Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου: Διεθνής αναγνώριση για το νέο εγχείρημα ΚΤΙΜΑ ΑΚRANI

1
1306

Διεθνής αναγνώριση για το νέο εγχείρημα της οικογένειας μας. Οι διακρίσεις με ασημένιο μετάλλιο για το ΚΤΙΜΑ ΑΚRANI WHITE 2020 και χάλκινο μετάλλιο για το KTIMA AKRANI SVM ROSÉ 2020 στον διαγωνισμό International Wine & Spirit Competition 2021 επιβραβεύουν την οινοποιητική πορεία μας και την προσήλωση της ομάδας του κτήματος στην ποιότητα.
Ο International Wine & Spirit Competition ιδρύθηκε το 1969 από τον οινολόγο Anton Massel και διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. Στον φετινό διαγωνισμό δοκιμάστηκαν περισσότερα από 4.000 δείγματα από 39 χώρες, και διαγωνίσθηκαν 329 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών. Τα βραβεία του IWSC είναι βαρύνουσας σημασίας για τον παγκόσμιο οινικό κλάδο, καθώς οι κριτικές επιτροπές απαρτίζονται από κορυφαίους ειδικούς κρασιού, από όλους τους τομείς του εμπορίου ποτών, συμπεριλαμβανομένων Masters of Wine και Master Sommeliers.Η επιτροπή αξιολόγησης κρασιού του 2021 αποτελούνταν από τους John Hoskins MW, Sarah Abbott MW, Dirceu Vianna Junior MW και Alistair Cooper MW. Η διαδικασία των τυφλών γευστικών δοκιμών και ανοιχτών συζητήσεων μεταξύ των υπεύθυνων κριτών για τις ποιοτικές παραμέτρους αξιολόγησης του κάθε κρασιού είναι αυστηρά δομημένη. Στο τέλος των συνεδριών η διοργανώτρια αρχή προσκομίζει στους κριτές όλες τις πληροφορίες παραγωγής των κρασιών που δοκιμάστηκαν.
Με ενθουσιασμό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τον συλλογικό μας στόχο, που είναι η διαφύλαξη της αυθεντικότητας του Κωακού αμπελώνα και η παραγωγή κρασιών κορυφαίας ποιότητας, ικανών να σταθούν επάξια απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να δώσουμε συγχαρητήρια για τα νέα βραβεία αλλά για ακόμα μια φορά να πούμε.
    Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 3500 κρασιά από όλο τον κόσμο.
    Οι βαθμολογίες άρχιζαν από 85 βαθμούς ο χειρότερος μέχρι 98 ο καλύτερος.
    Ενημερωτικά το καλύτερο είναι από την Πορτογαλία (ένα port wine) και το χειρότερο από την Καλιφόρνια.
    Από την Ελλάδα συμμετείχαν 33 κρασιά με το κτήμα Akrani να βραβεύεται με 90 και 85 βαθμούς όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
    Με άλλα λόγια με 85 βαθμούς που είναι η χειρότερη βαθμολογία που έδωσαν κατακτάς το χάλκινο μετάλλιο (μαζί με μερικές ακόμα χιλιάδες κρασιά) και με 90 βαθμούς το αργυρό. Για το χρυσό χρειάζονται πάνω από 95 βαθμοί και το έλαβαν 150 κρασιά (από τα 3500). Από την Ελλάδα 4 μόνο κρασιά έλαβαν το χρυσό βραβείο. Κτήμα Αργυρός (3) και Κτήμα Άλφα (1).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ