Χίος: Παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα κολυμβητήριο κόσμημα

0
2200

Ευχαριστίες του Δημάρχου σε υπηρεσίες, εργαζόμενους και την ARKA Synthesis στον Αγιασμό του νέου Κολυμβητηρίου

Κόστισε 2 εκατ. ευρώ και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε… εγκαταλειφθεί. Το πείσμα όμως Δημοτικής αρχής και αναδόχου εταιρείας έφερε αποτέλεσμα και μάλιστα εντός προθεσμιών και έτσι το νέο «Ιωνικό» τουλάχιστον στο πάνω τμήμα του, γιατί στα υπόγεια βρίσκεται άλλο ένα… «Ιωνικό» είναι γεγονός.

Σήμερα το τέλος των εργασιών και την νέα εκκίνηση αγίασε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης  Νότη Μηταράκη και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και αθλητικών παραγόντων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης επεσήμανε τις δυσκολίες του έργου, σημειώνοντας ότι αυτές πείσμωσαν τους πάντες για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Και εδώ μιλάνε τα έργα, είπε, παραδίδουμε στην νεολαία του νησιού μας ένα κόσμημα. Ευχαριστώ όλους όσοι μόχθησαν, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, τον Πρόεδρο Γιάννη Μανάρα και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου, τους Μηχανικούς μας, τους εργαζομένους του Κολυμβητηρίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ARKA Synthesis, Γιώργο Νικοκάβουρα, που είναι από τους λίγους που ξέρει από πόσα μύρια κύματα πέρασε αυτό το έργο.

Ο τελευταίος, η Εταιρεία του οποίου υπ’ όψιν έφερε σε πέρας έργα όπως το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, μίλησε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» που θα μεταδοθεί την προσεχή Πέμπτη δίνοντας λεπτομέρειες του έργου.

«Δεν αλλάξαμε απλά την μεμβράνη, δώσαμε την ψυχή μας, μας είπε, αντιλαμβανόμενοι ότι το «Ιωνικό» έχει συναισθηματική αξία για τους Χιώτες και τον ναυταθλητισμό. Ήταν ένα έργο δύσκολο, όχι αυτό καθ’ αυτό αφού και η μεμβράνη του γηπέδου της ΑΕΚ ας πούμε στην ίδια φιλοσοφία λειτουργεί, αλλά γιατί εδώ είχαμε να κάνουμε με σαθρές βάσεις, που δημιουργούσαν τεράστια επικινδυνότητα. Η προηγούμενη μεμβράνη δεν ήταν απλά στα όρια της ήταν πλέον επικίνδυνη. Σας λέω με κάθε ειλικρίνεια, ότι αν δεν ήταν ο Δήμαρχος σας το έργο δεν θα γίνονταν. Έδειξε πείσμα, υπομονή, κατανόηση και κυρίως μας εμπιστεύτηκε. Η μεμβράνη εκτάσεως 3000 m2 χωρίς ούτε μια… ζάρα ενός χιλιοστού, έχει πλέον όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, Είναι διπλή με ενδιάμεση θερμομόνωση, με αντοχή τον ήλιο και τις ανεμοπιέσεις, παίρνοντας υπ’ όψιν τις ακραίες συνθήκες που δημιουργεί πλέον η κλιματική αλλαγή».

Η ARKA Synthesis, ανέλαβε και την συντήρηση της μεμβράνης για τα επόμενα 15 χρόνια.

Βεβαίως όπως επισημάνθηκε και αρχικά για να μιλάμε για νέο «Ιωνικό» χρειαζόμαστε άλλον έναν… αγιασμό αφού το Μηχανοστάσιο του, με ότι αυτό σημαίνει πνέει τα λοίσθια, ενώ πολύ δουλειά χρειάζεται ακόμα στο καταδυτήριο κ.λ.π.

πηγή: «Παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα κόσμημα» | Alithia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ