H υπεύθυνη επικοινωνίας της εκστρατείας εμβολιασμού COVID της τοπικής κυβέρνησης στη La Rioja της Ισπανίας Sandra Carmona, πέθανε ξαφνικά…

0
890

… σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή ανακοπή

«Σήμερα είναι μια τραγική μέρα. Η Sandra Carmona μας άφησε», είπε η πρόεδρος της κυβέρνησης Concha Andreu

Kυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.

Η δημοσιογράφος της περιοχής La Rioja της Ισπανίας και υπεύθυνη επικοινωνίας της τοπικής κυβέρνησης για την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού COVID-19, Sandra Carmona, πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή προσβολή ενώ κοιμόταν!

Η La Rioja, είναι μια από τις 17 αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας. Βρίσκεται στη βόρεια Ισπανία και πρωτεύουσά της είναι το Logrono. Υπολογίζεται ότι έχει 317.053 κατοίκους. Η περιοχή είναι διάσημη για τα κρασιά της.

Ο ξαφνικός θάνατος, τα ξημερώματα αυτής της Πέμπτης στο σπίτι της ενώ κοιμόταν από καρδιακή προσβολή, της δημοσιογράφου Sandra Carmona Requena προκάλεσε θρήνο ανάμεσα στους συναδέλφους της  και όλες τις ομάδες υγείας στην κοινότητα καθώς η Sandra ήταν διευθυντής επικοινωνίας για το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της La Rioja και υπεύθυνη επικοινωνίας για την καμπάνια του εμβολιασμού. Η καμπάνια πήγε τόσο καλά ώστε η Sandra να λάβει και σχετική διάκριση.

Η δημοσιογράφος, ήταν πολύ γνωστή στην περιοχή επειδή υπήρξε παρουσιαστής ειδήσεων στο TVR, περιστασιακός συντάκτης της εφημερίδας La Rioja και παλαιότερα οικοδεσπότης του προγράμματος Punto Radio στο σταθμό της Calahorra. Έγινε μέλος της ομάδας επικοινωνίας της κυβέρνησης της La Rioja στη μέση της πανδημίας. Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων-Universidad del País Vasco (UPV).

Η Sandra Carmona με καταγωγή από την Calagurritana ήταν 42 ετών και είχε δύο παιδιά, ένα κορίτσι 13 ετών, την Aitana και ένα αγόρι 6 ετών, την Christian, και ήταν τακτική σε εκδηλώσεις που γίνονταν στην πόλη της, πάντα παρών στην Αποκριάτικες παρουσιάσεις, ομιλίες και όλα όσα απαιτούνταν.

«Σήμερα είναι μια τραγική μέρα. Η Sandra Carmona μας άφησε», είπε η πρόεδρος της κυβέρνησης της La Rioja, Concha Andreu, στον λογαριασμό της στο Twitter. Η Concha Andreu περιέγραψε την Sandra Carmona ως «ένα καταπληκτικό άτομο και μια εξαιρετική επαγγελματία, που εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Λα Ριόχα για να εργαστεί, χωρίς ανάπαυλα, για όλους τους ανθρώπους της La Rioja».

Η δήμαρχος της Calahorra, Elisa Garrido, επίσης στον λογαριασμό της στο Twitter, έχει δηλώσει ότι «υπάρχουν πολύ χαρούμενες μέρες και πολύ θλιβερές μέρες. Σήμερα είναι μία από τις δεύτερες».

 

Η Ένωση Τύπου της La Rioja, σε ένα σημείωμα, μοιράστηκε επίσης τη «λύπη της» για τον θάνατο της Sandra Carmona, με «όλους εμάς που τη γνωρίζαμε και, ιδιαίτερα, με τους σημερινούς συναδέλφους της στο Υπουργείο Υγείας και την ομάδα Επικοινωνίας του την κυβέρνηση της La Rioja, στην οποία προσχώρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο απροσδόκητος χαμός αυτού του δημοσιογράφου, πρόσθεσε, «μας έχει αφήσει όλους σε θλίψη αυτό το πρωί του Γενάρη, χωρίς να βρίσκουμε λόγια και χωρίς παρηγοριά».

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ