Ορφέας: Πρόγραμμα προβολών 23/11 – 29/11/2023

0
3362

Πρόγραμμα προβολών 23/11 – 29/11/2023

Από την Πέμπτη 23/11 έως και την Τετάρτη 29/11 θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

ΝΑΠΟΛΕΩΝ (NAPOLEON) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Υπόθεση: Η ταινία ΝΑΠΟΛΕΩΝ είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix. Η ταινία, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott, αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, την Ιωσηφίνα, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου

Διάρκεια: 158’

Είδος: Δράσης, Βιογραφία

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Ηθοποιοί: Vanessa Kirby, Ludivine Sagnier, Joaquin Phoenix, Rupert Everett

Πέμπτη/Thursday 23/11: 19:05

Παρασκευή/ Friday 24/11   21:15

Σάββατο/Saturday  25/11 : 21:45

Κυριακή/Sunday  26/11:   19:05

Δευτέρα/Mοnday 27/11   21:45

Τρίτη/ Τuesday  28/11: 18:30

Τετάρτη/ Wednesday  29/11 : 20:00

ARTE POVERA

Υπόθεση: Ο Φώτης Γεωργιάδης aka Beats Pliz εμπνεύστηκε και σκηνοθέτησε το “Arte Povera- The Documentary”, ένα ντοκιμαντέρ που απαθανατίζει την διαδικασία δημιουργίας του ομώνυμου μουσικού album του. Η ταινία αποτελεί μία ενδοσκόπηση στη δημιουργία του πρώτου συμφωνικού ραπ άλμπουμ, ενός πρωτόγνωρου έργου, το οποίο παντρεύει τις συμφωνικές ορχήστρες και την κλασική μουσική, με την ραπ αισθητική και την τέχνη των δρόμων.Original κομμάτια συμφωνικής μουσικής, ηχογραφημένα σε 3 διαφορετικά στούντιο της Ευρώπης από ορχήστρες ανωτάτου επιπέδου, μετατρέπονται σε rap beats ενώ κάποιοι από τους δημοφιλέστερους rap artists στην Ελλάδα (μεταξύ των οποίων οι BLOODY HAWK, DANI GAMBINO, ΕΘΙΣΜΟΣ, HAWK, ΛΕΞ, ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΣΑΝΤΑΜ, VLOSPA, WANG) ραπάρουν πάνω σε αυτά.

Διάρκεια: 90’

Είδος: Μουσικό Ντοκυμαντέρ

Σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργιάδης

Ηθοποιοί: Beats Pliz, Bloody Hawk, Dani Gambino, Εθισμός, Hawk, Λεξ, Μικρός Κλέφτης, Σαντάμ, Vlospa, Wang

Σάββατο/Saturday  25/11 : 19:30

Κυριακή/Sunday  26/11:   22:00

 

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (THE TEACHERS’ LOUNGE) ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΛΕΚΩ

Χώρα Γερμανία

Υπόθεση: Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βερολίνου, η καλύτερη γερμανική ταινία της χρονιάς και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Όσκαρ, είναι μια ακαταμάχητη μελέτη στις σχέσεις εξουσίας και τις σεισμικές επιπτώσεις που έχουν οι φαινομενικά μικρότερες αποφάσεις στη ζωή. Μια αφοσιωμένη, ιδεαλίστρια δασκάλα ξεκινά την πρώτη της δουλειά σε ένα σχολείο. Όταν ένας από τους μαθητές της είναι ύποπτος για μια σειρά από κλοπές, αποφασίζει να διαλευκάνει μόνη της το θέμα. Προσπαθώντας να μεσολαβήσει ανάμεσα σε αγανακτισμένους γονείς, ισχυρογνώμονες συναδέλφους και επιθετικούς μαθητές, έρχεται αντιμέτωπη με τις δομές του σχολικού συστήματος. Όσο πιο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο πιο κοντά φτάνει στο να σπάσει.

Διάρκεια: 98’

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Ilker Çatak

Ηθοποιοί: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau, Michael Klammer

Τρίτη/ Τuesday  28/11: 21:30

THE HUNGER GAMES: Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ & ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ (THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS AND SNAKES)

Υπόθεση: Η Rachel Zegler (West Side Story) πρωταγωνιστεί ως Lucy Gray Baird , και είναι ο επιλεγμένος φόρος της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ους Αγώνες Πείνας. Όμως ο Tom Blyth ως μέντορας της, ο οποίος υποδύεται τον Coriolanus Snow, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Διάρκεια: 157’

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Francis Lawrence

Ηθοποιοί: Rachel Zegler, Tom Blyth, Hunter Schafer, Viola Davis, Peter Dinklage, Jason Schwartzman

Δευτέρα/Mοnday 27/11:   19:00

ΜΙΛΑ ΜΟΥ (TALK TO ME)

Υπόθεση: Είναι η πρώτη ταινία των ελληνικής καταγωγής Αυστραλιανών διδύμων Ντάνι και Μάικλ Φιλίππου, ευρύτερα γνωστών από το διαδικτυακό τους κανάλι RackaRacka, με πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο θεάσεις στο YouTube. Όταν μια ομάδα φίλων ανακαλύπτει πώς να καλεί πνεύματα μέσω ενός ταριχευμένου χεριού, εθίζεται στη νέα περιπέτεια, μέχρι που ένας εξ αυτών ξεπερνά τα όρια και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Διάρκεια: 95’

Είδος: Τρόμου

Σκηνοθεσία: Danny & Michael Philippou

Ηθοποιοί: Miranda Otto, Ari McCarthy, Sarah Brokensha, Kit Erhart-Bruce, Hamish Phillips, Sunny Johnson, Sophie Wilde, Marcus Johnson, James Oliver, Jett Gazley, Alexandra Jensen

Πέμπτη/Thursday 23/11: 22:00

ΠΕΝΤΕ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ (FIVE NIGHTS AT FREDDY’S)

Υπόθεση: Μπορείς να επιβιώσεις πέντε νύχτες; Το επιτυχημένο και ανατριχιαστικό παιχνίδι τρόμου μετατρέπεται σε μια κινηματογραφική ταινία που θα σας παγώσει το αίμα. Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός ταλαιπωρημένου νυχτοφύλακα, ο οποίος ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του μέρας στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Φρέντι θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε.

Διάρκεια: 110’

Είδος: Θριλερ

Σκηνοθεσία: Emma Tammi

Ηθοποιοί: Josh Hutcherson · Piper Rubio · Elizabeth Lail · Matthew Lillard · Mary Stuart Masterson · Kat Conner Sterling · David Lind · Christian Stokes

Παρασκευή/ Friday 24/11   19:00

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ: ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ; (ΜΕΤΑΓΛ)

LE PETIT NICOLAS: HAPPY AS CAN BE

Υπόθεση: Η βραβευμένη γαλλική ταινία animation «O Μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι;» βασίζεται στα αγαπημένα κόμικς και παιδικά βιβλία των Jean-Jacques Sempé and René Goscinny και τιμά το πνεύμα των θρυλικών δημιουργών και του εμβληματικού έργου τους. Σκυμμένοι πάνω από σε ένα λευκό χαρτί κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτρη και το Σεν Ζερμέν, ο Jean-Jacques Sempe και ο Rene Goscinny δίνουν πνοή σε ένα σκανταλιάρικο αγόρι, τον μικρό Νικόλα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το παιχνιδιάρικο αγόρι τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια.

Διάρκεια:

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία: Amandine Fredon

Ηθοποιοί: Γιάννης Καραούλης, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου, Εύρος Βασιλείου, Μάριαν Κυπριανού, Γιώργος Ευαγόρου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Θανάσης Δρακόπουλος

Σάββατο/Saturday  25/11: 17:30

Τετάρτη/ Wednesday  29/11: 18:00

PAW PATROL: H ΣΟΥΠΕΡ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΜΣΕΝΟ

Yπόθεση: Όταν ένας μαγικός μετεωρίτης πέφτει στην Πόλη της Περιπέτειας, τα κουτάβια του PAW Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις, μεταμορφώνοντάς τα σε Υπερκουτάβια! Για τη Σκάι, το νεαρότερο μέλος της ομάδας, οι νέες δυνάμεις που αποκτά ήταν όνειρο ζωής. Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κουταβιών, ο Δήμαρχος Χάμντινγκερ, το σκάει από τη φυλακή και συνεργάζεται με μία τρελή επιστήμονα για να κλέψει τις υπερδυνάμεις και για τους δύο κακούς. Με τη μοίρα της Πόλης της Περιπέτειας να κρέμεται από μια κλωστή, τα Υπερκουτάβια πρέπει να σταματήσουν τους κακούς προτού να είναι πολύ αργά και η Σκάι θα μάθει ότι ακόμα και το πιο μικρό κουτάβι μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά..

Είδος: Kινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Cal Brunker

Διάρκεια: 92΄

Κυριακή/Sunday  26/11:   17:00

Σας  περιμένουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ