Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Τρίτη 9 Νοέμβρη συγκεντρωνόμαστε στον ΟΑΕΔ Κω στις 10:30

2
284

Τρίτη 9 Νοέμβρη  συγκεντρωνόμαστε στον ΟΑΕΔ Κω στις 10:30

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό

«Μες στην τρελή χαρά» εμφανίζονται   μεγαλοξενοδόχοι- περιφεριάρχες-δημάρχοι και κυβερνητικοί για την απίστευτα καλή φετινή σαιζόν.

Σύμφωνα με δηλώσεις και στοιχεία  ακόμα και ο φετινός Οκτώβρης ξεπέρασε και τον Οκτώβρη του 2019!

Έτσι είναι! Από τις πλάτες μας πέρασε όλος αυτός ο φόρτος εξυπηρέτησης.

Αυτή την αύξηση μετράμε. Γιατί για άλλη μια χρονιά το ταμείο των εργαζομένων  είναι μείον!

Όσοι δούλεψαν ήταν σε εξαντλητικά ωράρια και χαμηλούς μισθούς. Τα 12ωρα ήταν κανόνας, η έλλειψη προσωπικού στα περισσότερα ξενοδοχεία οδήγησε σε συνθήκες εργασίας γαλέρας, δουλειά στην κυριολεξία από ήλιο σε ήλιο.

Τα εργατικά ατυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες γενικεύονται ενώ η ψήφιση του νόμου 4808/2021 του Χατζηδάκη και η επιβολή των ατομικών συμβάσεων ως ισχυρότερες από τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις  κάνει την κατάσταση ανυπόφορη.

Όσοι δεν εργαστήκαν, όπως οι συνάδελφοι του Ομίλου Κυπριώτη που έμειναν στον αέρα  γιατί έτσι αποφάσισε ο εργοδότης, μένουν  χωρίς εισόδημα ολόκληρο χρόνο αφού δεν δικαιούνται επίδομα  ανεργίας με τους 2 μήνες αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Η κυβέρνηση νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και αναμονής. Μπορεί το πλαφόν για τις 400 ημέρες επιδότησης ανεργίας, που μετά την κατακραυγή να μην  ισχύσει  φέτος, θα το βρούμε όμως μπροστά μας αφού ήδη ετοιμάζεται μεγαλύτερος  περιορισμός στην επιδότηση των ανέργων με σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αποκλεισμό περισσοτέρων ανέργων από το δικαίωμα του επιδόματος το οποίο θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά ποσά.

Επιπλέον η ακρίβεια, οι αυξήσεις στο ρεύμα και σε όλα τα είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης, εξαφανίζουν το όποιο μικρό μας εισόδημα.

Την ίδια ώρα οι οικογένειες μας και εμείς οι ίδιοι κινδυνεύουμε με  τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Κω και το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας.

  • Μαζί με όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η κλιμάκωση του αυταρχισμού από την κυβέρνηση, η προσπάθεια να συρρικνώσει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, να βάλει το απεργιακό δικαίωμα στο γύψο.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει τα αφεντικά να μας ξεζουμίζουν χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, οι εργαζόμενοι να μη διεκδικούν τη βελτίωση των όρων δουλειάς και της ζωής τους».

Οι νικηφόρες όμως μάχες που έδωσαν  οι διανομείς της E – FOOD, οι εργαζόμενοι στην COSCO, με συμπαραστάτη τον λαό δίπλα τους απέδειξαν ότι, όταν παλεύουμε συλλογικά και οργανωμένα έχουμε αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία δεν είναι οι πολλοί, δεν είναι παντοδύναμοι.

Το Σωματείο καλεί  τους εργαζόμενους στον  δίκαιο και αναγκαίο αγώνα για την προστασία της υγείας μας, για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, για να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος Χατζηδάκη.

Για να μην μείνει κανένας συνάδελφος μόνος και απροστάτευτος αυτόν τον χειμώνα.

Την Τρίτη 9 Νοέμβρη (ημέρα Πανελλαδικής κλαδικής απεργίας) συγκεντρωνόμαστε στον ΟΑΕΔ Κω στις 10:30 αντιδρώντας στον αποκλεισμό των συναδέλφων μας από την επιδότηση ανεργίας.

Δεν πάει άλλο! Μέχρι εδώ.

Παλεύουμε  για:

  • Ταμείο ανεργίας 600 ευρώ για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της κλαδικής ΣΣΕ στον επισιτισμό και της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης.
  • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Όχι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εκ περιτροπής απασχόλησης και τα δουλεμπορικά γραφεία.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, να επανέλθουν στα ΒΑΕ οι ειδικότητες του Μάγειρα, του σερβιτόρου, της καμαριέρας, της λάντζας.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς ζείτε ακόμα στον 19 αιώνα. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Ανακοινώνετε απεργία μετά το τέλος της σαιζόν (ή πριν αρχίσει) και δεν έρχεται κανένας. Σας βάζω μερικούς παλαιότερους συνδέσμους μήπως και διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά.

    http://aegeanews.gr/news/sfinakia/337421/somateio-ksenodochoypallilon-ko-oloi-stin-plateia-eleftherias-pempti-1900/

    http://aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/119048/som-ksenodochoypallilon-pros-yp-ergasias-dkti-oaed-tritokosmikes-kai-prosvlitikes-katastaseis-gia-epidoma-anergias/

    http://aegeanews.gr/event-agenta/5804/somatio-xenodochoipallilon-ko-programma-eklogon/

  2. Δεν ξέρω για εσάς,αλλά εμένα η διαρκής πάλη για την τελική επικράτηση του σοσιαλισμού,μου άνοιξε την όρεξη σύντροφοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ