Γιάννης Κρητικός: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ σε ένα μόλις χρόνο από την ερμαφρόδιτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ο Θεός να βάλει το χέρι του…)

9
1373

Η ερμαφρόδιτη κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. συμπλήρωσε έναν χρόνο στην εξουσία από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.  Το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης είναι τραγικό. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο κατάφεραν να διαλύσουν τα πάντα.
Υπέγραψαν ένα αχρείαστο 3ο μνημόνια και παρέδωσαν τη δημόσια περιουσία της χώρας μας σε ξένους για 99 χρόνια! Όλοι οι δείκτες της οικονομίας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Τα capital controls καλά κρατούν, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται και η αγορά αναστενάζει. Το μόνο που αυξάνεται σταθερά είναι η χωρίς προηγούμενο φορολόγηση των πολιτών.
Άνοιξαν τα σύνορα στα κύματα των μεταναστών και προσφύγων με αποτέλεσμα τον παγκόσμιο διασυρμό της πατρίδας μας και τις ολέθριες επιπτώσεις στον Τουρισμό.
Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό της τη δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε., η Παιδεία, ο Αθλητισμός και η Υγεία καρκινοβατούν, οι αγρότες ξεχάστηκαν, η Αυτοδιοίκηση απαξιώθηκε και τα Ευρωπαϊκά πακέτα μένουν ανεκμετάλλευτα σε συρτάρια στις Βρυξέλλες.
Στα δελτία ειδήσεων κυριαρχούν τα καμώματα εξτρεμιστών στο κέντρο της Αθήνας, η έξαρση της βίας σε όλη την Ελλάδα και οι πλειστηριασμοί ακινήτων στα Ειρηνοδικεία της χώρας.
Στην εξωτερική πολιτική η κατάσταση είναι κρίσιμη με την Τουρκία να αξιώνει ανοικτά πλέον το μισό Αιγαίο και οι γείτονες στον βορρά να είναι ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο σε κάθε ομάδα που τολμά και αντιδρά. Τους απαντά με τα ΜΑΤ που θα καταργούσε. ΜΑΤ στις πορείες, ΜΑΤ στα hot spots (Κως, Λέσβος, κτλ.), ΜΑΤ απέναντι σε συνταξιούχους, ΜΑΤ στα Ειρηνοδικεία της χώρας, κάγκελα και ΜΑΤ παντού.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Γιάννης Κρητικός

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΗΣ ΝΔ

    Ήταν μια μέρα σαν τη σημερινή, πριν από 42 χρόνια, όταν ο Κ. Καραμανλής (ο επονομαζόμενος «κουφός εθνάρχης»), ίδρυε την Νέα Δημοκρατία, ενόψει των πρώτων εκλογών μετά τη μεταπολίτευση, που –διόλου τυχαία- διεξήχθησαν στις 17 Νοεμβρίου του ιδίου έτους… Ας δούμε εν τάχει (γιατί άμα τα αναφέρουμε όλα θα γράφουμε μέχρι του… χρόνου) τα… επιτεύγματα του καραμανλικού μορφώματος, στο πέρασμα του χρόνου: Φυλάκισε τους εντίμους αξιωματικούς της 21ης Απριλίου, με την αρχή «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια», νομιμοποίησε –και μάλιστα άνευ όρων- το κόμμα της προδοσίας και του εγκλήματος (ΚΚΕ) και άνοιξε το δρόμο για την ιδεολογική κυριαρχία της χρεοκοπημένης ιδεολογίας του κομμουνισμού, παραδίδοντας κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής στους ρεβαντσιστές μπολσεβίκους. Έκανε «αποχουντοποίηση» εκδιώκοντας από τον κρατικό μηχανισμό τα εθνικά στοιχεία – και ακολούθησε επέλαση κομμουνιστών και συνοδοιπόρων τους, που έπιασαν όλα τα καίρια πόστα, τα οποία κρατάνε μέχρι σήμερα. Διέλυσε την Παιδεία και την ελληνική γλώσσα και διαστρέβλωσε την σύγχρονη Ιστορία μας. Ανέχτηκε την μαρξιστική τρομοκρατία, η οποία έβαλε τα θεμέλια για το σημερινό πανίσχυρο μαρξιστικό παρακράτος. Άφησε ανενόχλητο τον «Αττίλα ΙΙ», γιατί η Κύπρος «κείται μακράν» και «λησμόνησε» τις εθνικές διεκδικήσεις επί της Βορείου Ηπείρου. Έβαλε με το ζόρι την Ελλάδα στην (τότε) ΕΟΚ, με την καραμανλική λογική «σας ρίχνω στο πέλαγος, μάθετε να κολυμπάτε». Παρέλαβε μια υγειά οικονομία, με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και μηδενικό δημόσιο χρέος και την έκανε σμπαράλια! Κράτησε «θαμμένο» τον ελληνικό ορυκτό πλούτο, η αξιοποίηση του οποίου είχε αρχίσει επί 21ης Απριλίου και θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε ισχυρή και ευημερούσα περιφερειακή δύναμη. Άνοιξε το δρόμο στους μαρξιστές του ΠΑΣΟΚ (την «αριστερά της αριστεράς», όπως τους αποκαλούσε…), για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Εν συνεχεία, υποτάχθηκε στην μαρξιστική ιδεολογική κυριαρχία και στα διαλείμματα που κυβέρνησε την Ελλάδα, υπήρξε συνέχεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας φυσιολογικά στην μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων. Επί των ημερών της (1990-1993 και 2004-2009) λεηλατήθηκε το δημόσιο χρήμα, ενώ όταν ήταν στην αντιπολίτευση ανεχόταν την λεηλασία από τους πρασινοφρουρούς, οδηγώντας έτσι τη χώρα στις αγκάλες των διεθνών τοκογλύφων! Παράλληλα, άνοιξε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες και καταδίωξε τους εθνικιστές – στήνοντας τη σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής. Φτάνοντας στο σήμερα, η μία και μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η νουδούλα στο Έθνος και στον Λαό, είναι να διαλυθεί και να εξαφανιστεί από προσώπου γης!

  2. Μήνυμα για την επέτειο των 42 χρόνων από την ίδρυση της νουδούλας έστειλε ο πρώην αρχηγός –και εκπροσωπών την «καραμανλική» πτέρυγα- Βαγγέλας, για «εθνική συνεννόηση» (ήτοι άτυπη «μεγάλη συγκυβέρνηση»…) με τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους συνοδοιπόρους τους, για την καλύτερη εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου: «Η επέτειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θυμίζει επιτακτικά σε όλους όσοι, ασκούν εξουσία, πως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η διαρκής υπεράσπιση της Δημοκρατίας και η ευημερία του λαού μας. Η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την Εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα. Η Νέα Δημοκρατία με τις αρχές και αξίες της, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον λαϊκισμό και τις ακρότητες». (ΥΓ): Μήπως –ενόψει ενεργοποίησης του «κόφτη»- οι παγκόσμιοι αφέντες έχουν δώσει διαταγή για κανονική –κι όχι απλώς «άτυπη»- «μεγάλη συγκυβέρνηση» νουδούλας, ΣΥΡΙΖΑ και… «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων» και στον Βαγγέλα ανατέθηκε ο ρόλος του «λαγού»;

  3. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ «ΑΝΗΛΙΚΟ» ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΒΙΑΣΕ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ» ΣΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

    Το’ κανε πάλι το… θαύμα της η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» (της «γενιάς του πολυτεχνείου»…). Έτσι, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους σε τακτικό ανακριτή, δύο από τα τρία «προσφυγάκια» – δράστες της ληστρικής επίθεσης σε ζευγάρι «αλληλέγγυων», μετά από πάρτι της αριστερίστικης φυλλάδας «Δρόμος της Αριστεράς» στο ΑΠΘ και τον εν συνεχεία ομαδικό βιασμό της κοπέλας – ενώ επιπλέον απεδείχθη ότι κατείχαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Ο τρίτος της παλιοπαρέας δήλωσε «ανήλικος» και αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με «περιοριστικούς» όρους (ξέρετε τώρα, τα γνωστά, μια φορά το μήνα να εμφανίζεται σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, να βάζει μια υπογραφή και να φεύγει…), ενώ η επιμέλειά του αποφασίστηκε να ανατεθεί στην Υπηρεσία Ανηλίκων. Όσον αφορά το κόλπο της ανηλικότητας, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το χρησιμοποιεί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στην οποία… «ότι δηλώσεις είσαι»!

  4. Μάλιστα κύριοι! Μια… παρεξήγηση! Αυτό έγινε με το μάθημα των Θρησκευτικών! Και μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου, παρουσία της επιτομής της γελοιότητας που ακούει στο όνομα Καμμένος, που εμφανίστηκε ως… μεσολαβητής και… προστάτης της Εκκλησίας, λύθηκε –είπαν- η… παρεξήγηση! Και «παρακάμπτεται» ο –επίσης παρών στην συνάντηση- Φίλης. Όμως, είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν; Ασφαλώς και όχι! Όπως είπε ο ίδιος ο Ιερώνυμος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, «ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και ξεκινάει αγώνας διαλόγου για το πρόγραμμα σπουδών. Τα Θρησκευτικά θα συνεχίσουν να διδάσκονται με τα παλιά βιβλία, μέχρι να γραφτούν νέα, έπειτα από συνεννόηση και διάλογο ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία». Τι σημαίνουν όλα τούτα; Πως η συγκυβέρνηση των λακέδων της Μέρκελ και του Σόρος, αφού είχε κάνει ένα βήμα μπροστά, έκανε τώρα δύο βήματα πίσω (όπως δίδασκε ο «μεγάλος» Λένιν…) και αφήνει προσωρινά την κατάσταση με τα Θρησκευτικά ως έχει. Έτσι κι αλλιώς, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν άμεσα οι αλλαγές στο μάθημα, διότι τους μαθητές μοιράστηκαν ήδη τα παλιά βιβλία και νέα βιβλία δεν υπάρχουν, ούτε γράφονται μέσα σε μια βδομάδα ή σε δύο. Προσωρινά επαναλαμβάνω, μέχρι να γραφτούν τα νέα βιβλία – όπως είπε κι ο Αρχιεπίσκοπος. Γιατί τα νέα βιβλία θα γραφτούν και θα είναι τελείως διαφορετικά από τα παλιά. Αλλά, όλα θα γίνουν με… διάλογο! Δηλαδή, θα μετατραπούν μεν τα Θρησκευτικά σε Θρησκειολογία, αλλά με… διάλογο και με την συναίνεση της Εκκλησίας κι όχι με «μονομερείς αποφάσεις»! Τι δεν καταλαβαίνετε; Ότι η ηγεσία της Εκκλησίας ΠΟΥΛΗΣΕ τα Θρησκευτικά με κάποιο άλλο αντάλλαγμα; (ΥΓ): Που είσαι Χριστόδουλε…

  5. Ένα πολύ περίεργο άρθρο γράφτηκε αυτές τις μέρες στο antinews (το οποίο, ως γνωστόν, είναι η διαδικτυακή… κραυγή του -τέως- φον, Αντωνάκη Σαμαρά), υπό τον τίτλο «Θα συνεργαστεί ο Μητσοτάκης με τον εχθρό;». Τι εννοεί οι… ποιητής; «Μεγάλη συγκυβέρνηση» νουδούλας – ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων, ενόψει του «κόφτη» που έρχεται ολοταχώς λόγω μεγάλης υστέρησης εσόδων – κι ας διαψεύδει τον ερχομό του ο λακές Τσίπρας! Πάρτε μια γεύση: «Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις έχουν μπει στο μυαλό ορισμένων πολύ περίεργες σκέψεις. Όπως για παράδειγμα η προσπάθεια να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα κόμματα και κυρίως της ΝΔ να προχωρήσουν μαζί για λόγους εθνικής ανάγκης. Άλλωστε τα εθνικά θέματα καίνε αυτή την περίοδο, οπότε υπάρχει η μαγιά για προτάσεις εθνικής συνεννόησης. Ακόμη και για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ο Τσίπρας αισθάνεται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένος, μόνος, φοβισμένος και αντιλαμβανόμενος ότι χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν αποκλείεται λοιπόν, υπό την πίεση των γεγονότων που πλέον δεν ελέγχει και των εσωκομματικών αντιδράσεων να προσπαθήσει να δραπετεύσει χωρίς να πάει τώρα σε εκλογές. Άλλωστε, ποιος θέλει εκλογές, ενώ είναι σε εκκρεμότητα οι διαπραγματεύσεις, ενώ ο Μεμέτης βρίσκεται στην αυλή μας και πετάει πέτρες; Δεν αποκλείεται, λένε κάποιοι «τρελοί» να επιλέξει ο Τσίπρας τη δραπέτευση από τις ευθύνες του, όπως έκανε στο τέλος του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου. Τότε που γύρισε δαρμένος από τις Κάννες και ο Βενιζέλος του είχε πάρει το κόμμα. Άφησε την εξουσία και προέκυψε η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή της περιπέτειας για την Ελλάδα αφού από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να αποκτά ισχύ, μέχρι που έφτασε να γίνει κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ΝΔ αν της ζητηθεί να συνδράμει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας; Θα κάνει το ίδιο λάθος ή θα επιμείνει να πάει σε εκλογές; Η απάντηση είναι απλή. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεχθεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα και να το παίζουν οι δύο τους «συμπέθεροι» για να βρουν γαμπρό να κάνει τον πρωθυπουργό, θα έχει οδηγηθεί σε μέγα λάθος…». Έχει βάση το συγκεκριμένο δημοσίευμα; Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Κι έπειτα, θυμηθείτε την περίεργη δήλωση του Βαγγέλα Μεϊμαράκη (προφανώς σε ρόλο «λαγού»…), κατά την προ ημερών 42η επέτειο ίδρυσης της νουδούλας, ότι η «εθνική συνεννόηση» είναι απαίτηση των καιρών! Τυχαίο; Δε νομίζω!

  6. τον πετεινό κεφάλα!!!! Πάει πολύ ο εκπρόσωπος μιας από τις παρατάξεις που επί δεκαετίες δεν έθεσαν κανόνες λειτουργίας στην ελληνική κοινωνία για να μπορούν να λειτουργούν οι ίδιοι ως κοτζαμπάσηδες, να ζητάει τα ρέστα από τους αφελείς με τα νταούλια …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ