ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ για τη Φωτογραφική Έκθεση Αρχιτεκτονικής

0
700

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Δ. Χάμψα ευχαριστεί όσες και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά των εγκαινίων,Κυριακή 20 Αυγούστου, της φωτογραφικής έκθεσης αρχιτεκτονικής με θεμα “Ιστορικά κτήρια της πόλης Κω σήμερα σε χρήση”.

Μεταξύ αυτών, μας τίμησαν ο π. Κ. Καματερός, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κω & Νισύρου, ο αρχιτέκτονας βουλευτής κ. Ηλ. Καματερός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Ειρ. Σβύνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος επί των Διεθνών Σχέσεων αρχιτέκτονας κ. Ν. Κανταρζής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Σ. Μαραγκός, η Τοπική Σύμβουλος κα. Χρ. Τσέλιου, ο Αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Κω κ. Αντ. Καλλούδη, η Διευθύντρια Δ.Ε.Υ.Α. Κω κα. Ευτ. Παπαλεξίου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Μικρών Δήμων και Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αρχιτέκτων κ. Αντ. Γερασκλής, η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Κω κα. Μ. Μπέττα, ο Διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω κ. Κ. Κουλτινιός, η Πρόεδρος της Ενωσης ξενοδόχων Κω κα. Κ. Σβύνου, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Ομίλου Κώων “Φιλητάς” κ. Στ. Γιαλλίζης, ο Πρόεδρος του Συλόγου εν Κω Πελοπονησίων, εκπαιδευτικός κ. Δ. Καραματζιάνης και οι οι αρχιτέκτονες κ. Γ. Σιδερής, κ. Μ. Σοφός και κα. Χρ. Κομίνη.

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες, κατ’ αρχήν και κατά κύριο λόγο, στον ΔΟΠΑΒΣ του Δ. Κω για την υιοθέτηση των ιδεών μας και την ένταξη της εκδήλωσης στα ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ 2017 αλλά και για την διάθεση μέσων και προσωπικού, που συντέλεσαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης των εγκαινίων. Ευχαριστίεςανήκουν στους χορηγούς της έκθεσης –στον ξενοδοχειακό όμιλο “Divine Hotels: Patmos Aktis, Kos Aktis, Kos Hotel, Silver Beach, Allotina Houses”, στην εταιρία εξοπλισμού κτηρίων “Υδροπηγή, Π. Δρόσος & ΣΙΑ Ο.Ε ”, στο ζαχαροπλαστείο “Mous” και στο ψητοπωλείο “Ο Λάμπρος”– που με προθυμία στήριξαν το όλο εγχείρημα, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους στα αρχιτεκτονικά ζητήματα του τόπου. Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης εγκαινίων –τους “Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου”, τους “Αμπελώνες Χατζηεμμανουήλ” και τα παραδοσιακά αναψυκτικά “Giagiamas”– που πρόσφεραν τα εκλεκτά ποτά του μπουφέ.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά όσους συντέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης με κάθε τρόπο. Ιδιαίτερως ευχαριστούμε την ταλαντούχα Σεφ κα. Σέβη Πετρίδη και τους συνεργάτες της και τον καταξιωμένο ζαχαροπλάστη κ. Δ. Δρόσο για τη σχολαστική προετοιμασία του μπουφέ, τον κ. Ι. Κουτρουμάνη για τις ευαίσθητες υποδείξεις του κατά την οργάνωση και στήσιμο της έκθεσης, καθώς και τις κυρίες Α. Μ. Καΐκη και Κ. Περεντή για την πολύτιμη και πολυσήμαντη βοήθειά τους.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδαιτέρως τους αναγνωρισμένους Κώους μελετητές της ιστορικής αρχιτεκτονικής του νησιού, κ. Β. Χατζηβασιλείου, διακεκριμένο ιστορικό του νησιού, και τον κ. Μ. Χατζηαντωνίου, έγκριτο δάσκαλο και μηχανικό, οι οποίοι εμπλούτισαν την εκδήλωση με τις εύστοχες τοποθετήσεις τους, με θέμα «Μια σύντομη αναφορά στους ιταλικούς σχεδιασμούς και ανεγέρσεις δημόσιων κτηρίων στην πόλη της Κω» και “Ανώνυμη αρχιτεκτονική, η διαχρονική ταυτότητα του τόπου μας «, αντίστοιχα.

Με τις εισηγήσεις αυτές αναδείχτηκαν δύο περιοχές της Καλής Αρχιτεκτονικής -της επώνυμης και της λαϊκής ανώνυμης αρχιτεκτονικής- και επαληθεύτηκε η πεποίθηση που θέλει να προβάλει και η έκθεση, ότι η Καλή Αρχιτεκτονική δεν έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή. Επίκαιρο στοίχημα για τη διαχρονική αρχιτεκτονική της Κω είναι να συνεχίσει να παράγει και στο σήμερα έργα αντάξια του παρελθόντος της.

* Η διάρκεια της έκθεσης παρατείνεται μέχρι την 29η Αυγούστου, με καθημερινές ώρες λειτουργίας 11:ΟΟ-13:ΟΟ & 18:ΟΟ-21:ΟΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ