Δημήτρης Καλλούδης στον RV: Πρωτοχρονιά με τη Μαρινέλλα η εκπομπή της ΕΡΤ του 1980 που θα παιχτεί οπτικά επεξεργασμένη, το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς (audio)

0
4834

Με μια ωραία έκπληξη στους τηλεθεατές της, αποφάσισε η ΕΡΤ να εορτάσει την έλευση του 2024 καθώς το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς στις 21:00 θα παίξει ξανά την θρυλική εκπομπή “Πρωτοχρονιά με τη Μαρινέλλα” που παίχτηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 1980. Μια πρωτότυπη για την εποχή παραγωγή της ΕΡΤ γεμάτη κέφι και τραγούδι, με καλεσμένους τους Τόλη Βοσκόπουλο και Γιώργο Μαρίνο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καλλούδη και διεύθυνση φωτογραφίας του Βαγγέλη Πουλή.

Με καταγωγή απ’ την Κω ο σκηνοθέτης της εκπομπής κ. Δημήτρης Καλλούδης, βρέθηκε καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη συζητώντας για τη συγκεκριμένη παραγωγή, την ιδέα που “έπεσε” ξαφνικά, την προσπάθεια να έρθει εις πέρας, καθώς και το εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

 

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο ψηφιακό αρχείο του φιλμ και αποκαταστάθηκαν απο το ΑΙ του ΣΔΑΤΥ (Συνεργασία Διάσωσης Αρχειακού Τηλεοπτικού Υλικού) σαν δώρο στους φίλους της ΕΡΤ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΣΔΑΤΥ που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κορυφαίου Νίκου Μαστοράκη, του Χρήστου Μαραμένου και του Βερνάρδου Καραντινού με σκοπό να διαφυλάξει και να αναδείξει σπάνιο αρχειακό υλικό, προφυλάσσοντάς το απ’ το χρόνο αλλά και απ’ την ανθρώπινη αμέλεια που σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησε στην απώλεια πολύτιμων πρωτότυπων αρχείων της ΕΡΤ.

Σ’ αυτή την διαδικτυακή ομάδα του Facebook, οι χιλιάδες ακόλουθοι έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν online επεισόδια τηλεoπτικών σειρών και παραγωγών του παρελθόντος, αλλά και να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό του αρχείου, με υλικό το οποίο κατέχουν οι ίδιοι στις προσωπικές τους συλλογές.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ