Ορφέας: Πρόγραμμα προβολών 22/2 – 28/2/2024

0
3908

 

 

Πρόγραμμα προβολών 22/2 – 28/2/2024

Από την Πέμπτη 15/2 έως και την Τετάρτη 21/2 θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

BOB MARLEY: ONE LOVE

Υπόθεση: Η ταινία «BOB MARLEY: ONE LOVE» είναι ένας ύμνος στη ζωή και τη μουσική ενός ειδώλου που ενέπνευσε γενεές με το μήνυμα αγάπης και ενότητας που πρέσβευε.  Για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, ανακαλύψτε την δυνατή ιστορία υπέρβασης της διαφορετικότητας και το ταξίδι πίσω από την επαναστατική του μουσική.  Μια παραγωγή σε συνεργασία με την οικογένεια του Marley.

Διάρκεια:  104’

Είδος: Βιογραφική

Σκηνοθεσία: Reinaldo Marcus Green

Ηθοποιοί: Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, Jesse Cilio, James Norton

Πέμπτη/Thursday 22/2: 19:45

Παρασκευή/ Friday 23/2: 18:55

Σάββατο/Saturday 24/2: 22:00

Κυριακή/Sunday 25/2:   20:15

Δευτέρα/Mοnday 26/2: 21:30

Τρίτη/ Τuesday 27/2:  19:15

Τετάρτη/ Wednesday 28/2: 21:45

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (THE HOLDOVERS) YΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ 5 ΟΣΚΑΡ

Υπόθεση: Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Διάρκεια: 133’

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία Alexander Payne

Ηθοποιοί: Da’Vine Joy Randolph, Paul Giamatti, Dominic Sessa, Carrie Preston, Gillian Vigman, Brady Hepner

Δευτέρα/Mοnday 26/2:  19:00

MADAME WEB

Υπόθεση: «Στο μεταξύ, σε ένα άλλο σύμπαν…»  Σε μια ανατροπή των κλασικών ταινιών του συγκεκριμένου είδους, η ταινία Madame Web εξιστορεί την αυτοτελή ιστορία της γέννησης μιας από τις πλέον αινιγματικές ηρωίδες των εκδόσεων Marvel. Στο γεμάτο αγωνία θρίλερ πρωταγωνιστεί η Dakota Johnson στο ρόλο της Cassandra Webb, μιας διασώστριας με ικανότητες μέντιουμ. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες, που μαζί προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον… αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν.»

Είδος: Περιπέτεια

Διάρκεια: 116΄

Σκηνοθεσία: SJ Clarkson

Ηθοποιοί: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O’Connor, Isabela Merced, Tahar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts, Adam Scott

Σάββατο/Saturday  24/2 : 19:45

POOR THINGS YΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ 11 ΟΣΚΑΡ

Υπόθεση: Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Διάρκεια: 141’

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί: Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe

Τετάρτη/ Wednesday  28/2 : 19:00

Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ (ΒΕΕΚΕΕPER)

Υπόθεση: Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ένας πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστή ως ‘’Οι Μελισσοκόμοι’’.

Διάρκεια: 105’

Είδος: Δράσης

Σκηνοθεσία: David Ayer

Ηθοποιοί: Jason Statham, Jeremy Irons, Minnie Driver, Josh Hutcherson

Πέμπτη/Thursday 22/2: 22:00

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΔΙΟΣ (THE BOY AND THE HERON)

Υπόθεση: Μια ημι-αυτοβιογραφική αφήγηση για τη ζωή, το θάνατο και τη δημιουργία, ένας φόρος τιμής στη φιλία, από το εμπνευσμένο μυαλό του βραβευμένου με Oscar μεγάλου Ιάπωνα δημιουργού Hayao Miyazaki. Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Μάχιτο σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί οριακά στα όρια ψέματος και αλήθειας.

Διάρκεια: 124’

Είδος: Anime, Δράμα, Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Hayao Miyazaki

Ηθοποιοί (Φωνές): Soma Santoki, Masaki Suda, Ko Shibasaki, Aimyon, Yoshino Kimura, Takuya Kimura

Κυριακή/Sunday  25/2:  18:00

ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ (LΑ PASSION DE DODIN BOUFFAN) |ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Χώρα: Γαλλία, Βέλγιο

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1885, το απόγειο της κλασικής γαλλικής γαστρονομίας. Η Εζενί, απαράμιλλου ταλέντου μαγείρισσα, δουλεύει για τον διάσημο γκουρμέ Ντοντέν εδώ και είκοσι χρόνια και μαζί έχουν δημιουργήσει μια σειρά από πιάτα που άφησαν εποχή. Με το πέρασμα των χρόνων, η συνεργασία και ο αμοιβαίος τους σεβασμός εξελίχθηκε σε έρωτα. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Διάρκεια: 134’

Είδος: Αισθηματική

Σκηνοθεσία: Tran Anh Hung

Ηθοποιοί: Juliette Binoche, Benoit Magimel, Emmanuel Salinger, Patrick D’ Assumcao, Galatea Bellugi, Jan Hammenecker Frédéric Fisbach

Τρίτη/ Τuesday 27/2: 21:30

ΤΡΕΙΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

Υπόθεση: Όλοι θα ζούσαν ειρηνικά στο ειδυλλιακό Κάρδαμο αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες-o Κάσπερ, o Τζέσπερ και o Τζόναθαν-που όλο κόβουν βόλτες γυρεύοντας μπελάδες. Το χάος κυβερνάει την καθημερινότητα τους, αλλά όταν οι τρεις γοητευτικοί απατεώνες σώσουν τη φιλήσυχη κοινότητα-την οποία συνήθως κατακλέβουν-, ανακηρύσσονται ήρωες της πόλης.

Είδος: Kινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 78΄

Σκηνοθεσία: Rasmus A. Sivertsen

Ηθοποιοί (Φωνές): Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Πέτρος Δαμουλής, Θάνος Λέκκας, Τάνια Παλαιολόγου, Τίμος Παπαευθυμίου, Δανάη Τσούμου, Κωνσταντίνος Νάνος,Βασίλης Παπαστάθης,Γιώργος Νικόπουλος

Σάββατο/Saturday  24/2 : 16:15

ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ

Υπόθεση: Όταν η Μάγια έχει βαρεθεί να είναι κλεισμένη λόγω του χειμώνα, το σκάει νωρίς με τον φίλο της Γουίλι και αναλαμβάνουν μία άκρως μυστική αποστολή! Τους έχει ανατεθεί η προστασία του ιερού «σπόρου», και οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους παλιόφιλους τους, Άρνι και Μπάρνι, για να παραδώσουν τον σπόρο στη νέα του κατοικία, στην κορυφή του μυστηριώδους βουνού Μπονζάι.

Είδος: Kινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 88΄

Σκηνοθεσία: Noel Cleary

Ηθοποιοί (Φωνές): Εύρος Βασιλείου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μάριαν Κυπριανού, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Σαββίνα Γεωργίου, Άρης Κυπριανού

Σάββατο/Saturday  24/2 : 17:45

Κυριακή/Sunday  25/2:   16:00

Σας περιμένουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ