραγωγή αθλητών υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα διαθέτουν υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, πραγματοποίησε μία ακόμα δράση φέρνοντας κοντά τους αθλητές με τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς.

Προς τον σκοπό αυτό, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου αναβίωσε το έθιμο του ανάμματος της αποκριάτικης φωτιάς, μέσα από το οποίο μικροί και μεγάλοι αθλητές είχαν τη χαρά να ενημερωθούν για τα αποκριάτικα δρώμενα του νησιού μας (όπως η κοκκάλα) αλλά και τα δρώμενα και τις αποκριάτικες παραδόσεις άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Η βιωματική αναπαράσταση του εθίμου της αποκριάτικης φωτιάς μέσα από μία μικρή παρουσίαση των πατροπαράδοτων εθίμων της Αποκριάς και της Μεγάλης Σαρακοστής, μία κατανυκτική περίοδος, η οποία όπως ενημερώθηκαν οι αθλητές μας, οδηγεί μέσα από την κάθαρση στο Άγιον Πάσχα, ήταν ό,τι καλύτερο για όλους τους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την παραπάνω δράση για να χαλαρώσουν από την έντονη καθημερινότητά τους ως μαθητές, αλλά και ως αθλητές, απολαμβάνοντας το νόστιμα εδέσματα και διασκεδάζοντας με πολύ χορό.

Η Ακαδημία Κω συνεχίζει σταθερά να υλοποιεί τη στοχοθεσία της όπως αυτή τέθηκε από την αρχή της δημιουργίας αυτού του σωματείου, με ιδιαίτερη χαρά καθώς τα αποτελέσματα των στόχων είναι πλέον ορατά σε όλους. Οι εξωανωνιστικές δράσεις παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα συνεχισθούν και μάλιστα σύντομα με μία δράση υψηλής σπουδαιότητας που θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Μάρτιου.

Για όλα αυτά που υλοποιεί το σωματείο μας, ευχαριστούμε τη μοναδική προπονήτρια ποδηλασίας που διαθέτει το νησί μας, την κυρία Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, της οποίας οι πολυάριθμες αγωνιστικές εμπειρίες στην ποδηλασία και το τρίαθλο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και οι γνώσεις της ως προπονήτρια ποδηλασίας, αποτελούν εχέγγυο για την πορεία του σωματείου μας και των αθλητών του. Ευχαριστούμε επίσης τον κύριο Μανώλη Πεδιαδιτάκη και τον γυμναστή μας Γιούρση Πέτρο για τον αγώνα τους σε κάθε προσπάθεια του σωματείου μας.

Ευχαριστούμε τέλος τους χορηγούς μας που για άλλη μία χρονιά εμπιστεύονται τους ανθρώπους αυτής της ομάδας και συνδράμουν με κάθε τρόπο στις προσπάθειές τους,  Phython Tours, Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Erika’s horse riding farm, Jacksons beach bar restaurant, Nikos Gold και τους νέους μας χορηγούς τον όμιλο Koullias Hotel Group, το ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, την εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, το καφέ Delicious στο Πυλί, το οινοποιείο Μεσαριανό και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε.

Ευχόμαστε σε όλους καλό τριήμερο και καλή Σαρακοστή.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ