Βρέθηκε γιγαντιαίο κεφάλι προϊστορικού λύκου 40.000 ετών (φωτο)

6
621
Μία εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες στη βόρεια Γιακουτία, στη Σιβηρία! Ένα κεφάλι λύκου που ήταν καλά κρυμμένο τα τελευταία 40.000 χρόνια βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Tirekhtyakh!

Το κεφάλι ανήκει σε προϊστορικό λύκο και είναι 40 εκατοστά, δηλαδή το μισό από έναν λύκο της εποχής μας.

Τα δόντια, όπως και η γούνα του έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και οι επιστήμονες θεωρούν πως ήταν 2-4 ετών όταν πέθανε.

Ο λόγος που το κεφάλι έχει διαχωριστεί από το σώμα του δεν είναι γνωστός, ωστόσο είναι πιθανό να ήταν τρόπαιο ενός αρχαίου κυνηγού.

 

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
 «Θα τον συγκρίνουμε με είδη της εποχής μας προκειμένου να καταλάβουμε τον τρόπο που εξελίχθηκε το είδος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί μεγάλη δικαίωση για το σύλλογο μας και με την ευκαιρία να καλοσωρισουμε το νέο μας μέλος

  2. Η εύρεση του λύκου αποτελεί τρανή απόδειξη της ύπαρξης κρυπτόζωων κατά το παρελθόν.

    Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όμως, για τον Σύλλογο φίλων κρυπτόζωων Ζηπαρίου, ο οποίος σφετερίζεται την Κρυπτοζωική Ιδέα.

  3. Και τελικα είναι γιγαντιαιο σύμφωνα με τον τιτλο ή το μισό απο εναν «σημερινό» λυκο σύμφωνα με το αρθρο;.. you had one job…

    • Και γω μπερδεύτηκα είναι η αλήθεια, αλλά ο ποιητής εννοεί το κεφάλι του λύκου είναι το μισό από το κεφάλι του κρυπτοζωου που βρέθηκε, αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.

      • Σύμφωνα με τις ανασκαφές το κρυπτοζωο είχε πει στο Νεάντερταλ να μη γίνει η μάχη αλλά ο Νεάντερταλ του είπε να γίνει αλλά μετά είχε πρόβλημα το κρυπτοζωο και είπε όχι αλλά μετά είπε ο Νεάντερταλ εντάξει αλλά πήρε ενα δόρυ και το χτύπησε πίσωπλατα όπως ο δήθεν φίλος μου που ίδρυσε δικό του σύλλογο για τα κρυπτοζωα….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ