4 χρήσιμες συμβουλές για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας πριν το καλοκαίρι

0
790

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μπορεί ο ήλιος και η θάλασσα να σημαίνουν ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, σημαίνουν όμως και φθορά για τα μαλλιά σας. Αν θέλετε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας και να τα διατηρήσετε λαμπερά και υγιή κατά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω 4 χρήσιμες συμβουλές που θα απογειώσουν την εμφάνισή τους.

  1. Επισκεφτείτε το κομμωτήριο

Αν τα μαλλιά σας έχουν ήδη ψαλίδα και είναι ταλαιπωρημένα, τότε η έκθεση στον ήλιο δεν μπορεί παρά να χειροτερεύσει την κατάστασή τους. Πως μπορείτε να το αποτρέψετε αυτό; Μα φυσικά επισκεπτόμενοι το κομμωτήριο της επιλογής σας! Ζητήστε από τον κομμωτή που εμπιστεύεστε να αφαιρέσει λίγο μήκος από τα μαλλιά σας, να επιμεληθεί την φόρμα τους και να αφαιρέσει την ψαλίδα, αν δεν είναι εφικτό όλη, έστω το μεγαλύτερο μέρος της. Με αυτή την επίσκεψή σας στο κομμωτήριο θα δείτε τα μαλλιά σας ενδυναμωμένα και θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο υγιή θα είναι καθώς μακραίνουν.

  1. Κάντε μια θεραπεία ενυδάτωσης

Η ενυδάτωση των μαλλιών σας είναι το Α και το Ω για να φαίνονται λαμπερά και υγιή, ωστόσο η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία τείνει να αφυδατώνει τα μαλλιά. Χαρίστε στην τρίχα σας την περιποίηση που της αξίζει κάνοντας μια θεραπεία ενυδάτωσης στα μαλλιά σας πριν από το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, ωστόσο εμείς θα σας προτείναμε να προτιμήσετε το κομμωτήριο που συνηθίζετε να εμπιστεύεστε. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε την θεραπεία μαλλιών με ένα κούρεμα, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

  1. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να βάλετε αντιηλιακό στα μαλλιά σας; Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για το τριχωτό της κεφαλής σας, για αυτό προμηθευτείτε ένα αντιηλιακό μαλλιών με τον δείκτη προστασίας που επιθυμείτε. Επιλέξτε ένα αντιηλιακό σε μορφή σπρέι, ώστε να είναι εύκολο στην εφαρμογή και καθίστε άφοβα όσες ώρες θέλετε κάτω από τον ήλιο. Μπορείτε ακόμη να αναζητήσετε προϊόντα μαλλιών για μετά την έκθεση στον ήλιο, όπως κάποια ενυδατική μάσκα μαλλιών από την Redken https://romylos.gr/collections/redken. Αν τα μαλλιά σας έχουν αυξημένη ευαισθησία, π.χ. αντιμετωπίζετε προβλήματα τριχόπτωσης, κινηθείτε σε κάποια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης μαλλιών όπως η  Kérastase Genesis https://romylos.gr/collections/kerastase-genesis.

  1. Περιορίστε το styling

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές όπου τα μαλλιά σας μπορούν να δείχνουν λιγότερο στιλιζαρισμένα, για αυτό εκμεταλλευτείτε το για να τα ταλαιπωρήσετε όσο γίνεται λιγότερο. Αποφύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι σε υψηλή θερμοκρασία, αντί να τα ισιώνετε προτιμήστε να κάνετε ωραίους κότσους που θα σας γλιτώσουν και από την ζέστη ή μειώστε την λακ που χρησιμοποιείτε στο τριχωτό της κεφαλής σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ