Υπ. Αρμοστεία για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Φιλικός αγώνας στο Φιλίνος – Στο Πυλί θα ανοίξουν οι πόρτες του άτυπου σχολείου (KEDU) για παιδιά αιτούντων άσυλο (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

0
601

Η Ύπατη Αρμοστεία διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στα Δωδεκάνησα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στα Δωδεκάνησα, σε συνεργασία με Δήμους, αθλητικούς συλλόγους, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες, διοργανώνει στα νησιά της Κω, Λέρου και Ρόδου, στις 20 και 21 Ιουνίου, μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, για να τιμήσουμε από κοινού τη δύναμη και το θάρρος εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας την ασφάλεια και την ειρήνη.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κω την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 7:00 μμ, θα παραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ομάδας προσφύγων του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης Πυλίου και του τοπικού Αθλητικού Ομίλου Αθλοπαιδιών Κω στο γήπεδο Φιλινός στον επαρχιακό δρόμο Κω – Κεφάλου. Ο Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας θα κάνει ένα σύντομο χαιρετισμό και θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον τοπικό σύλλογο για την συνεισφορά του στη διαμόρφωση κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης μέσω του αθλητισμού.

Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, η παρουσίαση της ταινίας « Η Πηγή των Γυναικών » για αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε διαμερίσματά της, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ημέρα, 20 Ιουνίου, και ώρα 2:30 μμ, θα διεξαχθεί στη Ρόδο στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “SnapShots from the Borders” και της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας «No more bricks on the wall», στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Ρόδου, ενημερωτική εκδήλωση για ζητήματα εμπορίας ανθρώπων και ενδοοικογενειακής βίας με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Α21 στο χώρο Πύλη D’ Amboise στη Μεσαιωνική Πόλη.

Παράλληλα, στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 πμ εκδήλωση στον Ναυτικό Όμιλο, στην οποία θα λάβουν μέρος παιδιά αιτούντων άσυλο που συμμετέχουν στο άτυπο σχολείο (LEDU) της ΑΡΣΙΣ με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στις 7:00 μμ θα ανοίξουν οι πόρτες του άτυπου σχολείου (KEDU) στο Πυλί της Κω για παιδιά αιτούντων άσυλο, που πρόσφατα δημιούργησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ. Οι μαθητές των KEDU και LEDU θα παρουσιάσουν ξεχωριστές εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα «Η Φύση της Κω» και «Τα Παιδιά του Κόσμου».

Οι εκδηλώσεις στη Λέρο θα κλείσουν την ίδια ημέρα με την προβολή ταινίας στον χώρο του Πολιτισμικού Συλλόγου Άρτεμις στον Πλάτανο μετά τις 9:00 μμ

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων!

ΤΕΛΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Αλέξανδρο Βούλγαρη, Επικεφαλής Γραφείου Υ.Α. Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στα Δωδεκάνησα, τηλ. +30 6940 761726, email: voulgari@unhcr.org

Ιστοσελίδες: www.unhcr.gr

www.withrefugees.gr / estia.unhcr.gr/el/home

Ακολουθήστε μας: facebook.com/unhcrgreece, twitter.com/unhcrgreece

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ