Πρωταθλητής Σουηδίας ο Γιάννης Σμαλιός!

15
3113

Από τον Γιάννη Σμαλιό λάβαμε την παρακάτω διευκρίνιση-διόρθωση με αφορμή το σχετικό άρθρο της «Δημοκρατικής»:

Ευχαριστώ για τη δημοσίευση (ασχέτως πηγής) αλλά τουλάχιστον οι πληροφορίες και τα δεδομένα να γράφονται σωστά.. Το 2010 μετακόμισα Σουηδία (όχι το 2011), το ρεκόρ μου είναι 81.89 από το 2016 (για πολλοστή φορά όχι 80.77 από το 2010 η 79.33 από το 2008), αγωνίζομαι για τη Σουηδία, τη χώρα που γεννήθηκα (για όσους δεν γνωρίζουν) από το 2013 (όχι από το 2011) και οι κανονισμοί της IAAF ορίζουν 3 χρόνια για να μεταγραφή και αλλαγή εθνικότητας (όχι 2 χρόνια).

Στο πρωτάθλημα Σουηδίας στο Helsingborg, ο Κώος Γιάννης Σμαλιός κέρδισε τον ακοντισμό με 77,05μ. Ο Σμαλιός αγωνίζεται με τη Σουηδία από το 2011 και φέτος έχει ρίξει 80,44μ., ενώ έχει ρεκόρ 80,77μ. από το 2010 στα Παπαφλέσσεια.  Το 2008 είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ το 2005 ήταν πρωταθλητής εφήβων Ευρώπης.

Ο 30χρονος ρίπτης αποφάσισε το 2011 να φύγει από την Ελλάδα και την Κω, όπου ζούσε και να πάει στη Σουηδία για να σπουδάσει και να προπονηθεί, ενώ παράλληλα κίνησε και τις διαδικασίες για την αλλαγή εθνικότητας. Ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε δώσει αρχικά την έγκρισή του και έτσι αναγκάστηκε να περιμένει να περάσουν τα δύο χρόνια που ορίζουν οι κανονισμοί πριν φορέσει τη φανέλα μιας άλλης εθνικής ομάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απορια.Γιατι τον εχετε φωτο με την φανελα της Ελλαδας? Tη φανελα της Σουηδιας δε ζητησε….Ελεος

    • Αν ηξερες με τι συνθηκες προπονιοταν εδω και πως στην Σουηδια θα τον δικαιολογουσες. Εδω ουτε ζεστο νερο δεν ειχαν. Γνωστα ειναι αυτα. Εξ αλλου η μανα του νομιζω ειναι σουηδεζα…

  2. μπράβο στο παιδί, αφού δεν το πρόσεχαν εδώ καλά έκανε και πήγε στη δεύτερη πατρίδα του!
    ΥΓ, το ρεκόρ του είναι 81.89 από το 2016

  3. ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΛΟΓΟ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ.

    • Και εσύ πού ξέρεις τους πραγματικούς λόγους που έφυγε; Κάθεστε όλοι και μιλάτε και κρίνετε, καθησατε ποτέ και αναρωτηθηκατε ότι ίσως αναγκάστηκε να φύγει; Δεν τον πρόσεχαν και έφυγε, και πολύ καλά έκανε, τον εαυτό του κοιτάει να κάνει μια καλή ζωή, σιγά μην σας νοιάζει αν ένας άνθρωπος βρήκε μια άλλη λύση η άλλο δρόμο προς την ευτυχία, θα πουλούσατε και τη μάνα σας αν είχατε την ευκαιρία! Και σας πειράζει που το παιδι πήγε στη χώρα που γεννήθηκε? Τι του πρόσφερε η τοπική κοινωνία? Μόνο λόγια είναι όλοι τους χωρίς πράξεις!! Όπως και εσείς, μόνο λόγια είστε!

  4. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ’ΝΑΙ ΒΡΕ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ? ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΟΒΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΜΟΙΡΑ Ή Η ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΑΜΕΣΩΝ ΝΑ ΦΤΥΣΕΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΙ…

    • Σουηδος δηλωνει εκει γεννηθηκε.Οτι και να κανει για παρτυ του ειναι εσυ γιατι καμαρωνεις?

  5. Ειναι το καλυτερο παιδι! Και ειναι μισός Σουηδός. Εκει οι συνθηκες ειναι σαφώς καλύτερες απο τις εδω και εννοείται προτίμησε να παει εκει που γεννήθηκε και θα εξελιχθεί περισσοτερο και καλυτερα. Ειναι άλλες οι συνθηκες εκει (θες απο γήπεδα; θες απο οργάνωση;) οσο ηταν εδω το πάλεψε με τον καλυτερο τροπο! Εκανε καλα που διάλεξε το καλυτερο για εκεινον!

  6. Η Σουηδική Κοινότητα ,όπως και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές έχουν διαλυθεί,λόγω κρίσης

    Έμεναν εδώ και ήταν συμπολίτες μας με τα παιδιά τους,συμμετέχοντας ενεργά στην Κοινωνία,πληρώνοντας και έμμεσους και άμεσους φόρους (εν αντιθέσει με τους Βαλκάνιους ,που έχουν ρημάξει κάθε λογής επιδόματα ,χωρίς να φορολογούνται,άρα αποτελούν πλήγμα,και παρακαλώ ας δείτε το σχετικό ΦΕΚ που μιλάει για φοροαπαλλαγές)…η κρίση και η άνιση φορολογία,το ψηλό κόστος παιδείας (λόγω παραπαιδείας),αλλά και οι εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα με τα μεροκάματα Ασίας ,διέλυσαν αυτές τις Οικογένειες,έδιωξαν μέλη ενεργά,που διαφήμιζαν τη χώρα μας και ήταν εν δυνάμει εκπροσώπους του τοπικού μας ‘προϊόντος’ και φυσικά αντικαταστάθηκαν Κοινωνικά με ότι χειρότερο …υπήρχε.Δεν μιλώ ρατσιστικά,αλλά ωμά ρεαλιστικά και αντιπαραθέτοντας την σημερινή Κοινωνική δομή του τόπου μας με αυτήν του ’80-’90-’00.

    • Δεν θα μπορουσα να τα πω καλυτερα. …Ειχαμε και ενα κτιριο για σχολειο για να μαθαινουν τα παιδια μας και την δευτερη γλωσσα τους και στο τελος γυριζανε σαν τους τσιγγανους εδω και κει …σαν το κρυφο σχολειο….

  7. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΑΝ ΟΣΟΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΖΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ, ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ???ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ???
    ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ!! ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΕΝΝΑΣ> ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕ ΧΑΡΧΑΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ! ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ