«Περί ανέμων, υδάτων και άλλων τινών (Διαλογισμοί και ανέκδοτα Δωδεκανησιακά)» Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

0
2690

«Περί ανέμων, υδάτων και άλλων τινών

(Διαλογισμοί και ανέκδοτα Δωδεκανησιακά)»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

 

Κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες το νέο βιβλίο του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη με τίτλο «Περί ανέμων, υδάτων και άλλων τινών (Διαλογισμοί και ανέκδοτα Δωδεκανησιακά)»

Στόχος του συγγραφέα ήταν να βάλει στον μικροσκοπικό του φακό την καθημερινότητά μας με όλα εκείνα που την συναποτελούν, την διανθίζουν, την μικραίνουν, την μεγαλώνουν, και κάνουν τους ανθρώπους να χαίρονται και να λυπούνται.

Στο πρώτο μέρος διαλαμβάνονται όσα μπόρεσε να διαλογιστεί για τα στραβά και τα ανάποδά μας και τα καλά και τα κακά μας με το φακό της δικής του οπτικής γωνίας, να γκρινιάσει, να εκθέσει όλα όσα τοξινώνουν τον οργανισμό μας και μας προκαλούν τα μύρια όσα, αλλά και να αισιοδοξολογήσει, και να τα παραθέσει ατάκτως ερριμμένα, έστω, ως πλίνθους και ξύλα και κεράμους -εσκεμμένα βεβαίως- υπό τον τίτλο «Διαλογισμοί» κι ύστερα στο δεύτερο μέρος, απελευθερωμένος πια, να προσπαθήσει, ανεκδοτολογώντας με «τρόπους» δωδεκανησιακούς, να βάλει λίγο χαμόγελο στα χείλη μας, κόντρα σε όλα όσα μας βασανίζουν και μας ταλαιπωρούν εφ’ όρου ζωής.

Αν διαπιστώσετε, διατρέχοντας τις σελίδες του βιβλίου, ότι με τον μικροσκοπικό του φακό ο συγγραφέας καταγράφει κάποιες από τις «ασθένειες» που μας συνοδεύουν δια βίου, κι αν σας κάνει να στείλετε κι εσείς ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, παρά ταύτα, τότε ίσως κάτι να κατάφερε.

Περί υδάτων και ανέμων και Δωδεκανησιακών ανεκδότων, το λοιπόν…

Κι αν διακριβώσετε, επίσης, πως κάποια ανέκδοτα δεν είναι μόνον Δωδεκανησιακά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έτσι γίνεται πάντα με τα παραμύθια, τα δημοτικά τραγούδια και τα ανέκδοτα· ταξιδεύουν παντού, κι ο κάθε τόπος τα «προσαρμόζει» στα του…οίκου του!

Ρόδος, 1.11.2023

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ